Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszoktassam az esti szoptatás...

Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?

Figyelt kérdés

Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?

Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.

2014. ápr. 1. 19:36
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
70%
A kislányom nem fogadott el vizet, cumit, cicin aludt el 2 és fél éves koráig, azóta átalussza az éjszakát, nem kéri hozzá a cicit azóta és köztünk aludt sokáig, nem ment rá a házasságunk, van egy boldog, egészséges gyermekünk, kaptam sok kritikát amikor 1 éves volt és mindenki osztotta az észt, hogy már le kell választani őt, nem érdekelt mások véleménye, egyszerűen nem mondtuk senkinek, mi köze hozzá? A gyereknek és nekünk jó volt, jó most is, és jó volt mindenkinek mert nem volt min csámcsogni. Én nem választottam le, ő magától szokott le róla, én nem kínálgattam, ő nem kérte :) Semmi hátrányunk nem származott belőle, amikor kinőtt a foga néha rá kellett szólnom, hogy ne harapjon de valszeg nem volt szándékos mert vigyázott :) Ha lepontoznak érte akkor ám legyen, a kérdésre válaszoltam, hogy segíthessek vele ha tudok. Ha a gyereknek ez megnyugvás, anyukának pedig nem teher akkor mi kivetni való van benne? Ez nem verseny és más sem.
2014. ápr. 10. 13:33
 52/54 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem jó,hogy már csak vizet adsz :) nem fog összezavarodni
2014. ápr. 10. 19:42
 53/54 A kérdező kommentje:

Csak azért raktam ki újra a kérdést hogy lássátok, hova jutottunk. Tehát kislányom egy hete kiságyban alszik, igaz még kétszer felkel, de messze nem számítottam ilyen eredményekre, és mindezt sírás nélkül! Első nap nagyon nyűgöskdött elalvás helyett, ezért beraktam a kiságyába. kb fél óráig elmazsolázott a mackójával, aztán aludt. Második nap szopi után beraktam, egy icipici nyafi volt, de csak hangra, mert még az arca se torzult el :D Harmadnap szopi után lemászott és nyújtozkodott, hogy tegyem be az ágyba, énekeltem neki egy kicsit és aludt. Úgy látszik, megért rá vagy nem tudom. Változás (amellett, hogy jobban alszok) csak annyi hogy kicsit talán bújósabb lett napközben. Ezt pedig nem tekintem problémának :D

(Mindezt csak azért írom le, hátha valaki hasonló helyzetben van. Az a tanácsom ne erőltessetek semmit, a kicsi jobban tudja, mikor mire van kész :D Én pl soha nem gondoltam volna hogy belátható időn belül így alszik el az én cicimániás lányom:D)

2014. ápr. 23. 08:23
 54/54 anonim ***** válasza:
80%

ezt tök jó olvasni, mert nálunk is nagy cicimánia van, bár mi még csak tizenegy hósak vagyunk, és imádok a kisfiammal aludni, szoptatni is imádom, én is mindig azon töprengek, vajon mikor lesz ez másként, és milyen lesz a váltás. én most így 11 hó után még úgy érzem, simán belefér még egy ilyen év, pedig majd minden éjjel háromszor felkel, és cicin alszik vissza... de tudom, hogy ez a normális, ilyen egy kisbaba, ugyanis én mindent ösztönösen csinálok, és senkire nem hallgatok, ezt a nevelést tenném egy lakatlan szigeten is /de amúgy minden anya aki lakatlan szigeten szülné a gyerekét, pont így csinálna, folyton ciciztetné a gyerekét, és ott altatná, úgy, hogy összebújik vele. aki nem így tesz, az általában jótanácsot követ, meg szokásokat, vagy visszatért a régi életmódjához, a gyerek előtti életmódját akarja valahol élni/

amúgy szerintem is az a jó, ha anya és gyerek közösen dönt. ha te úgy döntesz, már nincs helye esti szopinak, akkor meg kell próbálni, és ha a gyerek elfogadja, akkor vége az esti szopikáknak. de ha nem, akkor fejet kell hajtani, biztos megvan az oka a gyereknek az igényre, de később megint meg lehet próbálni.

ügyesek vagytok, örülök, hogy sikerült meglépni ezt a nagy lépcsőt. remélem nekünk is ilyen könnyen fog menni :)

2014. ápr. 23. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!