Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszoktassam az esti szoptatás...

Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?

Figyelt kérdés

Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?

Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.

2014. ápr. 1. 19:36
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:
Csak az utolsó mondatot cimeztem neked.
2014. ápr. 2. 12:55
 42/54 anonim ***** válasza:
35%
Milyen felesleges véleményt irni ilyen kérdésekre csak jól lepontoznak.akkor is gáz a mellen visszaalvo másfél éves ha ez neked jó akkor meg minek kérdést kiirni???? Valami nem stimmel akkor.szoptasd csak ameddig akarod.pontozzatok le nyugodtan.rohej
2014. ápr. 2. 13:55
 43/54 A kérdező kommentje:
Tényleg törölni kéne ezt pontozórendszert, vagy csak a kérdező pontozhatna, nem szoktam használni. Megköszontem már egyszer mindenkinek a válaszát, de akkor még egyszer köszi mindenkinek. Nem sértődtem meg azokra akik szerint nem kéne szoptatni éjjel, csak a csecsemőként kezelem-szöveggel nem értek egyet.
2014. ápr. 2. 14:08
 44/54 anonim ***** válasza:
67%
Azt mondják a szakmai ajánlások, hogy 6 hónapos korig az anyatej kizárólagos táplálék, 1 éves korig vezető táplálék, 2 éves korig kiegészítő táplálékként ajánlott. 1 éven túl meg az az ökölszabály, hogy addig ajánlatos szoptatni, amíg az az anyukának és a babának IS jó. Ha Neked jó, a babádnak jó, akkor nem látom be, miért ne. Idővel el fogja hagyni magától, éppen akkor, amikor már nem lesz rá szüksége. Ne aggódj, nem cicivel fog iskolába menni. 1 éves kor után megnő a szoptatás lélektani szerepe, ha ráadásul fogzik is, miért nem bízol a saját és a kislányod ösztöneiben?
2014. ápr. 2. 16:13
 45/54 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező,én nem értelek felteszel egy kérdést aztán kardoskodsz ha nem tetszik neked a tieddel ellentétes vélemény.Tényleg a csecsemők cumizzák az anyjuk mellét,kelnek fel éjjel és alszanak el rajta.A cumit ellenzed de azt nem,hogy 1,5 éves totyogósod téged használ cuminak,ami hidd el erről sokkal nehezebb lesz,és keményebb lesz leszoktatni.Te is írtad a saját kényelmed miatt alszik köztetek és hagyod,hogy rá cuppanjon a melledre.Ha te(és még jó pár válaszoló) nem látod a problémát akkor felesleges magyarázni.Csináld ahogy akarod,de a lányodnak a párodnak is előnyösebb lenne,ha végre végig aludnátok az éjszakát,és külön ágyba aludna.
2014. ápr. 2. 18:42
 46/54 A kérdező kommentje:
Hol láttad, hogy kardoskodom? Irtam, hogyha kijöttek a szemfogai ( sztem max 2 hét) újra végigpróbálom, amik pár hónapja nem jöttek be. Most extra nyűgös a fogzástól.
2014. ápr. 2. 19:07
 47/54 anonim ***** válasza:
64%

18 hónapig szoptattam a lányomat. Most 20 hónapos. Sem itt, sem máshol nem érdekel mások véleménye. Már meg sem hallgatom. Az én/mi dolgunk.

Azért hagytam abba, mert valószínűleg a fogzás miatt már éjjelente 4-5ször kelt. Ezt bírtam 2 hónapig. Sokat morfondíroztam, de utána rászántam magam és nem csak az esti szopiról szoktattam le, hanem úgy egészében. Bár terveztem, hogy tovább szoptatok, de mégis így volt jobb.

Csak az estiről nem tudom le tudod-e szoktatni, nem minden gyereket lehet "átvágni" vízzel.

3 hete nem alszik velünk egy ágyban a lányunk, magától átment a saját ágyába, addig velünk aludt, ő ekkor ért meg rá. Valószínűleg a ciciről leszoktatás is elősegítette ezt. Ő is cicin aludt el jó sokáig, de magától elhagyta.

Szerintem felesleges ilyen kérdést mástól feltenned, mert sokan nagyon máshogyan gondolkodnak. Van aki pofátlanul elmondja, szar anya vagy, rosszul bánsz a gyerekkel, csecsemőként kezeled, van aki 3 évesen is szoptat. Te tudod mi a jó nektek, még akkor is ha néha elbizonytalanodsz. Sose legyen lelkiismeret- furdalásod. Az meg, hogy más mit szól ehhez, ne bosszantson, söprögessen a saját háza tájékán.

2014. ápr. 3. 12:35
 48/54 anonim ***** válasza:
52%
Az rendben van, hogy az anyatej jó a gyereknek egy éves kora után is, nincs is baj azzal ha valaki folytatja a szoptatást. De az azért teljesen más tészta, hogy a gyerek, nem azért kel éjszaka, mert éhes, hanem azért, hogy csak cumizzon az anyja mellén. Hát nem tudom ez még egy csecsemőnél rendben van, de azért egy 1,5 évesnek már máshogy kellene megnyugodnia. Amúgy sem igazán hallottam még olyat, hogy valaki direkt azért odaadja a mellét, hogy jól van kislányom/kisfiam, most cumizz egy fél órát, hogy megnyugodj, nekem ez abszurd, ha nektek viszont ez a kényelmes, hát rajta, és nem kell mások orrára, főleg a nagyikéra kötni, megspórolsz egy csomó feszültséget vele. :)
2014. ápr. 3. 22:32
 49/54 A kérdező kommentje:
Az már normálisabb, hogy ugyanúgy mellettünk alszik, cicivel alszik el, de éjszaka csak vizet kap? 4 napja ezt csinalom 2szer kel inni, de már nem sír hogy csak a poharat kapja iszik, és alszik tovább. Vagy ezzel csak még jobban összezavarom, hogy este szoptatom, de éjjel nem?
2014. ápr. 10. 12:57
 50/54 anonim ***** válasza:
Nem zavarod össze. Szerencsés vagy, hogy egyáltalán elfogadja a vizet este. Hidd el, le fog szokni magától a cicin való elalvásról. Nagyon okosak már az ilyen picikék is. Tudják, hogy akkor éjjel nincs cici, de nappal még van. Majd a vízről is leszokik éjjel lassacskán és szépen végigalussza az éjszakát. Ügyes vagy!
2014. ápr. 10. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!