Mit csináljak, ha nem akarok szoptatni?
30: Részben igaz. :)
Az elején egyszerűbb a tápszer. Az első két hónapban csak túlélésre játszottam. XD
De onnantól, hogy beállt a tej, a következő hónapokban sokkal kényelmesebb és egyszerűbb mellre tenni két másodperc alatt. :)
Legalább is nálam mindhárom gyereknél ez volt.
Tápszert az első hetekben kaptak, pótlásként. Szerintem baromi macerás.
"Annk van psziches problemaja aki azt mondja, hogy eliteli azt, aki nem akar szoptatni." - Nem, csak veled ellentétben több esze van és nem etet egy kisbabát felhígított tejporral.
"- az elejen non stop csak szoptatsz" - Persze, mert rá kell állnia a testednek. De maradjunk annyiban, hogy ez a "non-stop", azért már túlzás.
"- hulla faradt vagy, mert a szoptatas kimerit" - Érdekes, szerintem a negatív hozzáállás vesz el több energiát. Undorodsz attól, hogy a lányod szopja a melledet. Attól nem undorodtál, mikor szülés közben kiment a 3,14csádból, vagy azt ne mond, hogy ettől is undorodtál és inkább fölvágattad a hasad. Ezt a túlzott szemérmességet és szerintem erről nem a kereszténység tehet, nem nem, az emberi hülyeség állandó.
"- szoptatas utan alszol, uszik a haztartas" - Négyen vagyunk testvérek és mind a négyünket szoptatott édesanyánk és mégse úszott a háztartás, mert egy talpraesett, szorgalmas és rendszerető nő még a mai napig is.
"- hat honapig csak szoptatsz" - Hihetetlen, hogy az a fél év megterhelő volt számodra.
"- csak tet kelsz fel ejjelente, mert a parod nem tud szoptatni o alszik te nem ingerult leszel, faradt, jonnek a veszekedesek - az eredmeny egy nyugos baba" - Istenem, egész nap otthon vagy és felnőtt ember létedre nem tudod úgy beosztani az idődet, hogy elegendő idő jusson az alvásra. Megértem, hogy ott van a gyerek és a háztartás, de nem hiszem, hogy minden egyes nap nagytakarítást hajtasz végre és 5 fogásos ebédeket készítesz. Képzeld, brutálisan alvászavaros vagyok, de mégis képes vagyok talpon maradni.
"- nem csak en kelek fel megetetni
- ataludt ejszakak " - Jaja, mert a férjed, aki gondolom napi 8 órákat lenyom, hogy te tudd tápszerezni a gyereket, közben éjjelente inkább ő keljen fel, mert te "egész nap" a háztartással és a gyerekkel voltál elfoglalva.
"- tudom, mennyit eszik" - Míg az anyatejben vannak memória sejtek, addig tápszerben csak mesterséges vitaminok vannak és még azt nem is említettem, hogy a tápszer vegyszerrel van tartósítva, ami nem biztos, hogy jót tesz egy kisbabának. Egyébként úgy is tudod, ha lefejsz egy bizonyos mennyiséget és megfigyeled, hogy mennyi tejet igényel a gyereked.
"- nyugodt vagyok, kipihent vagyok
- van egy nyugodt babam is
- a haz nem szalad" - Megkockáztatok egy tippet. Két hétig próbálkoztál, de alapból negatívan álltál az egészhez, mert "fúj, a gyerekem a mellbimbómat szopja" mantrát hajtogattad magadban. Hiszed vagy sem, a negatív hozzáállás veszi el a legtöbb energiát.
"A tapszer nem mu, nem mereg! Etel es sok vitamin is van benne!" - Ja eli van mesterséges vitaminokkal és tartósítószerekkel. Ételnek étel, de a gyerek ellenálló képessége a KÉSŐBBIEKBEN (most lehet, hogy jól érzi magát) nem biztos, hogy erős lesz, ha felhígított tejporral itatják. Diabéteszesnek, középfülgyulladásosnak vagy ekcémásnak lenni nem éppen buli. Ugyanis nagyobb a kockázata annak, hogy a tápszeres gyerekek allergiások lesznek valamira.
