Minden anyának van teje! Kivétel nincs! Akinek "nincs" annak is van, csak nem akar szoptatni! (? )
Erre a kijelentésre édesanyám példája cáfol rá erősen. Ő nagyon akart szoptatni, de neki nemhogy kicsit, hanem egyátalán nem jött teje. Pedig az orvosok egy csomó vizsgálatot elvégeztek rajta.
Talán közrejátszhatott nála az átélt sokk, hogy a kitolási szakaszba egyszerűen otthagyták a szülőágyon egyedül, mondván a fogadott orvosa nyaral, az ő helyettesítő orvos pedig nem ért rá. 14(!) óráig szenvedett így, fájdalomcsillapító és minden nélkül, mire az orvos méltoztatott odajönni. Később megtudtuk, hogy ilyen helyzetben, max. 15 órát lehet kibírni, tehát 1 órán múlt mindkettőnk élete.
Az anyatej fontosságát én is kihangsúlyoznám, mert tényleg fontos a babának! Mivel nem kaptam anyatejet a fenti okok miatt, ezért nagyon gyenge az immunrendszerem és álladóan beteg vagyok.
18/L
A 21:33-as vagyok...
Mivel én nem tudom ilyen szépen leírni, ami itt van, inkább linkeltem.
Sok módszert kipróbáltam innen, nem ért semmit, mert a türelmetlen baba meg sem próbált szopizni. Egyáltalán mire eljutottam a probléma gyökeréhez, addigra hozzászokott a cumihoz.
Fejtem neki, kapta a tejet üvegből. :)
Még ezt is találtam hozzá, itt le is van rajzolva.
Ha egy jó szakember (védőnő, csecsemős nővér) felismerte volna a problémát, biztosan másként alakul. De mint írtam, mire eljutottunk odáig, hogy megnézte a gyerekorvos (30 éves tapasztalattal), már nem lehetett visszafordítani a dolgot.
A következő babánál már okosabb leszek. :)
Sajnos az egészségügyben sok minden nem úgy működik, ahogy kellene, sem szakképzettség (tudás), sem hozzáállás tekintetében. Ezt valahol meg lehet érteni, de egy szinten túl már nem: emberekkel foglalkoznak, emberek jólétéért és egészségéért dolgoznak (elvileg) - ez a megnyilvánulás pedig megint példa arra, amikor a két dolog nem áll össze.
Sajnálom. :( Remélem, az illető minél kevesebb anyukának okozott kárt az ilyen és hasonló kijelentéseivel!
De sokat kérdezel. De ez nem baj. ;)
Lapos vagy befelé forduló mellbimbóra első körben NEM a védő a megoldás, hanem a bimbóKIEMELŐ. Ezt már terhesség alatt érdemes elkezdeni használni, hogy mire szoptatásra kerül a sor, valamennyire alakuljon a mell formája. Illetve a szoptatások előtt rá lehet szívni mellszívóval, vagy kézzel ingerelni, sodorgatni, hogy jobban kiemelkedjen a bimbó, ha sikerül. De néha van olyan eset, amikor ez mind nem elég, na csak akkor lenne "szabad" a védőt használni.
A védőt egyébként valószínűleg az első időszak mellérzékenységére, fájdalmára, sebeire találták ki, csak sajnos időnként nagyobb szoptatási gondokat okozhatnak ezzel, mint a "sima" fájdalom. Bizonyos esetekben indokolt, sőt, "életmentő" lehet a használata, de szerintem gyakrabban kerül elő, mint szükséges lenne, pedig valószínűleg enélkül is meg lehetne oldani a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!