Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha nem akarok...

Mit csináljak, ha nem akarok szoptatni?

Figyelt kérdés
Még terhes vagyok,3 hónap van hátra
2017. júl. 20. 12:00
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
28%

30: Részben igaz. :)

Az elején egyszerűbb a tápszer. Az első két hónapban csak túlélésre játszottam. XD

De onnantól, hogy beállt a tej, a következő hónapokban sokkal kényelmesebb és egyszerűbb mellre tenni két másodperc alatt. :)

Legalább is nálam mindhárom gyereknél ez volt.

Tápszert az első hetekben kaptak, pótlásként. Szerintem baromi macerás.

2017. júl. 23. 09:50
 32/51 anonim ***** válasza:
15%

"Annk van psziches problemaja aki azt mondja, hogy eliteli azt, aki nem akar szoptatni." - Nem, csak veled ellentétben több esze van és nem etet egy kisbabát felhígított tejporral.

"- az elejen non stop csak szoptatsz" - Persze, mert rá kell állnia a testednek. De maradjunk annyiban, hogy ez a "non-stop", azért már túlzás.

"- hulla faradt vagy, mert a szoptatas kimerit" - Érdekes, szerintem a negatív hozzáállás vesz el több energiát. Undorodsz attól, hogy a lányod szopja a melledet. Attól nem undorodtál, mikor szülés közben kiment a 3,14csádból, vagy azt ne mond, hogy ettől is undorodtál és inkább fölvágattad a hasad. Ezt a túlzott szemérmességet és szerintem erről nem a kereszténység tehet, nem nem, az emberi hülyeség állandó.

"- szoptatas utan alszol, uszik a haztartas" - Négyen vagyunk testvérek és mind a négyünket szoptatott édesanyánk és mégse úszott a háztartás, mert egy talpraesett, szorgalmas és rendszerető nő még a mai napig is.

"- hat honapig csak szoptatsz" - Hihetetlen, hogy az a fél év megterhelő volt számodra.

"- csak tet kelsz fel ejjelente, mert a parod nem tud szoptatni o alszik te nem ingerult leszel, faradt, jonnek a veszekedesek - az eredmeny egy nyugos baba" - Istenem, egész nap otthon vagy és felnőtt ember létedre nem tudod úgy beosztani az idődet, hogy elegendő idő jusson az alvásra. Megértem, hogy ott van a gyerek és a háztartás, de nem hiszem, hogy minden egyes nap nagytakarítást hajtasz végre és 5 fogásos ebédeket készítesz. Képzeld, brutálisan alvászavaros vagyok, de mégis képes vagyok talpon maradni.

"- nem csak en kelek fel megetetni

- ataludt ejszakak " - Jaja, mert a férjed, aki gondolom napi 8 órákat lenyom, hogy te tudd tápszerezni a gyereket, közben éjjelente inkább ő keljen fel, mert te "egész nap" a háztartással és a gyerekkel voltál elfoglalva.

"- tudom, mennyit eszik" - Míg az anyatejben vannak memória sejtek, addig tápszerben csak mesterséges vitaminok vannak és még azt nem is említettem, hogy a tápszer vegyszerrel van tartósítva, ami nem biztos, hogy jót tesz egy kisbabának. Egyébként úgy is tudod, ha lefejsz egy bizonyos mennyiséget és megfigyeled, hogy mennyi tejet igényel a gyereked.

"- nyugodt vagyok, kipihent vagyok

- van egy nyugodt babam is

- a haz nem szalad" - Megkockáztatok egy tippet. Két hétig próbálkoztál, de alapból negatívan álltál az egészhez, mert "fúj, a gyerekem a mellbimbómat szopja" mantrát hajtogattad magadban. Hiszed vagy sem, a negatív hozzáállás veszi el a legtöbb energiát.

"A tapszer nem mu, nem mereg! Etel es sok vitamin is van benne!" - Ja eli van mesterséges vitaminokkal és tartósítószerekkel. Ételnek étel, de a gyerek ellenálló képessége a KÉSŐBBIEKBEN (most lehet, hogy jól érzi magát) nem biztos, hogy erős lesz, ha felhígított tejporral itatják. Diabéteszesnek, középfülgyulladásosnak vagy ekcémásnak lenni nem éppen buli. Ugyanis nagyobb a kockázata annak, hogy a tápszeres gyerekek allergiások lesznek valamira.

