Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?
Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?
Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.

Ha gondja lenne vele már szólt volna.
Köszönöm a válaszokat, én nem érzem soknak az éjszakázást. Minden más tekintetben fejlett, önálló okos kislányról van szó, nem én "erőltetem", nyomom a szájába a mellem, ő kéri. Nappal egyre ritkábban, talán az éjszaka is úgy fog alakulni. Még a felső szemfogak kibújását megvárom aztán meglátjuk mi lesz.

Nagyanyáink idejében teljesen mások voltak az irányelvek, de azok már régen elavultak. Ők is biztosan jót akarnak, de ma már teljesen mások az ajánlások.
Nem csinálsz ezzel semmi rosszat, sőt, nagyon is jót teszel a kislányoddal azzal, hogy hagyod szopizni amíg igényli.
Egyébként az éjszakai alvásról csak annyit, hogy az én lányom is sokáig szopott éjjel, de hiába hagytuk már abba több mint fél éve, azóta sem aludta át az éjszakát. Szóval nem biztos, hogy jobban járnál akkor sem, viszont így nehezebb vissza altatni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!