Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?
Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?
Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.
Ne hallgass az egyesre, ennek ez a fixa ideálja, hogy csak a csecsemők szopnak, fingja nincs a dolgokról, életében nem szoptatott, mindenkinek ezt a baromságát hangoztatja.
Senkivel ne foglalkozz, csak a saját igényetekkel, kényelmetekkel.
Semmi gond nincs ezzel, amíg mindegyikőtöknek jó így, és kényelmes.
Én két éves kora után választottam el a kisfiamat, előtte szintén úgy voltunk mint ti, cicin aludt el, és azon aludt vissza is, mindenkinek megfelelt, és kényelmes volt.
Nyugodtan szoptasd addig, amíg igényli, vagy amíg neked nem okoz gondot, kényelmetlenséget.
Ja, és nem rontottad el, teljesen jól csináltad!
Ez egy olyan kérdés, amiben kizárólag neked kell döntened, mások - pláne idegenek - legfeljebb tanáccsal láthatnak el, de ezek nem biztos, hogy illeszkednek a Ti életviteletekhez, személyiségetekhez. Az biztos, hogy egy 1,5 évest szoptatásával önmagában a világon semmi probléma nincs. Erre az éjszakai programra viszont igazából semmi szüksége - itt az a kérdés, hogy zavar-e téged annyira a helyzet, hogy bevállaljál néhány kellemetlen éjszakát a dolgok rendeződéséhez. Itt az a kulcs, hogy te, személy szerint hogy érzel, az anyósod, a szomszédasszony és az itt válaszolók véleményétől függetlenül. Amíg benned nem érik meg a belső elhatározás, úgysem lesz erőd végigcsinálni. Márpedig a soraidból nekem úgy tűnik, hogy nektek ez igazából tökéletesen megfelel, akkor meg, szerintem, kár ezt bolygatni.
Én egyébként mindkettőmet leszoktattam 1 évesen az éjjeli szopiról, de addigra már nagyon elegem volt.
én is azt mondom, hogy önmagában, hogyha még néha szopizna oké, de hogy éjjel 3-4 szer felkel.... melletettek alszik..cicin alszik vissza..az már meredek nekem.
kinn alszik a levegön- babakocsiban? :-O hát tényleg ugy viselkedtek vele, mintha még csecsemö lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!