Miért ilyen balhésok az etetések? (részletek lenn)
Az én kislányom akkor csinálta ezt, ha túl duzzadt volt a mellem és nem tudta rendesen bekapni. Nem hisztizik, hanem frusztrált, h nem sikerül neki, miközben majd' éhen hal. kicsit fejj előtte, h puhább legyen.
Vagy még akkor csinálta ezt, mikor a hasa fájt és akkor csak meg kellett várni, míg elmúlik, vagy megbüfiztetni és folytatta magától az evést.
Ezt régebben egy másik kérdésez írtam, de ide is passzol. Ott valamennyire bevált a praktika. ;)
"Ilyenkor egyre érdeklődőbbé válnak, nyílik számukra a világ, kíváncsiak. A szopi meg már unalmas. :) Próbálj a napközbeni szoptatásokhoz is olyan körülményeket teremteni, mint éjszaka, amennyiben lehetséges - elsötétítés, csend, ne legyenek zavaró tényezők. Ha nem tudsz elvonulni, akkor esetleg egy sötétebb sállal is le lehet takarni, hogy ne vonja el semmi a figyelmét. Esetleg egy szoptatós lánc beszerzése, amit birizgálhat - bármi megfelel, amit a nyakadba akasztasz, meg tud fogni, és elég érdekes. :) Ha ezek a praktikák nem működnek, akkor viszont szopisztrájk van, ilyenkor nem nagyon tudsz mit tenni, esetleg éjszaka többször megszoptatni, ha aggódsz az evés mennyisége miatt. Bár ha a súlya normális, szépen gyarapodik, akkor csak megeszi a számára szükséges mennyiséget."
Amúgy a cumi egy alkalommal is be tud zavarni, ha olyan a baba. Az én fiamnál nem zavart be, de ettől még a cumizavar létezik, ismerek olyan anyukát, akinél néhány cumisüveges etetés hasonló gondokat okozott.
Lehet a foga jön vagy növekedési kiugràs esetleg neked jön meg( vagy ha màr megjött akkor peteérés szóval a hormonjaidtól vàltozik a tej ìze) vagy olyat ettél ami vàltoztatja a tej ìzét.
Ez cicisztràjk. Éjjel fàradt azért eszik rendesen. Az éhség nagy úr :-)
Hagyd rà, 5 hónaposan éhenhalni nem fog,éjjel bepótolja nyugi.
Annyit tudsz tenni,amit most is csinàlsz,megnyugtatod és újrapróbàlod. Ha a tej lenne kevesebb(ezt kizàrtnak tartom) azon is csak a sok cicizés segìt.
Nekünk ez egy hétig tartott,azóta minden oké.
a fogra én is gondoltam.
Az a helyzet sajnos hogy az ébredés etetés pelenkázás etetés játék stb alvás körforgás nagyon elmászott. már nem akkor ébred mikor éhes. elalvás előtt lesz éhes így éhes és nyűgös egyszerre. először le kell nyugtatnom különben jön a sírva elfordulás a cicitől, de így leginkább félálomban eszik. na most ez így baromira nem lesz jó, mert lassan el kell kezdeni a hozzátáplálást, az meg félálomban nem kivitelezhető. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!