Szopi helyett mit, én sírok a gyerek helyett?
Picimet se perc alatt sikerült elválasztani. Elfogadta, hogy nincs több cicizés, én viszont kivagyok, nagyon hiányzik.
Akinél ilyen volt a mit talált ki helyette, ami ennyire bensőséges?
Ja, és mikor apadt el annyira, hogy nem feszített, majd teljesen a tejetek?
A szülő dolga az, hog felnőtt férfit vagy nőt neveljen a gyerekéből. Ez a küldetésünk, a feladatunk. Ez azzal jár, hogy a gyerek fokozatosan leválik az anyjáról, és egyre messzebb kerül tőle. Eleinte egy test voltunk, ez az eyik véglet, felnőttként pedig majd a házastársával lesz egy test, ez a másik véglet, és a cél.
Soha semmi nem lesz többé annyira bensőséges, mint a szopi. De: lehet helyette beszélgetni, mókázni, játszani stb. És amíg lehet, fenntartani a testi kontaktust: simogatást, ölelést, érintést, kézfogást, amíg hagyja a gyerek.
Én még szoptatok, az apasztásban sajnos ne tudok segíteni.
miért kell ezen kilenni? A gyereknek elkell szakadni az anyukájától,mert ez a természetes. És az anyukának sem kell rátelepedni a gyerekre,mert később a gyerek látja e
nnek a kárát. Tudomásul kell venni,hogy már nem pici,és ennek megfelelően játszani vele.
Ha cumisüvegből itatod is tud bensőséges lenni. Nézel közben a szemébe, puszilgatod a kezét. Az én gyerekeimnek pl. szokásuk volt szopi közben is hogy nyújtogatták az ujjaikat, hogy egyesével adjak rá puszit. Ez megmaradt a cumisüvegezéskor is.
A szoptatást próbáld úgy felfogni, hogy igazán csodás dolog,de megvan a maga ideje. Nem attól jó anya valaki, mert 5 éves korig szoptatja a gyerekét. A szeretetnek nem ez a kimutatási módja. Ez csak etetési forma, amit egy idő után felváltanak más, önállóan is kivitelezhető módszerek.
Az enyém 3 hónaposan választotta el magát, mert alig volt tejem (két mellből 20 ml összesen, ez volt minden etetésnél).
Nálunk bevált az, hogy a cumisüveggel és Vele összebújunk, mi 3-an, és nekem az szinte ugyanolyan bensőséges. :) Közben simogatom, puszilgatom, ő meg markolássza a kezem, az orrom, nyomogatja a szemem.. :) Most 16 hónapos.
2 éves lesz:-)
Köszi mindenkinek!
Szopi elválasztása ugyanaz, mint oviba megy, isibe megy, stb... Mindig lezárul egy szakasz.
Nem csak a szoptatás lehet bensőséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!