Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek a mai világban...

Szerintetek a mai világban teljesen helyénvaló, ha egy 7 éves gyerek "hello"-val köszön és ha pl. vmit nem hallott, akkor a tessék helyett a "mi? " és "mivan"-t használja?

Figyelt kérdés
Párom kisfia.Ennyire nem fontos már a tisztelet,meg az illem?A legidegesítőbb számomra ebben az,hogy ez az apját nem zavarja és nem is nagyon érti mi a problémám ezzel.
2011. ápr. 22. 21:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A "hello" teljesen normális köszönés, ezzen nincs semmi baj, ez mert lenne tiszteletlen?

A "mi" illetve "mi van" elég meg csak nevelés kérdése, gondolom, otthon ezzel meg vannak a szülök elégedve - de ez sem tiszteletlenség, csak neveletlenség.

2011. ápr. 22. 21:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Helló-val nincs bajom, a másik tényleg nem szép.
2011. ápr. 22. 21:15
 3/11 anonim ***** válasza:

A hello-val semmi bajom,olyan mint a szia.

a mi? és mivan? nekem is böki a csőröm, én az ilyet nem hallom meg. Ha nem értett valamit majd érdeklődik rendesen.

2011. ápr. 22. 21:15
 4/11 anonim ***** válasza:
25%
Hát én épp fordítva vagyok ezzel :D Ha valamit nem értek, én is sokszor úgy kérdezek vissza, hogy "mi?", főleg kisebb koromban, mert suliban így mondtuk, és mindenki ezt szokta meg (így most, nagykoromra szoktam csak rá a "tessék?"-re), viszont a Hello a lehető legflegmább és leglekezelőbb köszönés, csak annak köszönök így, akit nem szeretek, vagy akit alig ismerek...
2011. ápr. 22. 21:23
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
utolsó szerintem a csá a legflegmább :D
2011. ápr. 22. 21:30
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen,lehet,hogy rosszul fogalmaztam, ez neveletlenség és nem tiszteletlenség,amiről a szülők tehetnek.Én úgy érzem, helló-val egy havernak köszön az ember.Az én fülemet bántja, mikor nekem is és anyukámnak is így köszön, aki mellesleg a nagymamája is lehetne.
2011. ápr. 22. 21:31
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

ha sziát mondana, az mennyivel lenne kevésbé tiszteletlen?

a mivan-nalegyetértek

2011. ápr. 22. 21:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Szerintem a szia egy gyerek szájából százszor szebben szól, mint a helló, de ez az én véleményem.Köszi a válaszokat mindenkinek, érdekes volt.
2011. ápr. 22. 21:44
 9/11 Legszi válasza:
A hello-val nincs gáz, a mai világban más országból átvett szavakat használnak a gyerekek. Az öcsém 16 éves és akit tegez annak általában így köszön. A mi? Mi van? kérdések pedig szerintem is a neveletlenség "tünetei". Ezeket lehet kezelni, főleg ha a gyerekek vevők a humoros magyarázatokra. Pl: poénosan előadod, hogy nagyothall és készüléket raksz a füle mögé, vagy valami szokatlan dolog. ( Ez ált. hatásos) Esetleg olyan rossz ellenpéldát kell nekik felhozni, amit ő nem szeretne követni. Én mindig azt magyarázom a gyerekeimnek, hogy azért ne csinálják/mondják ezt meg ezt, mert akkor olyanok lehetnek majd, mint azok... (akik nekik nem tetszenek,pl: csövesek, aluljáróban dekkoló hajléktalanok, börtönlakók, stb...), amíg kicsik, addig lehet rájuk ezekkel hatni.
2011. ápr. 23. 09:09
 10/11 anonim ***** válasza:

35 éves három gyerekes anyuka vagyok. A gyerekek közül a két nagyobb iskolás, egyiknek sem engedem, hogy felnőttnek 'Helló'-val köszönjenek, min. Csókolom vagy Jó reggelt, Jó napot, Jó estét kívánok! Ám nekem sok fiatal lányka Helló-val köszön, aminek nem örülök túlzottan. Ha már tegez, akkor min. Szia! Szerintem is olyan lekezelő...

A mi? Mi van? szintén... Úgy illik, hogy:"Tessék?"

Totálisan egyetértek veled!

2011. ápr. 23. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!