Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik tudtak volna szoptatni,...

Akik tudtak volna szoptatni, de nem akartak, és inkább a tápszer mellett voksoltak, miért döntöttek így?

Figyelt kérdés

2017. máj. 17. 11:10
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
55%

Nekem a barátnőm ilyen. Azt mondta inkább edzeni akar, mert jön a nyár és addigra vissza akarja nyerni a régi alakját. Meg ha szoptat, akkor nagyon függ tőle a gyerek, nem mehet sehova nélküle, stb.

Eszem megáll komolyan...

2017. máj. 17. 11:22
 2/36 anonim ***** válasza:
59%
Kerdezo, most ide csak azok fognak irni akik frocsogni jonnek az ismerosrol meg az ismeros ismeroserol. Bar ha ez volt a kerdes celja hogy kalakaban szitkozodj idegenekkel akkor hamar eleted, a nok fogekonyak a mocskolodasra nev nelkul szoval ossze fog jonni ;)
2017. máj. 17. 11:24
 3/36 anonim ***** válasza:
81%

Barátnőmet is ezzel bántották, "hogy de hát volt tejed, akkor miért a tápszer?"

Mert a gyerek olyan refluxos volt, hogy semmi nem maradt benne a tejből, pedig mennyiség alapján két gyerek is jól lakott volna belőle.

Nutriton nem használt, gyerek folyton sírt, alig gyarapodott.

Erőltetnie kellett volna? Szerintem akkor lett volna rossz anya, ha a szent anyatej miatt tovább hagyja szenvedni a gyereket. Próbált fejni, de úgy is kihányta.

A gyógytápszertől rendbejött a kicsi.

2017. máj. 17. 11:31
 4/36 anonim ***** válasza:
60%

A munkám miatt ha 2 hónapnál tovább maradtam volna itthon kirúgtak volna.

A szoptatás függőség lett volna. Ameddig volt tejem fejtem neki, ha kellett kipótoltam tápszerrel. A közhiedelemmel ellentétben semmivel sem visszamaradotabb betegesebb mint a többi anyatejes gyerek.

2017. máj. 17. 11:33
 5/36 anonim ***** válasza:
67%
Nekem volt tejem első perctől kezdve, de közel álltam hozzá, hogy elapasszam. Kértem dokitól gyógyszert is, hogy apassza el a tejem, 1 hétig jegeltem, nem szoptattam addig, tápszert kapott a pici, épp egy keveset fejtem le, hogy ne feszüljön annyira. 4 hónapig kínkeserves volt a szoptatás, berepedtek a mellbimbóim, ömlött belőle a vér, még csak besebesedni sem tudott, plusz emellé egy jó kis gomba is megtelepedett rajta. Arra gondoltam, hogy jobb a tápszer és egy kiegyensúlyozott anya, mint szoptatni és egy idegbeteg senki. Szóval nagyon fájt, ezért akartam elapasztani, mert minden szoptatás előtt rettegtem, hullottak a könnyeim közben. Senki sem tudta megmondani, hogy miért fáj 4 hónapja ennyire. Azt mondták, hogy ilyenről még nem hallottak és már nem tudnak mit felírni mert az összes létező krémet, fájdalomcsillapítot, gomba elleni ecsetelőt kipróbáltam de nem hatott. Mikor az apasztás sem ment, mert rengeteg tejem volt és sehogy sem akart elfogyni muszáj volt szoptatnom, még egy hónapig fájt nagyon, utána fokozatosan jobb lett. Igaz, én nem teljesen a kérdésre válaszoltam, csak el akartam apasztani, de végül sikerült szoptatnom.
2017. máj. 17. 11:49
 6/36 anonim ***** válasza:
32%
Mert undoritónak találom a mai napig a szoptatást,amig volt tejem fejtem.
2017. máj. 17. 12:45
 7/36 anonim ***** válasza:
56%

Én egyáltalán nem szoptattam, konkrétan ahogy hazajöttünk tápszert kapott.

Az embereknek azt mondtam , hogy így alakult. Ők ebből azonnal arra következtettek, hogy nem colt tejem és azt gondolták, hogy ez engem bánt, így nem rugóztak a témán,nekem meg nem kellett magyarázkodnom, azt hitték, hogy akarnék, csak nem tudok.

A valóság teljesen más volt. Egyáltalán nem akartam csinálni. Az egész taszított és taszít a mai napig. Aki akarja, csinálja,aki meg nem akarja, az ne!

Szerencsére rólam így itt névtelenül senki nem ír, mert azt hiszik, hogy a szándék megvolt csak nem sikerült.

Nem értem, hogy egyeseknek miért nem mindegy, hogy a másik hogyan csinálja. Ez kb olyan mintha azon akadna ki valaki, hogy hány százalékos tejet szokott venni. A másiknak nem mindegy? Ez hogyan lehet egyáltalán beszélgetés alapja?

2017. máj. 17. 13:32
 8/36 A kérdező kommentje:

Természetesen nem az a célom ezzel a kérdéssel, hogy vitát szítsak, szimplán csak érdekelnek a válaszok. Mindenkinek ment a zöld kéz.

Várom a további válaszokat!

2017. máj. 17. 13:40
 9/36 anonim ***** válasza:
62%

Nekem iszonyú fájdalommal járt, aztán a természet megoldotta, mert a vérveszteség miatt nem is igazán lett tejem. A férjem ..szogatott az elején, hogy de hát próbálkozzak. Fejtem, egy-két csepp gurult az alján fél óra után is. Másfél hét után a gyerekorvos mondta, hogy ne szórakozzak, magamat szivatom, semmi baja nem lesz a tápszertől.

Tápszeres is lett.

De ahogy a környezetemben látom, nem befolyásol semmit, hogy tápszeres vayg anyatejes a baba.

2017. máj. 17. 13:54
 10/36 anonim ***** válasza:
58%

Igaz, a picim csak szeptemberben érkezik, ha lesz tejem szopiztatom ha nem lesz akkor tápszer. Első baba.

De magyarázza már meg nekem valaki, h a szoptatás miért vissza taszító, meg undorító? Tök természetes dolog szerintem.

2017. máj. 17. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!