Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Minden anyának van teje!...

Minden anyának van teje! Kivétel nincs! Akinek "nincs" annak is van, csak nem akar szoptatni! (? )

Figyelt kérdés
...mondta ezt nekem egyszer egy csecsemőosztályos ápoló! Miért mondta ezt? Ez tényleg igaz?
2011. júl. 12. 20:52
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nem kötekedésből kérdezem, de ezt már többször is olvastam másoktól, így hát Tőled megkérdezem! Mi az, hogy befelé forduló bimbó? Meg lapos stb??? Mármint tudom, hogy hogy néz ki, tehát nem ez a kérdés, hanem az, hogy az Isten megteremtette az embert, ha ebből indulunk ki (bár nem vagyok vallásos) de az emlők főként az utódok táplálására "jöttek létre"! Illetve, ha a másik oldalról közelítem meg, az evolúció folyamán alakultak ki az emlők! Most bocsánat, én senkit nem hasonlítok állatokhoz, de példát ebben az esetben, csak a természetből, a többi élőlényből tudok mondani, hogy értsétek mi a kérdésem, szóval ha egy tehén, ló, egér, kutya tudja szoptatni az utódait, akkor mi emberek miért nem? Nem hallottam még befelé forduló kutyaemlőről, és lapos tehéntőgyről! Tényleg bocsánat, nem letehenezni, vagy bántani akarok bárkit, csak érdeklődöm!
2011. júl. 12. 23:17
 12/24 A kérdező kommentje:
Bocsánat közben írtak! 21:33 szólt, amit írtam!
2011. júl. 12. 23:17
 13/24 anonim ***** válasza:
42%

Erre a kijelentésre édesanyám példája cáfol rá erősen. Ő nagyon akart szoptatni, de neki nemhogy kicsit, hanem egyátalán nem jött teje. Pedig az orvosok egy csomó vizsgálatot elvégeztek rajta.

Talán közrejátszhatott nála az átélt sokk, hogy a kitolási szakaszba egyszerűen otthagyták a szülőágyon egyedül, mondván a fogadott orvosa nyaral, az ő helyettesítő orvos pedig nem ért rá. 14(!) óráig szenvedett így, fájdalomcsillapító és minden nélkül, mire az orvos méltoztatott odajönni. Később megtudtuk, hogy ilyen helyzetben, max. 15 órát lehet kibírni, tehát 1 órán múlt mindkettőnk élete.

Az anyatej fontosságát én is kihangsúlyoznám, mert tényleg fontos a babának! Mivel nem kaptam anyatejet a fenti okok miatt, ezért nagyon gyenge az immunrendszerem és álladóan beteg vagyok.

18/L

2011. júl. 13. 04:04
 14/24 anonim ***** válasza:

A 21:33-as vagyok...

[link]

Mivel én nem tudom ilyen szépen leírni, ami itt van, inkább linkeltem.

Sok módszert kipróbáltam innen, nem ért semmit, mert a türelmetlen baba meg sem próbált szopizni. Egyáltalán mire eljutottam a probléma gyökeréhez, addigra hozzászokott a cumihoz.

Fejtem neki, kapta a tejet üvegből. :)

2011. júl. 13. 12:31
 15/24 anonim ***** válasza:

[link]

Még ezt is találtam hozzá, itt le is van rajzolva.

Ha egy jó szakember (védőnő, csecsemős nővér) felismerte volna a problémát, biztosan másként alakul. De mint írtam, mire eljutottunk odáig, hogy megnézte a gyerekorvos (30 éves tapasztalattal), már nem lehetett visszafordítani a dolgot.

A következő babánál már okosabb leszek. :)

2011. júl. 13. 12:40
 16/24 xStefix ***** válasza:

Sajnos az egészségügyben sok minden nem úgy működik, ahogy kellene, sem szakképzettség (tudás), sem hozzáállás tekintetében. Ezt valahol meg lehet érteni, de egy szinten túl már nem: emberekkel foglalkoznak, emberek jólétéért és egészségéért dolgoznak (elvileg) - ez a megnyilvánulás pedig megint példa arra, amikor a két dolog nem áll össze.

Sajnálom. :( Remélem, az illető minél kevesebb anyukának okozott kárt az ilyen és hasonló kijelentéseivel!

2011. júl. 13. 14:00
 17/24 anonim ***** válasza:
69%
A noknek csak 5 szazaleka nem tud anatomiai okok miatt szoptatni.Minden agyban dol el,a szoptatas es a tejtermeles is.A gondolatok teremto hatalma....mondta megboldogult Ranschburg Jeno.
2011. júl. 13. 17:20
 18/24 anonim ***** válasza:
Irtó nehezen, talán a 8. vagy 9. napon lett valami tejem. A védőnő annyit mondott előtte, hogy nyugodjak meg, a nők nagyon kis százaléka nem tud szoptatni. Na mondom kösz b.meg, marha jó érzés beleesni abba a nagyon kis százalékba. Egy másodrendű nőnek éreztem magam. Aztán beindult a tej, 2 hónapig elég volt, után elalváshoz kellet a tápszer (ha nem kapta meg nem aludt el és üvöltött)
2011. júl. 13. 22:13
 19/24 A kérdező kommentje:
Értem... Szóval azt mondjátok, hogy anatómiailag, csak nagyok kevesen nem tudnának! És akkor most befelé forduló mellbimbóval lehet szoptatni bimbóvédő nélkül, vagy sem? Vagy ez is beletartozik az "anatómiába"? Mármint a befelé forduló mellbimbó? Technikailag nem lenne megoldható???
2011. júl. 13. 23:38
 20/24 xStefix ***** válasza:

De sokat kérdezel. De ez nem baj. ;)

Lapos vagy befelé forduló mellbimbóra első körben NEM a védő a megoldás, hanem a bimbóKIEMELŐ. Ezt már terhesség alatt érdemes elkezdeni használni, hogy mire szoptatásra kerül a sor, valamennyire alakuljon a mell formája. Illetve a szoptatások előtt rá lehet szívni mellszívóval, vagy kézzel ingerelni, sodorgatni, hogy jobban kiemelkedjen a bimbó, ha sikerül. De néha van olyan eset, amikor ez mind nem elég, na csak akkor lenne "szabad" a védőt használni.

A védőt egyébként valószínűleg az első időszak mellérzékenységére, fájdalmára, sebeire találták ki, csak sajnos időnként nagyobb szoptatási gondokat okozhatnak ezzel, mint a "sima" fájdalom. Bizonyos esetekben indokolt, sőt, "életmentő" lehet a használata, de szerintem gyakrabban kerül elő, mint szükséges lenne, pedig valószínűleg enélkül is meg lehetne oldani a problémát.

2011. júl. 14. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!