"- nem kell figyelnem, mit eszem, ehetek konyakos meggyet, ihatok kavet, energiaitalt (ezeket nem ihattam amig szoptattam)" - Az egyik válaszoló tökéletesen megmondta, hogy az az igazi anya, aki képes áldozatot hozni a gyereke érdekében. Te inkább mesterséges anyagokkal táplálod a gyereked, hogy tudjál koffeint és alkoholt fogyasztani. Mondogathatod, hogy a tápszer így jó meg úgy jó. Majd akkor merd ezt mondani, ha egy gyerek azért allergiás vagy érzékeny bizonyos dolgokra, mert a hülye anyja anno tápszerrel etette.
"Nekem a tapszer jo, kinlodjatok csak a szoptatassal! En nekem nem kell elbujni szoptatni, megetethetem nyilvanos helyen cumisuvegbol is!" - Jaj de lenézően mondtad. Sokan írták, hogy az első hónapban nem könnyű a szoptatás, de egy idő után rááll a nő teste és egyben az anya és gyermeke is egyre rutinosabbak lesznek szoptatás terén. Amúgy a tejet le lehet fejni, és a lefejt tejet pedig nyilvános helyen is nyugodtan lehet adni a kisbabának. Ennyi. Igaz ebben a melegben a tej hamar romlik, de az ember föltalálta a jégakut.
"- energikus es fitt vagyok, amig szoptattam csak aludtam es mindig faradt voltam" - Szülés után minden nő rohadt fáradt, független attól, hogy szoptat vagy sem.
Szóval kérdező, ha azt akarod, hogy gyenge immunrendszerű legyen a gyereked és az allergiái miatt keserves élete legyen, akkor hajrá, tömjed tápszerrel. Bár nem feltétlenül lesz gyenge a gyerek, ha tápszerezik, de meg van a kockázata. Véleményem szerint az a szülő, aki a gyermeke egészségét teszi ki ilyen veszélynek csak azért, mert neki így sokkal kényelmesebb, az egy felelőtlen önző ember.
Egyébként a kommentelőnek üzenném neked, hogy lehet, hogy most a gyerekednek semmi baja nincs, de majd akkor merj tükörbe nézni, ha a gyereked allergiás lesz valamire vagy gyakran lebetegszik. Az nem azért lesz, mert ő olyan alkat, hanem önön önzőséged és hisztériád miatt lesz gyenge. A másik a tápszerben max annyi vitamin tartósítószer van, mint a bolti 100%-os narancslében.
Te egy undorító féreg vagy utolsó!!!
És aki nem tud szoptatni annak is biztos allergiás lesz a gyereke meg minden???
Ja nem, aki nem tud szoptatni, jaj nagyon sajnállak, amiért nem tudsz szoptatni, aki meg nem akar az egy önző dög :@
Na hát tudod mit, nem kívánok a gyerekednek rosszat de jót sem!
Meg neked sem!
Köszönjük szépen jól vagyunk. Szarok az áldozatokra, szarok minden szarságra amit a nagy könyvben leírnak, hogy ki a jó anya. Én jó anyának tartom magam és nem azért mert szoptatok. Azt utálom, aki a másik döntését megkérdőjelezi, aki azt mondja, hogy a tápszertől beteg lesz. Aki nem TUD szoptatni, annak bezzeg nem mondasz ilyet, mi?? Utálom a hozzád hasonlókat. Sógornőm is mondta, hogy ismerősünk tápszeres babáját ne hasonlítsam már össze az én tápszeres babámmal, mert ismerősünk nem tudott szoptatni én meg nem akarok... ÉS hát felnő, de.. Tudjátok mit? Leszarom, de tényleg.. SEMMI baja nem lesz a tápszertől ezt csak azért mondjátok, mert nem AKAROK szoptatni aki meg nem TUD annak meg azt mondjátok, hogy nem lesz baja. Kétszínű..
Nehogymár összehasonlitsd azt aki nem tud azzal aki a saját önzősége miatt nem akar! A nők kevesebb mint 5%-a nem tud szoptatni, a többi meg vagy csaj egyszerűen nem akar vagy csak nem kap elég hozzáértő infot és azt hiszi hogy nincs teje, egyre több tápszerpótlást ad és igy szépen elapad a tej és tényleg nem lesz.
Fel lehet nőni tápszeren is. Ahogy el lehet élni egészséges kaján meg kenyéren, krumplin meg vizen is de nem ugyanaz. Aki meg azért nem szoptat mert nem akar, bármilyen indokkal is az a gyerekétől von meg nagyon jó és fontos dolgot. Nem vagyok mintaanya de az ilyet nem tudom megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!