Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszoktassam az esti szoptatás...

Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?

Figyelt kérdés

Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?

Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.

2014. ápr. 1. 19:36
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
57%
A kislányod úgy viselkedik,mint egy csecsemő,és semmilyen szempontból nem egészséges egy 1,5 éves kisgyereknek.Már a szoptatás, az együtt alvás,az éjjeli evés,az éjjelenkénti felkelés. A saját kényelmedből kezeled csecsemőként a kisgyereked.Figyelj minél hamarabb szoktasd le,legyen a saját ágyában,mert ez semmi jóra nem vezet.
2014. ápr. 1. 19:45
 2/54 anonim ***** válasza:
47%

Ne hallgass az egyesre, ennek ez a fixa ideálja, hogy csak a csecsemők szopnak, fingja nincs a dolgokról, életében nem szoptatott, mindenkinek ezt a baromságát hangoztatja.

Senkivel ne foglalkozz, csak a saját igényetekkel, kényelmetekkel.

Semmi gond nincs ezzel, amíg mindegyikőtöknek jó így, és kényelmes.

Én két éves kora után választottam el a kisfiamat, előtte szintén úgy voltunk mint ti, cicin aludt el, és azon aludt vissza is, mindenkinek megfelelt, és kényelmes volt.

Nyugodtan szoptasd addig, amíg igényli, vagy amíg neked nem okoz gondot, kényelmetlenséget.

Ja, és nem rontottad el, teljesen jól csináltad!

2014. ápr. 1. 19:53
 3/54 anonim ***** válasza:
80%
Ha zavar, szoktasd le. Ha nem zavar sem téged, sem a lányod, sem a férjed, akkor csináljátok addig, amíg jól esik. Engem zavarna, hogy elalvás után még négyszer kell visszaaltatni. Ez alapján nem alszol 2-3 óránál többet egyhuzamban, ami miatt kimerült lehetsz. Nekem azért is kell, hogy este/éjjel aludjon a fiam, mert ilyenkor tudok együtt lenni a férjemmel, nem csak a szex miatt, hanem egyáltalán felnőttként, házastársként mellette lenni, átbeszélni a dolgokat, együtt tölteni az időt.
2014. ápr. 1. 19:57
 4/54 anonim ***** válasza:
93%

Ez egy olyan kérdés, amiben kizárólag neked kell döntened, mások - pláne idegenek - legfeljebb tanáccsal láthatnak el, de ezek nem biztos, hogy illeszkednek a Ti életviteletekhez, személyiségetekhez. Az biztos, hogy egy 1,5 évest szoptatásával önmagában a világon semmi probléma nincs. Erre az éjszakai programra viszont igazából semmi szüksége - itt az a kérdés, hogy zavar-e téged annyira a helyzet, hogy bevállaljál néhány kellemetlen éjszakát a dolgok rendeződéséhez. Itt az a kulcs, hogy te, személy szerint hogy érzel, az anyósod, a szomszédasszony és az itt válaszolók véleményétől függetlenül. Amíg benned nem érik meg a belső elhatározás, úgysem lesz erőd végigcsinálni. Márpedig a soraidból nekem úgy tűnik, hogy nektek ez igazából tökéletesen megfelel, akkor meg, szerintem, kár ezt bolygatni.

Én egyébként mindkettőmet leszoktattam 1 évesen az éjjeli szopiról, de addigra már nagyon elegem volt.

2014. ápr. 1. 20:00
 5/54 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom miről beszélsz 2. Szoptattam.Komolyan szerintetek normális ha egy 1,5 éves éjjel is szopik és fel kell 3szor éjjel szopizni? tuti nem vagytok komplettek.
2014. ápr. 1. 20:00
 6/54 anonim ***** válasza:
57%

én is azt mondom, hogy önmagában, hogyha még néha szopizna oké, de hogy éjjel 3-4 szer felkel.... melletettek alszik..cicin alszik vissza..az már meredek nekem.

kinn alszik a levegön- babakocsiban? :-O hát tényleg ugy viselkedtek vele, mintha még csecsemö lenne.

2014. ápr. 1. 20:02
 7/54 anonim ***** válasza:
41%
még annyi az éjjeli szopiról beszéltem, hogy nem egy 1,5 évesnek való(engem felettébb nem izgat hogy valaki szoptatja-e nappal 1-2szer a 1,5 évesét),ha tudnál kedves 2. szöveget értelmezni.
2014. ápr. 1. 20:04
 8/54 A kérdező kommentje:
Hülyén írtam elnézést, tehát igaz, hogy "felkel" éjjel, de csak odafordul kettőt beleszív a cicibe és alszik tovább, fel se kelnék rá, de alapból éber alvó vagyok. És ez nem tetszik több ismerősnek, nagymamáknak hogy éjjel úgymond cuminak használja a mellem, még ha két-három szívásra is (be se indul a tej olyankor). Minket nem zavar, férjem mondta, hogy aludjon velünk mert ő meg feszt arra kelt fel, hogy én felkelek a gyerekhez :) A lényeg tehát nem okoztam "visszafordíthatatlan kárt" ugye? Ha helyesnek érzem, akkor az is?
2014. ápr. 1. 20:05
 9/54 A kérdező kommentje:
Azt nem értem miért baj hogy a friss levegőn altatom a kertben?
2014. ápr. 1. 20:07
 10/54 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező az alapján amit írsz olyan,mintha egy féléves babáról írnál,ezek után dönts el,hogy mit szeretnél,továbbra is a saját kényelmed lesz a fontosabb vagy az,hogy a már 1,5 éves kislányod kicsit önállósodjon,végig aludja az éjszakát,leszokjon az éjszakai cicizésről.
2014. ápr. 1. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!