Aki úgy döntött, h egyaltalan nem fog szoptatni soha, az mi alapjan dontott igy? Titeket is megszólnal ezért?
En is eldontottem h nem fogok egyaltalan szoptatni. Tul macerasnak talalom, meg lefejni meg begyullad a cicim meg aahh en kicsit "állatiasnak" talalom.. A tapszer sokkal egyszerubb.. Apuka is barmikor etetheti meg nyilvanos helyen is lehet. Apuka is kelhet hajnalba nemcsak en. Mindig pontosan tudom mennyit ivott a baba mert ha a mellem csócsalja abbol sosem derulne ki h mennyit ivott valojaban. Én nem ertem h miert kapok negativ kritikat ez miatt. A maj tapszerekbe benne van minden ami kell a babanak.
(Legalabbis az aruk errol arulkodik) vegulis az en testem, dontesem. En se szolok meg senkit, akkor se ha nyilvanosan szoptat ettermbe v akarhol az az o dontese viszont visszafele ugy erzem h a legtobb anyuka rogton letamad h jaj nem akarsz szoptatni? Kenyelembol? Es mivan akkor ha abbol? Attol en sem vagyok rosszabb anya... Nem ertem ezt. 😶😓
Kicsit visszafoghatnád magad kedves! Igen,tudok olvasni,és te vajon tudsz??? Leírtam azt,hogy kaphat a kérdező gyereke is anyatejet( mert te azt írtad,hogy nem),erre itt vered magad,hogy mittudomén. Majd csak odaírod,hogy hát igen az én esetem is benne van.
Szerinted a kérdező nem fogja azt hazudni,hogy nincs teje,ha tejgyűjtőből akar a gyerekének tejet?? Ohh,dehogynem!
Nyugalom emberek! Én nem kerek tejet senkitol! Tehat nincs min vitatkozni. Nemtudom hanyas valaszolohoz szolnek, aki a maganorvossal jott. Igen az, baj? Egyebkent itt ahol mi elunk csak maganba mehetsz el mindenfele szakorvoshoz, mert nincs korhazi rendeles mint MO-n. Tehat fizet mindenki erte de ad szamlat amit visszafizet a betegbiztositas. Tehat nem azert mondta mert azt akarta h en happy legyek.
Ebbe a tarsadalomba nem lincselik meg a nöket, akik ugy dontenek nem szoptatnak es itt is ertelmes boldog gyerekek vannak, akarmennyire hihetetlenul is hangzik. Egyebkent a cikkbe amit linkeltem is az van h az anyatej a legjobb meg az h a tapszer is lehet ugyanolyan jó. Nem kellene ennyire begyopesedett, csölátással rendelkezni es akkor nem itt tartana a tarsadalom. Szerinted a joleti orszagokba, ahol 3-6 honap gyes jar aztan anyu huz vissza meloba ott hogy szoptatnak? Sehogy. Felir anyunak a doki pirulat amit szed hogy elmenjen a megmaradt teje mert nincs az a fonok aki visszaveszi ha meg szoptat. Asszed ott azert fizetnek, h te a tejed fejjed munka ido alatt? Ugyanmar.
Mivel mi is egy ilyen orszagban elunk, ahol sajna nem meresztheti a segget anyuka 3 evig a kanapen a kolyokkel. Ezert meg kell tanulni alkalmazkodni a valtozasokhoz. Magyarorszag csak egy kis orszag de ha elmennel mas europai orszagokba akkor rajonnel h jeeeee egesz mas es itt is anyak, apak laknak gyerekeikkel. Te szednel gyogyszert ami elapasztja a tejed? Ha mar belekezdtel a szoptatasba es mondjuk 2 honapos szopi utan kellene elapaszd? Tudod te h mennyi kovetkezmenye lehet annak? Trombozist ks kaphat az anyuka , veromlenyt, a hormonalis dolgokrol nem is beszelve.. Akkor aztan rohadtul megerne az anyatej.
"sajna nem meresztheti a segget anyuka 3 evig a kanapen a kolyokkel" Ez egy sokat mondó mondat a részedről. Fordítsuk meg! Szóval te nem mereszted a seggedet otthon a kölyköddel 3 évig. (Ugye nem hangzik valami kedvesen?)
Eddig a kényelmi része miatt preferáltad a tápszeres etetést.Most találtál egy elfogadhatóbb indokot. A más típusú társadalmat, ahol az édesanyáknak dolgozniuk kell. Hátha így többen igazat adnak Neked.
Én ősanya vagyok,a te szemedben biztosan. Az első gyerekemet 2 évig szoptattam úgy, hogy közben másoddiplomásként egyetemre jártam, igaz csak heti 3 napot a baba(tudod, a kölyköm)féléves korától. Valahogy mégis megoldottam a szoptatás-fejés dolgot.
A lekiismeret furdalás tudat alatt azonban szerintem benned van.Újabb és újabb érvekkel győzködöd magad és a környezetedet. Ha annyira biztos lennél magadban, akkor nem tennél fel ilyen kérdést. (nekem eszembe sem jutott volna vitát nyitni, sorstársakat keresni, hogy ki gondolja úgy , hogy szoptatni akarja a babáját...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!