"- nem kell figyelnem, mit eszem, ehetek konyakos meggyet, ihatok kavet, energiaitalt (ezeket nem ihattam amig szoptattam)" - Az egyik válaszoló tökéletesen megmondta, hogy az az igazi anya, aki képes áldozatot hozni a gyereke érdekében. Te inkább mesterséges anyagokkal táplálod a gyereked, hogy tudjál koffeint és alkoholt fogyasztani. Mondogathatod, hogy a tápszer így jó meg úgy jó. Majd akkor merd ezt mondani, ha egy gyerek azért allergiás vagy érzékeny bizonyos dolgokra, mert a hülye anyja anno tápszerrel etette.

"Nekem a tapszer jo, kinlodjatok csak a szoptatassal! En nekem nem kell elbujni szoptatni, megetethetem nyilvanos helyen cumisuvegbol is!" - Jaj de lenézően mondtad. Sokan írták, hogy az első hónapban nem könnyű a szoptatás, de egy idő után rááll a nő teste és egyben az anya és gyermeke is egyre rutinosabbak lesznek szoptatás terén. Amúgy a tejet le lehet fejni, és a lefejt tejet pedig nyilvános helyen is nyugodtan lehet adni a kisbabának. Ennyi. Igaz ebben a melegben a tej hamar romlik, de az ember föltalálta a jégakut.

"- energikus es fitt vagyok, amig szoptattam csak aludtam es mindig faradt voltam" - Szülés után minden nő rohadt fáradt, független attól, hogy szoptat vagy sem.

Szóval kérdező, ha azt akarod, hogy gyenge immunrendszerű legyen a gyereked és az allergiái miatt keserves élete legyen, akkor hajrá, tömjed tápszerrel. Bár nem feltétlenül lesz gyenge a gyerek, ha tápszerezik, de meg van a kockázata. Véleményem szerint az a szülő, aki a gyermeke egészségét teszi ki ilyen veszélynek csak azért, mert neki így sokkal kényelmesebb, az egy felelőtlen önző ember.

Egyébként a kommentelőnek üzenném neked, hogy lehet, hogy most a gyerekednek semmi baja nincs, de majd akkor merj tükörbe nézni, ha a gyereked allergiás lesz valamire vagy gyakran lebetegszik. Az nem azért lesz, mert ő olyan alkat, hanem önön önzőséged és hisztériád miatt lesz gyenge. A másik a tápszerben max annyi vitamin tartósítószer van, mint a bolti 100%-os narancslében.

2017. júl. 23. 21:54
 33/51 anonim ***** válasza:
83%

Te egy undorító féreg vagy utolsó!!!

És aki nem tud szoptatni annak is biztos allergiás lesz a gyereke meg minden???

Ja nem, aki nem tud szoptatni, jaj nagyon sajnállak, amiért nem tudsz szoptatni, aki meg nem akar az egy önző dög :@

Na hát tudod mit, nem kívánok a gyerekednek rosszat de jót sem!

Meg neked sem!

Köszönjük szépen jól vagyunk. Szarok az áldozatokra, szarok minden szarságra amit a nagy könyvben leírnak, hogy ki a jó anya. Én jó anyának tartom magam és nem azért mert szoptatok. Azt utálom, aki a másik döntését megkérdőjelezi, aki azt mondja, hogy a tápszertől beteg lesz. Aki nem TUD szoptatni, annak bezzeg nem mondasz ilyet, mi?? Utálom a hozzád hasonlókat. Sógornőm is mondta, hogy ismerősünk tápszeres babáját ne hasonlítsam már össze az én tápszeres babámmal, mert ismerősünk nem tudott szoptatni én meg nem akarok... ÉS hát felnő, de.. Tudjátok mit? Leszarom, de tényleg.. SEMMI baja nem lesz a tápszertől ezt csak azért mondjátok, mert nem AKAROK szoptatni aki meg nem TUD annak meg azt mondjátok, hogy nem lesz baja. Kétszínű..

