Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszoktassam az esti szoptatás...

Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?

Figyelt kérdés

Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?

Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.

2014. ápr. 1. 19:36
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Elmondanám, ha olyan okos vagy fél éves koráig saját ágyában aludt, letettem, kettőt fordult és elaludt. 44 hónapos kora óta, ahogy kijött az első foga nem bírtam sehogy visszaaltatni, minden próbálkoztunk, felvesz-letesz, suttogó, aludj jól gyermekem, mindent 2-3 hétig semmi nem vált be. Ekkor szólt a férjem, hogy miért nem alszik mellettünk akkor alszunk mindannyian, kényelmes mindenkinek.
2014. ápr. 1. 20:31
 22/54 anonim ***** válasza:
30%

*pici baba

már ne is haragudj nem beszélek hülyeségeket,de nálad elmentek otthonról,és biztosan nem figyelhetsz régóta mert nem rég vagyok csak 59%os

2014. ápr. 1. 20:31
 23/54 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező minek kérdezel ha neked az a megfelelő ahogy csinálod? Ha nem akarsz változtatni midnek kérdezel?
2014. ápr. 1. 20:33
 24/54 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó csak letámadtatok, hogy csecsemőként kezelem, ami szerintem nem igaz.
2014. ápr. 1. 20:34
 25/54 anonim ***** válasza:
43%
Nem támadtalak le csak leírtam a véleményem,mert úgy gondolom,hogy ehhez már nagy egy 1,5 éves,ettől még azt csinálsz amit akarsz
2014. ápr. 1. 20:36
 26/54 anonim ***** válasza:
40%

Ne foglalkozz senkivel....ezzel csak a kapcsolatotok erősödik :)

A többi nagyszàjú meg csak fèltèkeny....

Amìg mind2 nek kènyelmes addig nyugodtan...

Nekem 1 èves a lànyom ugyanez a helyzet kivève h este a sajàtjàba alszik ès hajnalba jön àt hozzànk....szintèn cicizik.

Egy màsfèl èves gyereket nyugodtan lehet mèg szoptatni...nincs ezzel semmi baj. Ès attól mèg h elveszed a cicit nem fogja vègig aludni az èjjelt...max vègig ordìtani!!

2014. ápr. 1. 20:58
 27/54 anonim ***** válasza:
84%

A szoptatástól termelődik az anyában wgy hormon, amitől bírja az éjszakázást..

Ha már próbáltál több módszert, tudod nálatok melyik miért nem jött be akkor. Később lehet, hogy változik.

Ha titeket nem zavar, mi köze hozzá annak, aki nem ott alszik? Mondd neki azt, amit hallani akar, ha meg akarsz neki felelni.

De leginkább magatokkal törődj, ha nektek jó, ne változtass. Majd megérik az egyedül alvásra, ha eljön az ideje, d ha kettőtök közül az egyik nem bírja, akkor majd változtass drasztikusan.

2014. ápr. 1. 21:01
 28/54 anonim ***** válasza:
52%

"A többi nagyszàjú meg csak fèltèkeny.... "

mégis mire...igy 3 gyerek után..hogy nálunk mind a 3 a saját ágyában alszik? hogy megvan a privát szféránk? hogy nem kelnek fel éjszaka 3-4szer "szopizni"?

hogy 1,5 évesen már sétált és alig alig volt szükség babakocsira?

2014. ápr. 1. 21:06
 29/54 A kérdező kommentje:
Aha, tehat ez a baj a babakocsis altatassal. Akkor ezt is tisztazom: delelott setalunk kb 2 orat ( o is setal) aztan hazamegyunk ebedelunk, jatszik, olvasunk vagy nez egy rovid meset, es mikor latom hogy almosodik kitolom a kertbe a babakocsiban (az egesz agyat csak nem huzom ki hogy a levegon aludjon) es percek alatt elalszik. Tehat ennyi a babakocsi funkcioja mostanaban kiveve ha hosszabb utra megyunk es elfarad.
2014. ápr. 1. 21:12
 30/54 anonim ***** válasza:
56%
na tölem mindenki ugy csinálja, ahogya akarja, ha 4 évesen szopik sem érdekel és ha 12 évesen is a szülöi ágyban alszik az sem. mindenki ugy rontja el a gyerekét, ahogy csak akarja.
2014. ápr. 1. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!