Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha nem akarok...

Mit csináljak, ha nem akarok szoptatni?

Figyelt kérdés
Még terhes vagyok,3 hónap van hátra
2017. júl. 20. 12:00
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
70%
vagyis nem nekem a dédimék, hanem a lányunknak :)
2017. júl. 20. 19:48
 12/51 anonim ***** válasza:
29%
Aki szerint a szoptatás undoritó dolog vagy szexuális tartalmú annál valami pszichés probléma van.
2017. júl. 20. 22:29
 13/51 anonim ***** válasza:
19%
És ne irjon senki olyat hogy a tápszer sokkal jobb. Mert egy porállagú MŰ dolog nem hasonlitható össze az anyatejjel. Felnő azzal is a gyerek de a közelébe sem ér. Szóval nem, baromira nem jobb...legfeljebb valakinek kényelmesebb mert nem kell azt csinálnia amit nem akar, bár azt sem értem hogy lehet, amennyi macera van vele.
2017. júl. 20. 22:33
 14/51 anonim ***** válasza:
60%
Akkor te szoptassal utolso, senkit nem erdekel.
2017. júl. 20. 23:19
 15/51 anonim ***** válasza:
29%
Nem a szoptatás undorító, hanem a kakis pelenkát kicserélni. De hát azt ugye muszáj. De lehet majd az apukák bevállalják ilyen kényes anyák mellett.
2017. júl. 21. 00:26
 16/51 A kérdező kommentje:

A hosszú válaszadónak köszönöm nagyon-nagyon.

Én nem szeretek meztelenkedni,sose vagyok úgy,mindig van rajtam melltartó,trikó,bugyi. Ez van ha valakinek nem tetszik akkor nem kell velem foglalkozni. Kíváncsi voltam hogy a tej gondokkal mi a helyzet,de sokan írták hogy gyógyyszerrel lehet orvosolni. Szerdán megyek dokihoz,a tèmák között lesz a szoptatás is azt mondta múltkor. Köszönöm

2017. júl. 21. 08:49
 17/51 anonim ***** válasza:
83%

Annk van psziches problemaja aki azt mondja, hogy eliteli azt, aki nem akar szoptatni. Mindenkinek egyeni dontese! Van, akinek a tapszer kenyelmesebb. Mi a macera?

Odateszek vizet, 2-3 perc alatt felforr, lehutom folyo csapviz alatt. Addig elmegyek pisilni meg ilyenek es parom ringatja a babat.

De! Baba vizek forralas nelkul adhatok babaknak. Csak 20 mpre beteszem a mikroba, osszerazom es kesz.

Uveget naponta, az unalmas oraimba sterilizalom ahogy a cumikat is.

Szoptatas hatranya:

- az elejen non stop csak szoptatsz

- hulla faradt vagy, mert a szoptatas kimerit

- szoptatas utan alszol, uszik a haztartas

- hat honapig csak szoptatsz

- csak tet kelsz fel ejjelente, mert a parod nem tud szoptatni o alszik te nem ingerult leszel, faradt, jonnek a veszekedesek - az eredmeny egy nyugos baba

Tapszer elonyei:

- nem csak en kelek fel megetetni

- ataludt ejszakak

- tudom, mennyit eszik

- nyugodt vagyok, kipihent vagyok

- van egy nyugodt babam is

- a haz nem szalad

- mindenki boldog, a kicsi egeszseges, jo sulyban van

A tapszer nem mu, nem mereg! Etel es sok vitamin is van benne!

- nem volt hasfajos sem, nem volt hisztis, nyugos

- nem kell figyelnem, mit eszem, ehetek konyakos meggyet, ihatok kavet, energiaitalt (ezeket nem ihattam amig szoptattam)

- ihatok (bar ezt nem szoktam)

Nekem a tapszer jo, kinlodjatok csak a szoptatassal! En nekem nem kell elbujni szoptatni, megetethetem nyilvanos helyen cumisuvegbol is!

- energikus es fitt vagyok, amig szoptattam csak aludtam es mindig faradt voltam

Egyeni dontes!!! Tehat kerdezo, ne szoptass, ha nem akarsz, csak az elotejet add meg neki, mert az erositi az immunrendszeret. A tobbi vitamint a tapszerbol is kinyeri. En ma is ugyanugy tapszert adok neki es olyan edesen cuppog a cumisuvegen sokkal jobb, mint mikor a mellemen cuppogott.

2017. júl. 21. 13:13
 18/51 anonim ***** válasza:
12%
17-es, te pszichológiai eset vagy...ezen túl pedig sok ponton hibás az érvelésed. Egyrészt, ha 2 dolgot összehasonlítasz, akkor MINDKETTŐ előnyeit ÉS hátrányait illene egymás mellé tenni. Másrészt én 2 szoptatott gyerek után a szoptatás ellen felsorolt összes érvedet pontonként tudnám cáfolni/ellenvéleményezni, de ellentétben veled, nem írok litániákat. Harmadrészt nyűgös lehet a baba hasfájástól, fogzástól, hirtelen nagy mozgásfejlődéstől, fronttól, stb., stb.... Ha neked nyugis babád van, akkor köszönd a szerencsédnek és ne a tápszerezésnek (egyébként nekem a 2. szoptatott egy ilyen szupernyugis baba).
2017. júl. 21. 15:37
 19/51 anonim ***** válasza:
79%

18, a tápszeresek anyukái meg minden egyes tápszer-ellenes dolgot meg tudnak cáfolni.

17nek abban igaza van, hogy SENKINEK semmi köze, beleszólása nincs, hogy a másik hogy táplálja a gyerekét

2017. júl. 21. 17:11
 20/51 anonim ***** válasza:
82%
Nem vagyok pszichologiai eset egyszeruen utaltam szoptatni, nekem a tapszer jobb. Mint mondtam, egyeni dontes..
2017. júl. 21. 17:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!