Aki úgy döntött, h egyaltalan nem fog szoptatni soha, az mi alapjan dontott igy? Titeket is megszólnal ezért?
En is eldontottem h nem fogok egyaltalan szoptatni. Tul macerasnak talalom, meg lefejni meg begyullad a cicim meg aahh en kicsit "állatiasnak" talalom.. A tapszer sokkal egyszerubb.. Apuka is barmikor etetheti meg nyilvanos helyen is lehet. Apuka is kelhet hajnalba nemcsak en. Mindig pontosan tudom mennyit ivott a baba mert ha a mellem csócsalja abbol sosem derulne ki h mennyit ivott valojaban. Én nem ertem h miert kapok negativ kritikat ez miatt. A maj tapszerekbe benne van minden ami kell a babanak.
(Legalabbis az aruk errol arulkodik) vegulis az en testem, dontesem. En se szolok meg senkit, akkor se ha nyilvanosan szoptat ettermbe v akarhol az az o dontese viszont visszafele ugy erzem h a legtobb anyuka rogton letamad h jaj nem akarsz szoptatni? Kenyelembol? Es mivan akkor ha abbol? Attol en sem vagyok rosszabb anya... Nem ertem ezt. 😶😓
Na lehet engem lepontozni,de nem érdekel.
A második babát várom. Az elsővel szenvedtem 2,5hónapot,nem ment a szoptatás. Én felirattam tápszert és ANYATEJET is. 90%-ban anyatejet kapott. És az ovival kezdve,hiába volt bölcsis,ahol semmi baja nem volt,állandóan beteg volt,hat hónapon át. Szóval ennyit ér az anyatej... És van ismerős,akié tápszeres volt,mert náluk napi ha két deci anyatej jutott,az már jó volt. Az övé meg sose beteg.
Most a másodikat nem szeretném szoptatni. És neki is el fogok menni az anyatejért minden héten és azzal lesz tele a fagyasztó. Nekem nem volt macerás melegíteni,kifőzni. Három hetesen egyszer kelt,hét hetesen már nem kelt. Nappal evett 5-6x . És nincs köze a mellemhez a szoptatásnak,lóg anélkül is,szóval nekem nem indok ez rá,hogy nem akarom. Nekem idegen dolog ez és a naggyal való tapasztalatom alapján úgy érzem,nem vagyok rossz anyja neki,ugyanúgy odabújt cumisüvegezés közben,nem lelki sérült,nyitott és okos négy éves.És nem cumizott sose,az üveget is letette nyolc hónaposan,azóta kanállal eszik.
Szóval nem,senkinek semmi köze hozzá,ki mivel tálalja a gyermekét,de az a valami anyatej vagy tápszer legyen,ne tej és pörkölt meg húsleves.
Mi jövőre tervezzük a 3.babát és nem akarom majd szoptatni. Mindkét gyereknél próbálkoztam és nem ment. Teljesen kikészültem idegileg. Az önértékelésem a béka segge alá került. Köszönöm szépen ebből többet nem kérek. Az első gyerek 2hónapos koráig kapott csak anyatejet üvegből, mert a nővérek és a védőnő csak azt mondogatta, hogy muszáj szoptatni, de nem segített abban, hogy hogyan. 1hónapos korától egész éjszaka aludt. Most 10éves és makkegészséges. A második 4hetes koráig kapott valamennyi anyatejet. (kb 25-75% a tápszer javára) Ő nem volt hajlandó szopni, kis zabagép és nem ment olyan gyorsan, mint az üvegből. Most a fejés nem segített. 6,5hónapos, eddig nem volt beteg, szépen fejlődik, okos és ügyes baba. Ma felállt egyedül. 2hetes korától alszik egész éjszaka.
Nekem egyszerübb a tápszer. Pl. Így könnyebb kimozdulni a babával. Nem kell hazaérni etetésre. Én soha nem szoptatnék nyilvánosan, ahhoz túl gátlásos vagyok. Vagy pl. Nekem szoptatás után is kéne mennem mosogatni, mert csak bimbóvédővel menne. ... Stbstb
Egyelore meg allapotos vagyok ezert azt se tudom lenne-e tejem v menne-e a szoptatas. Anyukamnak sem ment megsem voltam betegesebb v allergias semmire. Sajnalom azokat akik szivesen etetnek igy a babat nem tudjak mert nem megy.
Egyebkent igen kenyelembol is jobb a tapszer meg apuka is etetheti meg ha az anya gyogyszert szed ami miatt par hetig tudna csak szoptatni akkor nem is erdemes belekezdeni. Maa anyatol meg nem kerek tejet mert nem tudom milyen eltetet elt az anya elotte
te tudod mi az az anyatej?
az előtejet pl első oltásnak is hívják, mert az anya immunvédelmét adja át az újszülöttnek, ami megszületéskor egyáltalán nincs nekik.
a tápszerben pl növekedési hormon sincs, ami az anyatejben igen.
szánt szándékkal megvonni ilyet a saját gyermekedtől...
még egy dohányzó nú anyateje is hasznosabb, nem véletlenül nem szűrik azt. viszont tejleadó anyáknak rengeteg egyéb szűrése van tejleadás előtt.
előbb nézz szét a témában, aztán jelents ki olyanokat, hogy a saját gyermekedtől önkényesen megvonod.
amúgy sok anya meg lusta eleinte 2-3 óránként is szoptatni, aztán sajnáltatja magát, hogy nincs teje
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!