2017. júl. 26. 16:55
 34/51 anonim ***** válasza:
22%
Önző dög aki tudna szoptatni,de a melleit félti
2017. júl. 26. 17:01
 35/51 anonim ***** válasza:
78%
Nos! Én vagyok az, aki undorodott a szoptatástól. Mindent megtettem, hogy szoptatni tudjak ennek ellenére is. Most már leírom a teljes történetet, hogy ne csak azt olvassátok, hogy én istenítem a tápszert és egy lusta dög voltam szoptatni... 9 hónap. Ennyi volt adva, hogy felkészüljek a szülésre, de nem tettem. Azt hittem, sétagalopp lesz. Az utolsó hetekben minden bajom volt, a kiírt napon megszületett a babám, 4 óra vajúdás után megcsászároztak. Azt mondták, felesleges tovább várni. Tudod.. nekem a szülés az egy vízválasztó volt a régi életem és az új életem között. A kórházi napokat pokolként éltem meg. Ott volt egy gyönyörű kisbaba és én nem tudtam mit kezdeni vele. Mondták, hogy szoptassak, szoptattam. Tök jó volt, tényleg és most nem hazudok. Jó érzés volt. Csak ő és én voltunk. Aztán hazajöttünk. Az első pár ÓRÁT végigaludtuk. Majd arra keltem fel, hogy megjöttek sógoromék és sógornőm elkezdett a szoptatással csesztetni.. nem tudok rá jobb szót. Minden nap átjött, én meg nem mertem elküldeni mert féltem, hogy alánk tesz, ha megharagszik (tudott volna pl összeveszíti a páromat a testvérével, anyagi kárt okoz nekünk, de ezeket nem részletezném). Mondta, hogy mérjük minden etetésnél a gyereket, mert, ha nem gyarapszik a súlya, akkor kórházba kerül. Beleszólt abba, hogy hogyan szoptatok, direkt kényelmetlen pozíciókat mutatott nekem, megfogta a mellemet, és kimasszírozta belőlem a tejet, ellenem hergelte a páromat (Mikor valamit megbeszéltünk, akkor pont az ellenkezőjét állította.) Ha nem szopott eleget a gyerek, visszatette a mellemre és volt 2 óra is egy szoptatás és ott ült mellettem és nézte. Aztán mérte a súlyt. Védőnőm azt mondta, igény szerint szoptassak így azt tettem, de megtudta és jött és mondta, hogy nem lesz tejem, ha nem szoptatok 2 óránként 2*20 percet így szoptattam. Volt, hogy több napot nem aludtam. Azt mondta, őt nem érdekli, hogy fáradt vagyok, én már nem számítok. Fájt a mellem, mert véres volt és sebes és a fáradtságtól már jojózott a szemem. Nem akartam szoptatni. Megbeszéltük párommal, hogy fejek, mert olvastam itt a gyakorin, hogy sok nő tudott sokáig fejni és nem apadt el. De ő jött, hogy elapad és a többi párom meg beparázott, rákényszerített a szoptatás folytatására, de megegyeztünk, hogyha sikerül mellette egy cumisüvegnyit fejnem akkor éjszaka végre aludhatok és hátha kipihenten jobban látom a világot. De jött megint sógornőm. Mi az, hogy én aludni merészelek, miért akarok pihenni, ez az időszak nem erről szól stb. Nem pihentem. Párom aludt éjszakánként, én nem. A fáradtságtól nyűgösebb voltam, a pokolba kívántam ezt az egész szoptatás dolgot, amennyire kedvem volt hozzá az elején, annyira megutáltam. Nyűgösebb voltam, sokat kötekedtem, veszekedtem a férjemmel. Nem hízott a gyerek, pedig etetett napi 5* a férjem (nem szó szerint, csak leültetett enni), napi 3 l vizet ittam, napi fél l mecsek teát ittam, 5 szem homeós bogyót szedtem naponta, ittam barna sört, ettem dinnyét stb.. mindent amitől megindul a tej. De a végére annyira kikészültem (több napos nem alvás, fáradtság, ringatás stb), hogy a férjem egy kiadós veszekedés után azt mondta, neki többet ér a családja, mint az, hogy anyatejes vagy tápszeres. És egy idő után neki is megtetszett a tápszer, azt mondta, nem is érti, miért erőltette a dolgot, mikor látta, hogy csak szenvedünk. A gyerek sírt, mert éhes, én meg sírtam, mert fáradt voltam, mert nem volt tej, mert nem mertem szembeszállni a sógornőmmel... a mai napig nem merek szembeszállni vele. Belerángatott egy gyermekágyi depresszióba, ami amúgy is kialakulóban volt nálam, mert mikor hazajöttünk, minden arra emlékeztetett, ami régen