Mit csináljak, ha nem akarok szoptatni?
Azt megértem,ha valakinek nincs teje,hogy nem szoptat.
De csak azért nem szoptatni,mert undorítónak találja,vagy attól fél hogy milyen lesz utána a melle,na az ilyenekről megvan a véleményem.
Egy édesanya a gyermekének a legjobbat akarja és a legjobb neki ilyenkor még az anyatejcsi.
Kicsit off, de... :
Nekem ez új hogy választási alapon van aki szoptat és van aki nem. (nincs babám, csak mostanság érdekel a téma)
Ilyen tényleg van?
A szülés után MINDENKINEK megindul a teje??? Komolyan kérdem, mert itt van aki azt írja a kórházban nem adnak semmit...
Utolsó, én hiszem hogy aki szoptatni akar az tud is. Nagyon elenyésző aki mirigyállomány vagy más probléma miatt nem tud tényleg szoptatni. Alig 1-2% szazalék, a többiek meg csak ráfogják hogy ők nem tudnak, pedig csak nem akarnak, lusták, önzők, az első sirásnál tápszereznek amitől csökken a tej aztán van mire fogni hogy mi3rt lesz tápszeres a gyerek. Láthatod van aki egyáltalán meg se akarja próbálni, nekem 3s szerencsére sokaknak ez nagyon furcsa. Ők nem is fognak, még ha el is kezdik igy kizárt hogy kitartsanak amikor fáj az elején, vagy növekedési ugrásnál gyakrabban kell szoptatni sokszor egy nap.
Nekem itt kezdődik az anyaság hogy egy gyerekért ennyi áldozatot meghozzon valaki.
Én az első kisfiamat sajnos csak 6 hónapos koráig tudtam szoptatni,de kellett mellé sajnos tápszer is,mivel egyáltalán nem hízott tőle.
Hiába próbáltam mindenféle módszert,sajnos elapadt a tejem.
Második kisfiamat 2,5 éves koráig tudtam szoptatni,a mai napig van tejem és még mindig cicizne,de muszáj voltam leszoktatni róla,mert jön a kistesó.
Nagyon remélem,hogy a harmadik gyermekemet is fogom tudni szoptatni.
Én szerettem szoptatni,bár volt fájdalmas része is a történetnek,de nekem mindennél fontosabb volt és lesz is a babám érdeke.
Ráadásul nagyon ritkán volt beteg a kisebbik fiam az anyatejcsinek köszönhetően. 😊😊😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!