Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Minden anyának van teje!...

Minden anyának van teje! Kivétel nincs! Akinek "nincs" annak is van, csak nem akar szoptatni! (? )

Figyelt kérdés
...mondta ezt nekem egyszer egy csecsemőosztályos ápoló! Miért mondta ezt? Ez tényleg igaz?
2011. júl. 12. 20:52
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
56%
Hát én ezt most inkább nem is kommentálnám. Remélem mások még lelkesebben fognak neked válaszolni.
2011. júl. 12. 20:57
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A nőknek azt hiszem 99%-a képes a tejtermelésre elvileg,a gyakorlat már mást mutat. De mint látod, biológiailag is van kivétel...
2011. júl. 12. 20:58
 3/24 anonim ***** válasza:
54%
Ez nem igaz! Vannak nők,akik akkor sem tudnak szoptatni,ha akarnak. Csak ma állítják ezt sokan. Ez alkati adottság. A tej mennyiségét lehet valamennyire sűrűbb szoptatással növelni,de ez sem működik mindenkinél.
2011. júl. 12. 20:58
 4/24 anonim ***** válasza:
51%

Ezzel nem értek egyet abszolút, sajnos nővérem majdnem a "minden anyának van teje" felfogás miatt veszítette el a kisfiát 5 naposan. A csecsemősök jól felhizlaltak a kórházba, majd hazaengedték anélkül, hogy mondták volna, hogy infúziót kapott... szerencséje volt, hogy miután hazamentek másnap kiment a védőnő és felismerte a bajt, egyből hívta a dokit. Kórházba voltak 1 hétig majdnem kiszáradt a gyerek :S A reggelt nem biztos, hogy megérte volna :(

Nekem ezzel ellentétben volt tejem, rengeteg, lehajoltam és folyt belőlem, de a babám nem volt hajlandó elfogadni. Csak üvöltött mikor cicizni kellett 2 hónapig voltam képes elviselni, hogy szenvedtetem a vége mindig a cumisüveg lett :S

2011. júl. 12. 21:04
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Jaj,de szeretem az ilyet.Neki vagy nincs gyereke,vagy ömlött a teje,mert szerencsés volt.Nekem a császár után 2 hét múlva indult be,de akkor már majdnem feladtam,és nem tudom elítélni azt,aki megteszi.Sőt utána is sokszor éreztem,hogy nem bírom tovább,inkább tápszerezem,de aztán valahogy belejöttünk,mégsem dőltem a kardomba,hogy másfél hónapig pótlást kellett adnom.
2011. júl. 12. 21:05
 6/24 A kérdező kommentje:
Én szerencsésnek érzem magam, mert tudok szoptatni, van bőven tejem, de volt egy igen komoly mellBIMBÓ gyulladásom, ami annyira elfertőződött a baba szájpenészétől (több orvos nem vette észre a gondot) hogy 1-2 napon múlt az életem, mert a baktérium elterjedt az egész szervezetemben! 9 orvosnál jártam, hogy segítsenek, adjanak tápszert, nem tudok szoptatni, mert üvöltök a fájdalomtól! Senki nem hitt nekem, a szoptatási fanatikusok elküldtek haza, azzal, hogy szoptassam csak... Ez tényleg majdnem az életembe került, végül egy profi bőrgyógyásznál kötöttem ki, aki felismerte a problémát, azonnal kaptam szurit, és 6 fajta gyógyszert, köztük kő keményeket, nem is szoptathattam 2 hétig, előtte pedig 2 hónapig félig vért evett a gyerekem a mellbimbóm miatt, és miért? Egy borax Glicerinen múlt volna...!!!
2011. júl. 12. 21:11
 7/24 A kérdező kommentje:
ja és csak azért nem lett kórház a vége, mert nem a Lászlóba mentem be, hanem egy magánbőrgyógyászhoz!
2011. júl. 12. 21:12
 8/24 anonim ***** válasza:
70%
Nem is értem, miért csinálnak ekkora ügyet a szoptatásból manapság. Én inkább az anyatej fontosságát emelném ki, nem pedig a szoptatást. Lehet fejni, vannak ügyes mellszívók...
2011. júl. 12. 21:22
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, korábban ellőttem...

Én is azt hittem, hogy nekem majd pikk-pakk, mindent elolvastam a szoptatásról, hogyan, miért stb.

Nagyon lassan indult be a tejem, ma már tudom az okokat és a miérteket. Katéter a hasamban, a húgycsőben, tű a karomban, a babámat is alig tudtam megfogni. Nagy a cicim, én csak fekve tudtam (volna) szoptatni, de császáros sebbel a babát is tartva nem tudtam oldalra fordulni. A nővérek szartak ránk. Egyszer jött be "segíteni" az egyik, oldalra fordította a fiamat, összecsippentette a mellbimbómat, aztán kész.

Be is sárgult, 3 óránként fél órára kihozták, kapott pótlást...

Amikor hazajöttünk, jött a védőnő. 45 percet küzdött azon, hogy a kicsi elkezdjen szopizni, aztán ő is feladta, kapta a tápszert. Ittam a teát, szedtem a homeós bogyót, anyósom rántott levesét ettem, ittam, megvettem a méregdrága Aventes mellbimbóvédőt, de a baba csak nem akart szopizni. Inkább elkezdtem fejni és cumisüvegből adni.

Jött a gyerekorvos is, neki is elmondtam mindent, ránézett a cicimre, és kedvesen közölte, hogy anyuka, ezekkel a mellbimbókkal nem fog tudni szoptatni. Nagy, lapos és befelé fordul, a baba a pici szájával nem tudta bekapni szinte a bimbót sem, nemhogy az udvart.

Maradt a fejés és a cumisüveg. Egy rakás szerencsétlenségnek éreztem magam, mert elhittem a sok "okosságot"...

Annak ellenére, hogy soha nem szopizott a fiam, köszöni szépen, remekül van.

2011. júl. 12. 21:33
 10/24 anonim ***** válasza:
10%
Valamennyi nekem is volt, de az édes kevés volt, ahhoz, hogy etetni tudjam a babám. De én ebből nem csináltam lelkiismereti kérdést. Mindent megtettem, amit tudtam, kipróbáltam minden praktikát, csodabogyót, de mivel ezektől sem lett több maradt a tápszer, és ami kevés tejem volt, annak örültünk. Babám tökéletesen elfogadta, hogy szopizik, majd mikor elfogy folytattuk tápszerrel. Gond nélkül váltott egyikről a másikra etetés közben.
2011. júl. 12. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!