volt, tudatosan a szülés előtti életemet próbáltam élni. Nemrégiben is beállított, hogy leellenőrizze az én gyerekemet és elérte, hogy a régi családi ház (páromé és testvéréé) tartozását csak MI fizessük. Cirka 400.000 forint. Meg jött a kiselőadását tartani, hogy ne menjek vissza dolgozni, maradjak gyesen, adjuk el a kutyámat, mert sok pénzt elvesz, ne vegyünk magunknak semmit, ne tanuljak gyed alatt, mert úgy sem fog menni, ő is segítséggel végezte el az orvosit, meg ne hasonlítsam már össze egy tanfolyammal, majd, ha 3 év után visszamegyek dolgozni és eldöntöm, mit akarok, akkor tanulhatok. De az, hogy én tanulni akarok gyed mellett és visszamenni dolgozni is? Nem szégyellem magam? Meg minek az állatok? (Sok állatunk van, kacsa, tyúk, kakas, birka, tehén, ló, kecske, kutya, macska stb..) Egy csomó időt elvesz. Igen, elvesznek időt. Hajnalban meg este. Meg néha napközben, mikor hordozókendőre kötöm a babámat és megyünk ki hozzájuk. Néha elküldeném a francba, de anyagilag mi azt nagyon megbánnánk.. :( De akkor kellett volna megmondani neki, hogy takarodjon a portánkról, mikor betette a lábát és már a látványától görcsbe volt a gyomrom. És tudod, mit utolsó? Emiatt nem akartam szoptatni. Elég volt. Az első egy hónap veszekedésekkel volt teli, nem volt tejem, nem lett tejem, hízott-e nem hízott. Minden nap hallgattam az isten tiszteletet utána meg, hogy szar anya vagyok, mert nem akarok szoptatni. Ilyen minden napok után ki akar? Később is mondta az áldását, de rájött egy idő után, hogy nem hallgatunk rá és azt mondta, többet nem jön ki hozzánk. Hála a jó istennek. Én bánom, hogy nem tudtam szoptatni, de egy idő után már nem is akartam és a tápszerezést is megszerettem. Én nem tartok nagytakarítást minden nap. Minden hajnalban kimegyek az állatokhoz, őket gondozom, etetem, minden nap foglalkozom a babámmal, minden nap foglalkozom a kutyámmal, minden hajnalban házi zsemléket, kifliket stb sütök, minden nap főzök, megyek én is ki kaszálni a kecskéknek, nyírom a füvet, kapálom a kertet, takarítom az utcánkat és végre élek. Amikor szoptattam, alig vártam, hogy vége legyen, elegem volt az egészből azt lestem, mikor állít be sógornőm. Ezt páromnak se mondtam el soha egyedül csak barátnőm tudja, hogy sógornőm mekkora sokkot okozott bennem. Én hülye pedig bánom, hogy akkor nem dobtam ki de tényleg nem tehettem. És ő csak jót akart... ahha. Jót. Hát megvolt. Viszont most már nyugodt vagyok, van egy nyugodt babám is, erre írtam, hogy amíg szoptattam és ideges voltam, ő is az volt. Akkor nem foglalkoztam vele, mert alig vártam, hogy aludjon stb. Most már rengeteget foglalkozok vele és a háztartással, az állatokkal mert már alszik éjszakánként, magától elalszik nappal is és este is, nem kell ringatnom. Ha esetleg fel is kel éjszaka, én kelek hozzá, van mikor hajnalban a párom hamar felkel és megeteti, de nem én kérem meg rá. Amikor nem maszekol és itthon van egy napot, akkor is igyekszik minél több mindent csinálni de mondom neki, hogy pihenjen mert én ellátom a feladataimat, neki dolgoznia kell. Nem istenítem a tápszert, de nem méreg és nem ördögtől való. Én senkinek nem kívánom amit átéltem első egy hónapban mert maga volt a pokol. Most már jó életem van és bánom, hogy nem szoptattam. Elítélem azt, aki azért nem akar szoptatni mert megereszkedik a melle hiszen a szoptatáskor megnő a melle vagy aki a szexre használja. Én egyik okot sem mondtam, azt mondtam, undorodtam a szoptatástól de valójában a szoptatás körüli hisztiből volt elég, depressziós voltam és nagyon fáradt. Most 13 hetes a babám, nyugodt, mindent tudok mellette csinálni, a férjemmel nagyon jó a kapcsolatunk és a barátnőm is sokkal jobb barátnőm lett az eset óta. Ennyi a történetem. Így szerintem már jobban érthető..
2017. júl. 26. 17:56
 36/51 anonim ***** válasza:
14%

