Akik tudtak volna szoptatni, de nem akartak, és inkább a tápszer mellett voksoltak, miért döntöttek így?
Nekem a barátnőm ilyen. Azt mondta inkább edzeni akar, mert jön a nyár és addigra vissza akarja nyerni a régi alakját. Meg ha szoptat, akkor nagyon függ tőle a gyerek, nem mehet sehova nélküle, stb.
Eszem megáll komolyan...
Barátnőmet is ezzel bántották, "hogy de hát volt tejed, akkor miért a tápszer?"
Mert a gyerek olyan refluxos volt, hogy semmi nem maradt benne a tejből, pedig mennyiség alapján két gyerek is jól lakott volna belőle.
Nutriton nem használt, gyerek folyton sírt, alig gyarapodott.
Erőltetnie kellett volna? Szerintem akkor lett volna rossz anya, ha a szent anyatej miatt tovább hagyja szenvedni a gyereket. Próbált fejni, de úgy is kihányta.
A gyógytápszertől rendbejött a kicsi.
A munkám miatt ha 2 hónapnál tovább maradtam volna itthon kirúgtak volna.
A szoptatás függőség lett volna. Ameddig volt tejem fejtem neki, ha kellett kipótoltam tápszerrel. A közhiedelemmel ellentétben semmivel sem visszamaradotabb betegesebb mint a többi anyatejes gyerek.
Én egyáltalán nem szoptattam, konkrétan ahogy hazajöttünk tápszert kapott.
Az embereknek azt mondtam , hogy így alakult. Ők ebből azonnal arra következtettek, hogy nem colt tejem és azt gondolták, hogy ez engem bánt, így nem rugóztak a témán,nekem meg nem kellett magyarázkodnom, azt hitték, hogy akarnék, csak nem tudok.
A valóság teljesen más volt. Egyáltalán nem akartam csinálni. Az egész taszított és taszít a mai napig. Aki akarja, csinálja,aki meg nem akarja, az ne!
Szerencsére rólam így itt névtelenül senki nem ír, mert azt hiszik, hogy a szándék megvolt csak nem sikerült.
Nem értem, hogy egyeseknek miért nem mindegy, hogy a másik hogyan csinálja. Ez kb olyan mintha azon akadna ki valaki, hogy hány százalékos tejet szokott venni. A másiknak nem mindegy? Ez hogyan lehet egyáltalán beszélgetés alapja?
Természetesen nem az a célom ezzel a kérdéssel, hogy vitát szítsak, szimplán csak érdekelnek a válaszok. Mindenkinek ment a zöld kéz.
Várom a további válaszokat!
Nekem iszonyú fájdalommal járt, aztán a természet megoldotta, mert a vérveszteség miatt nem is igazán lett tejem. A férjem ..szogatott az elején, hogy de hát próbálkozzak. Fejtem, egy-két csepp gurult az alján fél óra után is. Másfél hét után a gyerekorvos mondta, hogy ne szórakozzak, magamat szivatom, semmi baja nem lesz a tápszertől.
Tápszeres is lett.
De ahogy a környezetemben látom, nem befolyásol semmit, hogy tápszeres vayg anyatejes a baba.
Igaz, a picim csak szeptemberben érkezik, ha lesz tejem szopiztatom ha nem lesz akkor tápszer. Első baba.
De magyarázza már meg nekem valaki, h a szoptatás miért vissza taszító, meg undorító? Tök természetes dolog szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!