Baj, ha csak mellbimbóvédővel akarok szoptatni?
Sokan írják, hogy miután kisebesedett a mellük csak azzal szoptattak. Miért kell megvárni, hogy sebes legyen? A kórházban mondhatom, hogy csak úgy szeretnék szoptatni, mert nem szeretném, hogy kisebesedjen a mellem és utána nehezebb legyen a szoptatás? Vagy erre nagyon "ugranak" a csecsemősök? Amúgy is lesz elég, amivel bajlódhatok (gátseb, stb), miért nem lehet rögtök védővel szoptatni? Vagy lehet? Vagy kényeskedőnek fognak tartani és rossz anyának? Amúgy nem befele forduló a mellbimbóm.
Köszönöm a válaszokat előre is!
35+2 hkm
Hát, tényleg igazad van. Megpróbálom anélkül, aztán maximum, ha szükséges lesz a védő, akkor azzal. Csak azért jutott eszembe, mert szeretnék a babával foglalkozni 1000 %osan, és nem azon jajogni, hogy ez fáj, az fáj, pedig tudom, hogy rengeteg minden lesz majd, ami fájni fog, vagy kellemetlen lesz.
Köszönöm a válaszod! Ment a zöld kezecske
Nem kell feltétlenül a bimbóvédő. Lehet, hogy Neked egyáltalán nem fog kisebesedni! A bimbóvédővel egyébként nehezebb szopiznia a babának és ugyanúgy igénybe veszi a mellbimbót, ugyanúgy kisebesedhet, ha használod, mint ha nem használod. Persze be kell, hogy járatódjon, meg kell, hogy erősödjön, de ha inkább ahhoz kérsz tanácsot a kórházban, hogy segítsenek helyesen mellre rakni a babát, akkor valószínűleg nem lesz semmi gondod a szoptatással.
Vegyél egy jó bimbóvédő krémet (én a Motherlove-ot ajánlom, nekem nagyon bevált) + legyen otthon Garmastan krém vészesetre, ami ha mégis sebesedne a cici, pikk-pakk rendbe hozza.
Egyébként dehogy vagy rossz anya, ha bimbóvédővel szoptatsz! Használd nyugodtan, de szerintem ne zárd ki azt, hogy nélküle is szoptathatsz!
Ja és hidd el, ha megszületik a Babád, a legkisebb gondod a gátseb lesz! Saját tapasztalat, hogy nekem semmi nem fájt, semmi nem volt rossz, ha a babámmal kellett foglalkoznom. Pedig nekem aztán nehezen indult a tej + iszonyú sebes volt hónapokig a mellbimbóm, de nem érdekelt, mert tudtam, hogy szoptatni akarok:o) Persze ez én vagyok.
Vigyél a szüléshez olajat, az nagyban megkönnyíti a gátvédelmet és segít a babának kicsúszni!
Szia! 28 hónapig szoptattam az első babám védővel (nem seb, hanem befelé forduló bimbó miatt), most a másodikat anélkül 2 hónapja.
Mind a két alkalommal az első napokban kegyetlenül fájt a szoptatás. Amit tenni tudsz a sebesedés ellen, az az, hogy vmi olajjal vagy krémmel (én mandulaolajat használtam, mert azt nem kell lemosni) rendszeresen, minden szoptatás után bekened a mellbimbódat.
A bimbóvédő azért nem a legjobb szerintem, mert a baba hozzászokik és nem fog tudni máshogy szopni. Az én lányom 4-5 hónapos korára lett mellbimbóm, ami már nem fordult be, kiszívta, ha úgy tetszik, mégsem tudott bimbóvédő nélkül szopizni, ha véletlenül nem volt nálunk, üvöltött, de nem ment neki. Nem jó egy tárgyhoz ragaszkodni, mert csak a kellemetlenségek száma nő vele, sterilizálni, éjjel, a sötétben ráilleszteni (megtalálni az ágyban...) stb, ha megy anélkül, akkor inkább úgy!
Arról nem is beszélve, hogy ha nem erős, besárgult, aluszékony a babád, vagy a szopóreflexe gyengébb a kelletténél, akkor hamar elapadhat a tej, mert a védőn keresztül nem feltétlen jut annyi ingerhez, ami a szoptatás fenntartásához, a tej további elégséges termelődéséhez szükséges.
De ne is agyalj ezen, hiszen lehet, h simán fog menni ;)
Ami fontos, hogy ne sebesedjen ki: a helyes mellretétel, amit lehetőleg már a szülőszobán, akár a méhlepény megszületése előtt próbálgassatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!