Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha valaki nem akar szoptatni?

Ha valaki nem akar szoptatni?

Figyelt kérdés

Akkor mit csinálnak bent a nővérek? Orvosok? Szobatársak?

Pusztán kíváncsiságból kérdem.

Köszönöm.

2010. ápr. 29. 15:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Az újszülött orvos valószínűleg lehordaná a sárga földig, a csecsemősnővérek meg a doki háta mögött segítenének neki. Én ezt láttam a kórházban, ahol szültem. Az orvos kiosztotta a szoptatni nem tudó anyukát (ő akart, de nem sikerült), hogy nem akarja eléggé, meg árt a babának, a nővérek meg mutogattak a háta mögött, és amikor kiment, tápszert adtak anyukának.
2010. ápr. 30. 07:41
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a kórteremben egy anyuka csinálta sutyiban a tápszert a babának, senkinek nem mondta. Minden este büszkén tette a mérlegre, semmit nem esett szinte vissza, szépen fejlődött. Még mi többiek mindent megtettünk azért, hogy sikerüljön szoptatni, még egy csepp lefejt tejért is örömtáncot jártunk. Mindenkinek magánügye és őt se vetettem meg, de magamról tudom, hogy se magamat se a gyerekeimet nem fosztottam volna meg ettől a csodától egy percre sem. A legszebb, legjobb dolog a világon. Ahogy elkezd szopizni a kisbabám érzem, hogy elönt a boldogság. De nem vagyunk egyformák. És még most jut eszembe, hogy anyukám mesélte, hogy náluk a kórteremben egy nő meg jegelte a melleit, hogy elapadjon a teje. Egy másik ismerősöm meg iratott fel apasztó gyógyszert. Nálunk egyébként a kórházban női tejet adnak azoknak a babáknak , akiknek a babája nem szopik. De a tápszert mereven ellenzik...
2010. ápr. 30. 09:30
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

Egy barátnőm nem akart szoptatni. Azt mondta a kórházban, hogy neki nincs teje, neki nem indult be, kért tápszert receptre. Meg se próbált szoptatni. Senki nem ellenőrizte le, hogy mi van a mellével. Neki így jó.

Én ugyan szoptatáspárti vagyok, ennek ellenére ezt a lányt mégis jó anyának tartom. A lényeg, hogy ne éhezzen a baba.

2010. ápr. 30. 12:35
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

en angliaban szultem es ott rogton megkerdezik szeretned eszoptatni vagy sem,es ha azt mondod nem mar hozzak is a tapszert!hozzateszem tisztara el voltak ajulva tolem,hogy en szoptatni akarok,mert mondta a szuleszno hogy a nok 89 szazaleka nem akar!

en is ismerek egy csajt az amikor terhes volt vegig cigizte,es sose szoptatta,mert szerinte az tul faraszto...ja es miutan megszuletett a lanya egy hetig meg se nezte ra bizta a kislany apjara hogy most mar o had pihenjen!

es a legszebb hogy azota megint gyereket var,es mindent ugyanugy csinal....es angliaban ez igy termeszetes!

meg jo hogy mar nem elek ott,nem szeretnem ott fonevelni a fiam!

2010. máj. 3. 10:12
 15/24 anonim ***** válasza:
hát én 5napig voltam császár után a kórházban, nem volt tejem, és bizony nem adtak tápszert a picinek, cukros vízzel itatták.szóval 5napig éheztették drágám.szóval ha ilyen kórházban nem akar az anya szoptatni,akkor éhezik a csöppség.
2010. máj. 3. 12:21
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Én Pesten szültem 1 hónapja és amíg nem volt tejem(mert természetesnek vették a kórházban hogy lesz)addig nem adtak neki semmit,maximum cukros vizet.

A 2. napon mikor naponta rajta volt a mellemen a baba(annak ellenére h nem volt még tej)megkérdezték megindult-e a tejem mert ha nem akkor adjak neki tápszert.