Nehogymár összehasonlitsd azt aki nem tud azzal aki a saját önzősége miatt nem akar! A nők kevesebb mint 5%-a nem tud szoptatni, a többi meg vagy csaj egyszerűen nem akar vagy csak nem kap elég hozzáértő infot és azt hiszi hogy nincs teje, egyre több tápszerpótlást ad és igy szépen elapad a tej és tényleg nem lesz.

Fel lehet nőni tápszeren is. Ahogy el lehet élni egészséges kaján meg kenyéren, krumplin meg vizen is de nem ugyanaz. Aki meg azért nem szoptat mert nem akar, bármilyen indokkal is az a gyerekétől von meg nagyon jó és fontos dolgot. Nem vagyok mintaanya de az ilyet nem tudom megérteni.

2017. júl. 26. 17:57
 37/51 anonim ***** válasza:
41%
A rákényszerített dolgot úgy értette, mint te utolsó, hogy beteg lesz a baba, ha nem szoptatok stb..Nem fizikailag mielőtt valaki kötekedne. Csak mondta, hogy szerinte az anyatej jó. Én is tudom, mik vannak az anyatejben, de annyiból nyugodtabb voltam, hogy egy hónapig azért valamennyi tejet kapott..
2017. júl. 26. 18:04
 38/51 anonim ***** válasza:
25%
Sajnálom hogy igy alakult nálatok. Ebben sajnos sógornőd a főludas, jól bestresszelt a szoptatással. Talán ha elhajtjátok a fenébe nem igy alakul. Én biztos nem birtam volna ezt, amúgy is nehéz időszak nemhogy igy...
2017. júl. 26. 18:06
 39/51 anonim ***** válasza:
15%
Már ne haragudj 57%-os, de nem tudlak sajnálni. Az elejétől fogva engedtétek, hogy a sógornőtök beleüsse az orrát a dolgotokba. Én nem ítélem el azt az anyát, aki azért tápszerezi a gyerekét, mert nincs teje. De a te esetedben valószínűleg már terhességed alatt se voltál hajlandó szembeszállni a sógornőddel a születendő gyermekedért és emiatt nem vagy méltó a "jó anya" jelzőre. Már ne haragudj, de az, aki ilyen szinten beleszólna a magánéletembe, azt azon nyomban leépíteném, ha meg ez esetben a gyermekem a tét, akkor még inkább. Maradjunk annyiban, hogy gyenge voltál. Szerintem te nagyon is tisztában vagy azzal, hogy a feszültséget nem a szoptatás, hanem a sógornőd generálta, te pedig a férjeddel voltatok olyan hülyék, hogy alárendeljétek magatokat az ő akaratának. Idegesít, hogy szopja a melledet a gyerek? - akkor fejd le és cumival etesd (bár már gondolom el van apasztva, szóval már az egész bukta), a sógornődet pedig magasról le kell szarni. Nem hízik a baba? - valószínűleg a sok stressztől nem termelődött tápláló tejed, mert másoknál valamiért a baba jól lakik az anyatejtől. A másik, azért se értek egyet a tápszerrel, mert lássuk be, vegyipari koholmány, és én ilyennel nem szívesen tömnék egy kisbabát, nincsenek benne memória sejtek, az egész mű. Még akkor se tápszereznék, ha nem lenne tejem, akkor inkább vennék anyatejet. El tudom képzelni, hogy vidéken élni egy nagy telken egy rakás állattal nem könnyű, mert bizony sok a fizikai munka, egy nem rég szült nőnek pedig még nehezebb, mert etetni is kell a babát, de ez esetben ésszerűbb lett volna valakit mellétek hívni segítségül, aki nem a sógorod. De már mindegy, nem így alakult, ráadásul hagytátok magatokat befolyásolni. Valamiért az az érzésem, hogy te inkább provokáció gyanánt álltál át anyatejre, mert kötve hiszem, hogy a szoptatás megkeserítette volna az életedet. Nem mertél kiosztani a sógorodnak így inkább passzívan ellenálltál úgy, hogy műgenyával eteted a babádat. Gratulálok. Ráadásul azt is írtad, hogy a védőnő azt mondta neked, hogy a 3,5 hós babádnál már el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Akkor most vagy a védőnő hülye, vagy rohadt gyorsan nő a babád a tápszertől. Ha a második verzió az igaz, akkor szólok, hogy mai gyerekekek, akik egyébként normális testalkatúak, azért vannak striásak már tizenévesen, mert rohadt gyorsan nőnek, sőt én még olyat is láttam, hogy egy 10 éves VÉKONY, de rohadt magas lány narancsbőrös.
2017. júl. 27. 00:41
 40/51 anonim ***** válasza:
25%
Nem a sogornod hibaja! O beleszolt, mert hagytad!!! Mi az,hogy ott ult melletted, es te emiatt kenyszerbol szoptattal??? Hany eves vagy? En meg az anyamnak sem hagyom, hogy beleszoljon!! Nem tudom elkepzelni, hogy nem tudtal neki nemet mondani!! Semmi koze az eletedhez!! Az irasodbol ugy tunik szorgos, felelosegteljes no vagy, nehogy mar elturd,hogy a sogornod mondja meg mit tegyel!!! Allj a sarkadra! El lehet valakit kuldeni szepen is a p.csaba!
2017. júl. 27. 20:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!