Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?
Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?
Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.
Szerintem pont ideális ahogy alszotok. Együtt a család, mikor a kicsinek éjjel megnyugtatásra van szüksége kéznél vagy, és nem is kell felkelned hozzá.
Semmit nem rontottál el, ne hallgass a károgókra.
Az én gyerekeim is kb. így viselkedtek ennyi idősen, és lám, a nagyobbak már mind megtanulták átaludni az éjszakát.
Szerintem ne szoktasd le, amikor már nem lesz igénye rá magától abbahagyja. Addig pedig a kötődést segíti köztetek és egyszerűbbé teszi a mindennapjaitokat.
Ha te jónak érzed, akkor úgy van jól és pont. Neked kell felkelned éjjel, nem másnak, ha számodra ez nem teher, akkor nem értem, miért szúrja ez a szemét másoknak? A nagylányomat 3 hónapos koráig tudtam szoptatni, a kicsi most 16 hónapos, és szopizik reggel-délben-este (déli és esti alvásnál is azon alszik el) és éjjel 1-2x. Az éjszakait már kezdem unni, és szeretném most már elkezdeni leszoktatni, de teljesen még nem akarom abbahagyni a szoptatást. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi idősen még szopizni fog, de hihetetlen boldog vagyok, hogy így van. Szerintem amíg neked nem teher, addig ne hallgass senkire!
Nyilván nem fogod 10 éves koráig szoptatni... Ez a meghitt összebújás pedig fantasztikus érzés! :)
Minden jót!
Sokan furcsállják az ejszaka szopizó, cicin elalvó másfél-kétéves gyerekeket. Azonban a cumival a szájukban alvókat természetesnek találják. Pedig a cumi az anyamell mesterséges helyettesítője.
tanácsot adni nem tudok, kétéves kislányom ejszakai alvási szokásai szó szerinti ugyanezek. És nekünk EZ ÍGY JÓ. Mondjuk én nem kötöm más orrára. Úgy gondolom ez magánügy.
Nem igazán értem, miért kell kérdést feltenni, ha utána csak azt a választ fogadod el, ami veled ért egyet. Na mindegy. Ha nektek így jó, csináld így, engem nem zavar, majd téged fog később, ha már le szeretnéd szoktatni arról, hogy cuminak használjon és nem megy.
Viszont azon nagyon jót nevettem, hogy aki nem ért veled egyet, az féltékeny. Mire? Csak mert én semmi irigylésre méltót nem látok. Az én 22 hónapos fiam 12 órát alszik éjszaka (nincs cumija) ébredés nélkül, fél éves kora óta (előtte "csak" 10 órát aludt). Nappal 3,5 órát a kiságyában, nem babakocsiban. Tényleg szörnyen féltékeny vagyok az éjszakai 3-4 szoptatásra 1,5 éves gyerek mellett.
Nem tudom hol láttad, hogy nem fogadom el aki nem ért velem egyet. Csak azt nem fogadtam el, hogy csecsemőként kezelném. Nem szeretném cumiztatni, mert sok gyereknél láttam a környezetemben milyen nehéz volt leszoktatni. A kérdés csak arra vonatkozott, hogy Neki jót teszek-e, ha engedem "cumizni". A házasságom nem idetartozik, köszönöm szépen, tökéletesen működik:)
Ja, és utolsó, én nem írtam senkinek, hogy féltékeny rám, az egy másik kommentelő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!