Akik a szoptatás mellett tápszeres kiegészítést is kellett, hogy adjanak, mennyi ideig tudtak szoptatni?
Lányom nehezen szopizott sajnos. Nem akarnám részletezni, de a lényeg, hogy a mellbimbómat nem érzékelte sehogysem...így bimbóvédővel szoptattam egy ideig, aztán végre ráérzett a szopizásra (bár ekkor sem lett nagy szopis), és próbáltam a tejet szaporítani a gyakori szoptatással és fejéssel, de valahogy nem ment. Így kapott kiegészítést, ami egyenes arányos volt azzal, hogy a szoptatások csökkentek, a tápszeradagok nőttek.
Végül 7 hónapos koráig tudtam kihúzni a szoptatást, de amúgy 3 hónapos korától kapta a tápszeres kiegészítést.
ha gyakrabban szoptat az ember literszámra issza a laktoherb teát, esetleg megveszi a tejhozó tablettát(nekem volt, de elfelejtettem a nevét)akkor igen is több tej lesz.
mi ott csúsztunk el, hogy nappal alig vol tejem, a baba meg nappal evett inkább, éjszaka aludt, hiába fejtem, akkor is mindig csak éjszakára "durrant be", ráadásul elkényelmesedett a baba, csak rövid ideig szopizott, hogy kaphassa a pótlást, aztán meg elegem lett a hajnali fejésekből, érdekesen vette ki magát, hogy más a baba miatt kell hogy kelljen, én meg kelek szorgosan a baba meg csak húzza a lóbőrt.
így 6 hónapig húztuk ki, hogy utsó 2 hónapban már csak reggelre kapott a.tejet, meg este
az első egy hónapban pótoltunk kb feles arámyban, közben fejtem napi kétszer, háromszor, ittam a szopi teat, szedtem a more milk tabit. 8 hetes korára annyi tejem volt, hogy elhagytuk a tapszert. most 7 hos es még mindig van tejem.
es igen, elhagyhato a tapszer az esetek 90 %-àban, csak egy anyuka kell hozzá, aki szoptatni szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!