Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha valaki nem akar szoptatni?

Ha valaki nem akar szoptatni?

Figyelt kérdés

Akkor mit csinálnak bent a nővérek? Orvosok? Szobatársak?

Pusztán kíváncsiságból kérdem.

Köszönöm.

2010. ápr. 29. 15:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
58%

Biztos van benn erre is protokoll, tudni fogják.

Egyébként ha valakiben van egy csöpp anyai érzés, akkor szoptat, ha tud, hiszen ez _jó_ a gyereknek.

2010. ápr. 29. 15:37
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Tápszert adnak a babának, hiszen éhen nem halhat. A véleményekre max. tippelni tudnék, mert ilyennel még nem találkoztam.
2010. ápr. 29. 15:37
 3/24 xStefix ***** válasza:
91%
Ez érdekes kérdés. Szerintem ellentmondásos lenne a helyzet: a legtöbben biztosan kiakadnának, hogy micsoda dolog ez, mert a szoptatás az általánosan elvárt norma (hála az égnek!) - ennek ellenére sokszor minden különösebb lelkiismeretfurdalás és főleg ok(!) nélkül adnak már a laikus anyuka újszülöttjének is tápszert, cukros vizet stb-t. Szóval elméletben szinte mindenki szoptatáspárti szokott lenni, de a gyakorlatban jóval kevésbé... :(
2010. ápr. 29. 15:45
 4/24 anonim ***** válasza:
72%
Lehordják a sárga földik az anyának nem nevezhető embert,aztán tápszerezni kezdik a bébit,majd hívnak egy pszihológust aki felderíti az okát miért is nem akar az illető szoptatni,végül sírva elrohan a kórházbó.Sajna az én szobatársammal ez történt igaz én is bántottam mert nem értettem meg.
2010. ápr. 29. 15:47
 5/24 xStefix ***** válasza:
91%

Hát igen, ez sem a legjobb megoldás. :(

Bár az én véleményem is az, hogy természetellenes, ha valaki nem akar szoptatni. De az ilyenfajta "probléma-kezelés" meg emberség-ellenes.

2010. ápr. 29. 16:02
 6/24 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat.
2010. ápr. 29. 16:20
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Én külföldön szültem és előszőr volt egy kis félreértés a szoptatással kapcsolatban. A nőgyógyászom úgy értette hogy nem akarok és igy terjedt el a korházban. (császárral szültem, igy nem is lett volna lehetőség azonnal szoptatni) De kis idő elteltével tisztáztuk a helyzetet és azonnal intézkedtek, jött a mellszivó és megmutatták mit hogy kell. De azalatt az idő alatt nem éreztem hogy lenéztek volna emiatt vagy ilyesmi, sem a többiek, sem a nővérek, ugyanúgy bántak velem. Pedig teljesen bababarát, szoptatásbarát korházba szültem.

Aztán lehet hogy csak külföldön van igy, nem tudom.

Egyébként ahol nem igy van, szerintem tiszteletben kéne tartaniuk az anya döntését, akár jó, akár nem, és a véleményük nem szabad hogy látszódjon rajtuk.

2010. ápr. 29. 16:25
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolsó: itthon? kizárt. majd ha intelligenciában is felnőttünk a nyugathoz, esetleg akkor...
2010. ápr. 29. 17:07
 9/24 A kérdező kommentje:
Hát igen
2010. ápr. 29. 17:57
 10/24 edus83 ***** válasza:
51%
Nem értem mért ne akarna szoptatni???????????????Leg jobb dolog a világon ,nem értem az ilyen nőket,biztos féltik a mellüket,más meg aki szoptatna soknak nincs teje.Az ilyen nem nő,anya.Lehet le pontozni.
2010. ápr. 29. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!