A szobán mindannyian küzdőttünk hogy meginduljon a tej,senkinek eszébe se jutott hogy ne szoptasson,ez annyira természetellenes és beteges lenne!

Nem is értem!

Szóval a kérdésedre a válasz:

cukros víz és tápszer!

2010. máj. 3. 14:51
 17/24 xStefix ***** válasza:
32%

Hát a cukros víz aztán pláne rossz. Tápanyag nélküli folyadék, ami ráadásul máris tartalmaz egy szuperkáros anyagot. Nézzetek utána, hogy a finomított cukor egymagában is hány számtalan betegségért felelős...

Akkor már 100x inkább a tápszer. Bár az első napokban, amíg meg nem indul a tej, az a pár csepp kolosztrum nemcsak kincset érő az immunrendszer számára, de fura módon arra is épp elég szokott lenni, hogy a baba ne szomjazzon és ne éhezzen meg túlzottan a belövellésig. (Persze ez nem mindig jön össze pl. a császárosoknál, de az elv ez.)

2010. máj. 3. 15:04
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem fejni kell, és azt adják a babának. Ha ezt sem akar, tápszer, de nem tudom mi rá a protokoll...
2010. máj. 3. 15:16
 19/24 anonim ***** válasza:
68%
Szobatársam nem akart szoptatni, mert fájt a melle, sebes volt (az elsővel is így járt) tápszerezni jártak 3 óránknt, de azt sem adtak előbb, ha ordított is a gyerek, és folyamatosan noszogatták a szoptatásra.
2010. máj. 3. 15:17
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre kéne válaszolni és nem becsmérelni azt aki (mások szerint) "rossz anya"!

Ez már önmagában is modortalanság. Kinek mi köze ahhoz, hogy a másik nő szoptat-e vagy sem?

Attól mert egy nő nem akar szoptatni attól még NEM ROSSZ ANYA!!! Lehet, hogy 1000-szer jobb anya mint sok olyan aki szoptatott!

Nem az a "jó anyaság" fokmérője, hogy valaki akar-e szoptatni vagy sem!

Pl a filmsztárok, modellek 90 %-a egyik gyerekét sem szoptatja....

De nem kell ahhoz filmsztárnak lenni, hogy valaki a "nem szoptatás" mellett döntsön! NAGYON SOK NŐ NEM AKAR SZOPTATNI!

És, hogy mit csinálnak az orvosok, nővérek? Nekik az a dolguk, hogy neked SEGÍTSENEK abban amiben kéred.

Ha nem akarsz szoptatni azt még szülés előtt beszéld meg a nőgyógyászoddal, akinél szülni fogsz.

Szobatársak? Kérdés, hogy lesz-e?! Én pl majd ha gyereket akarok, magánklinikán fogok szülni és egyágyas szobát fogok kérni! Csak én és az általam bevitt hozzátartozóm lesz ott.Nem lesznek szobatársak!

Egyébként bizonyos "jobb" helyek weboldalára ha rákattintasz, van leírás erről is.

Le van írva ha az anyuka nem akar szoptatni (aminek sokféle oka lehet)akkor ezt illik tiszteletben tartani, hiszen ezt mindenkinek szuverén joga eldönteni.

Persze finoman el kell mondani, hogy milyen előnyei vannak az anyatejnek a tápszerrel szemben, de NEM SZABAD ERŐSZAKOSNAK tűnni sem az orvosnak sem a nővérnek, tiszteletben kell tartani az anya döntését.

Konkrét példát mesélve: Nekem 3 barátnőm is azon a klinikán szült ahol majd én is akarok (ha gyereket akarok) és egyik se szoptatott és azért nem mert NEM akart.....

Megbeszélték előre az orvossal.....ők tiszteletben tartották....semmi különös nem történt....

Te tudod mit akarsz! Én se hagynám, hogy mások befolyásoljanak.

2010. máj. 4. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!