Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor érez rá a gyerek, hogy...

Mikor érez rá a gyerek, hogy simogatni is lehet markolás helyett?

Figyelt kérdés
1 éves, nagyon sokszor mondtam és mutattam már, hogy kell simogatni, de még mindig inkább belemarkol az emberek arcába.
2010. dec. 12. 21:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 7 hós, szeret markolászni, csípni, de érdekes az arcomat mindig olyan gyengéden fogja meg, simítja végig. Lehet, hogy később majd ő is "bedurvul".

Fiú vagy lány a gyermeked? Mert a fiúk elég durvák tudnak lenni, csak úgy szeretetből! :D

2010. dec. 12. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 13 hónapos, több hónapja tanítgatom neki a simogatást de a mai nap volt az első, hogy alkalmazta is. Szerintem hamarosan nálatok is eljön az idő.
2010. dec. 12. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:

A kisfiam 10 hónaposan még markolt de 11 hónapos korára már simogatót. Mostanra 16 hónapos már kérés nélkül és kérésre is simogat:)

Előbb utóbb megtanulják:)))

2010. dec. 12. 21:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Lány gyerekről van szó, de ezt 1-1,5 hónapja csinálja. Korábban ő is finomkodott.
2010. dec. 12. 21:28
 5/7 anonim ***** válasza:
1 éves a fiam, még mindig oda-odasóz a fejünkre-szemünkbe, húzza a hajunkat, belenyúl a számba, de pl. a hét elején sírtam vmi miatt, odajött, a két kis kezébe fogta az arcomat és lepuszilta róla a könnyeket. Na persze ettől még jobban bőgtem.......
2010. dec. 12. 21:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk kb 16 hósan kezdődött a finomabb érintés,simogatás,azelőtt nagyon durva volt,mart,harapott ütött,hiába mondtunk mindent,hogy ne stb,majd egyszer csak leszokott róla.
2010. dec. 12. 22:07
 7/7 anonim ***** válasza:

szia, sztem ez változó. az enyém sosem markolt, karmolt stb, max meglegyintett, 11 hósan megtanítottam simogatni is. azóta nem is legyint (érdekes, mert elég makacs, akaratos fajta, de nem egy testileg agresszív kisgyerek, hála a jó istennek, legalábbis eddig. ez egyetlen erőszakos dolog az önpusztítás...ha vmi nem testzik , a fejét néha belecsapja abba amit épp ér)

a barátnőm kisfia viszont harap, még öltöztetéskor is, nem simít hanem markol, karmol...pedig az anyja ugyanúgy tanítja, de nem megy vele egyelőre semmire. most múlt 15 hónapos. gondolom, majd ő is megtanulja egyszer. :)

2010. dec. 13. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!