Növekedési ugrás idején szoptatás mellett tápszer?
Ne kövezzetek meg, amiért ez jutott az eszembe. Még csak 24hetes terhes vagyok, de tegnap olvastam erről a Növekedési ugráshoz, és hogy a baba egész nap szopizna emiatt. És eszembe jutott, hogy szopizás mellett esetleg tápszerrel nem lehetne e kiegészíteni az etetést arra a pár napra? Tudom, hogy a cumisüvegből könnyebb szívnia, de van az a svéd pohár pl, ami nem "rontja el" a szopási technikát.
Vagy az egész úgy hülyeség, ahogy kitaláltam?:D
Azért "hülyeség", mert a baba olyankor azért van egész nap mellen, azért szopizna olyan sokat, hogy szaporítsa magának a tejet. Ha tápszerrel pótolsz, akkor nem szaporodik a tej, és a növekedési ugrást követően sem lesz elég neki, szóval utána mindig pótolhatsz tápszerrel. Vagy megpróbálhatod utána fejéssel meg tejszaporító szerek alkalmazásával növelni a mennyiséget, de akkor már nem egyszerűbb kibírni azt a pár napot, és hagyni, hogy a baba annyit szopizzon, amennyit jólesik?
A növekedési ugrásnál a tej mennyiségének is meg kell növekednie, ha te ezt a folyamatot meggátolod tápszerrel, akkor fel kell rá készülnöd, hogy teljesen tápszere lesz a babád. Sajnos ilyenkor szokták azt hinni az anyukák, hogy már nem elég a tej, mert egész nap szopizna a baba, rápótolnak, aztán meg keseregnek, hogy "jajj, nekem hat hetes korában sajnos elapadt a tejem...". :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!