3 éves kislányomat leszoktassam-e szerintetek a cicizésről? (részletek lent)
Este lefekvés előtt még nagyon igényli. Nem csak a biztonságérzet miatt,hanem azért is,mert tehétejet nem ihat. Mikor próbáltuk,hogy azt adunk neki és leszoktatjuk a ciciről,olyan allergiás reakció jeletkezett,hogy nagyon megijedtünk. Ekkor úgy voltunk vele,hogy akkor marad a cici még egyelőre. Azonban ősszel megy oviba,attól tartunk,hogy kinevetnék már,hogy még szopizik este. Elvegyem már tőle teljesen,vagy az is lehet megoldás,hogy megpróbálom kifejni neki azt a keveset,ami van még? Soha nem fejtem (mindig annyi volt pont,amennyire szükség volt),nem tudom,ha már nagyon kevés van,ki lehet-e fejni,főleg kézzel. Ha nem tudom kifejni neki,ugye nem lesz semmi baj,ha elveszem tőle? Nem lelki dolgokra gondolok,hanem pl kevés lesz a kalcium vagy a fehérje a szervezetében. Vagy mivel lehet ezeket pótolni,ha elvesze tőle a cicit?
Tudom,talán furcsa kérdés,de köszi a rendes válaszokat!
1 éves kora után le kellett volna szoktatnotok róla. Ha nem ihat tehén tejet, akkor el kell fogadni a tejérzékenységet, és mással pótolni neki a kalcium bevitelt. Van aki csak kimondottan a tehéntejre érzékeny, de amúgy fogyaszthat tejterméket: túrót, joghurtot. Ezt a gyermekorvossal kellene megbeszélned aki beutal majd szakemberhez vele.
Ha szerencsétek van, majd kinövi, ha minden féle tejtermékre érzékeny akkor marad a rizstej és társai. De egy 3 éves gyereket szoptatni szerintem gáz, mindenképp elvenném tőle a cicit, azonnal. 3 évesen már nem szabad, hogy ettől sérüljön a lelke.
Az az igazság, hogy egy éves kor után, ha nem ihatott tejet, akkor gyerekitalt kellett volna adni neki, amiben minden megvan, ami kellhet nekik, három éves korig. A tehéntejben amúgy sincs semmi igazán a tejcukron kívül. Hát, pszichológust, védőnőt,dokit kéne megkérdezni, egy ilyen cikket találtam
lemész az orvoshoz és megmondod, az a gyanúd, hogy allergiás a tejre. egyrészt ír speciális tápszert amit tudsz neki adni, másrészt elküld tejterhelésre, mert ha allergiás akkor azt igazolni kéne.
nem hiszem, hogy szüksége van egy ekkor gyereknek a cicire. nálunk is van az oviban olyan 3,5 éves aki még szopizik és igen, kinevetik őt, bár szerintem nem is értik a gyerekek, de gondolom azért érzik, hogy az nincs rendben, hogy egy nagy ovis az anyja melléből eszik.
engem személy szerint csak az aggasztana, hogy 3 éves korban alakul ki a hosszútávú memória, tehát ekkortól megmaradnak az emlékek és én nem szeretném ha a gyerekem arra emlékezne, hogy szopik. persze mindenkinek más az értékrendje, ez a te döntésed.
Köszi. Akkor beszélük szakemberrel,hogy mit javasol.Mert eddig úgy voltunk vele,hogy cicizik még. Azt nem szereténk,hogy csúfolják vagy bántsák a többiek ezért az oviban. Ezért kérdeztem,hogy esetleg megpróbáljam-e kifejni. De akkor nem szükséges,nem fejem,ha nem kell már neki az anyatej.
Ami meg van még kevés tej,elapad magától,ha nem fejem ki? Nem fognak a melleim begyulladni?
Szerintem a fejéssel felesleges próbálkoznod, tényleg kevés lehet már ahhoz a tejed, a lányodnak meg nem arra a pár korty anyatejre van szüksége, hanem a szoptatás lelki részére. Így szerintem a kalciumháztartása egyáltalán nem fog felborulni attól, ha elválasztod. Ha eszik elég husit, akkor a fehérjebevitellel se lehet gondja.
Szóval próbálkozz nyugodtan az elválasztással, próbálj meg valami más közös programot kitalálni esti szopi helyett, mondjuk összebújva meseolvasás, akkor talán könnyebb lesz a lányodnak lelkileg feldolgozni a cicimegvonást.
ha valóban allergiás a tejre, akkor az az anyatejen keresztül is kiütné! Szigorú diétát kéne tartanod, hogy tünetmentes legyen.. Nálunk így derült ki az allergia pár hónaposan.
Írom ezt úgy, hogy gondolom, te nem vagy tejmentes diétán! :) mert ha azon vagy, akkor azért nem ütötte ki az anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!