Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?
Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?
Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.
18 hónapig szoptattam a lányomat. Most 20 hónapos. Sem itt, sem máshol nem érdekel mások véleménye. Már meg sem hallgatom. Az én/mi dolgunk.
Azért hagytam abba, mert valószínűleg a fogzás miatt már éjjelente 4-5ször kelt. Ezt bírtam 2 hónapig. Sokat morfondíroztam, de utána rászántam magam és nem csak az esti szopiról szoktattam le, hanem úgy egészében. Bár terveztem, hogy tovább szoptatok, de mégis így volt jobb.
Csak az estiről nem tudom le tudod-e szoktatni, nem minden gyereket lehet "átvágni" vízzel.
3 hete nem alszik velünk egy ágyban a lányunk, magától átment a saját ágyába, addig velünk aludt, ő ekkor ért meg rá. Valószínűleg a ciciről leszoktatás is elősegítette ezt. Ő is cicin aludt el jó sokáig, de magától elhagyta.
Szerintem felesleges ilyen kérdést mástól feltenned, mert sokan nagyon máshogyan gondolkodnak. Van aki pofátlanul elmondja, szar anya vagy, rosszul bánsz a gyerekkel, csecsemőként kezeled, van aki 3 évesen is szoptat. Te tudod mi a jó nektek, még akkor is ha néha elbizonytalanodsz. Sose legyen lelkiismeret- furdalásod. Az meg, hogy más mit szól ehhez, ne bosszantson, söprögessen a saját háza tájékán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!