Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leszoktassam az esti szoptatás...

Leszoktassam az esti szoptatásról másfél éves lányomat?

Figyelt kérdés

Megpróbálom összefoglalni röviden a problémámat, remélem tudtok segíteni. Kislányom 17 hónapos lesz, mellettünk alszik fél éves kora óta, még szopizik. Nagyon sok ismerősöm (főleg mindkét nagymama) szerint már nem egészséges ahogy szoptatom. Napközben max kétszer, este viszont azon alszik el. Elalvás után általában 1,5-2-3 óra múlva felkel, de szopizva visszaalszik, és ez után kb. 3szor kel még éjszaka. Sejtem, hogy én rontottam el ott,hogy cicivel altatom vissza, de ez tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak, (a kimerültségen kívül nincs más mentségem(. A kérdésem az lenne, hogy leszoktassam a cicin-visszaalvásról vagy amíg ez nekünk kényelmes, akkor ez nem gond?

Napközben kinn alszik a levegőn, azzal nincs gond, most jött ki alul a két szemfoga, látom, hogy felül is elkezdett jönni neki.

2014. ápr. 1. 19:36
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
53%
Férjed sem azért kérte, hogy aludjon köztetek, mert szeretné, ha hárman aludnátok az ágyban, hanem abban bízott, hogy így talán végre ki tudja magát aludni.
2014. ápr. 1. 20:14
 12/54 A kérdező kommentje:

Ha gondja lenne vele már szólt volna.

Köszönöm a válaszokat, én nem érzem soknak az éjszakázást. Minden más tekintetben fejlett, önálló okos kislányról van szó, nem én "erőltetem", nyomom a szájába a mellem, ő kéri. Nappal egyre ritkábban, talán az éjszaka is úgy fog alakulni. Még a felső szemfogak kibújását megvárom aztán meglátjuk mi lesz.

2014. ápr. 1. 20:18
 13/54 anonim ***** válasza:
50%

Nagyanyáink idejében teljesen mások voltak az irányelvek, de azok már régen elavultak. Ők is biztosan jót akarnak, de ma már teljesen mások az ajánlások.

Nem csinálsz ezzel semmi rosszat, sőt, nagyon is jót teszel a kislányoddal azzal, hogy hagyod szopizni amíg igényli.

Egyébként az éjszakai alvásról csak annyit, hogy az én lányom is sokáig szopott éjjel, de hiába hagytuk már abba több mint fél éve, azóta sem aludta át az éjszakát. Szóval nem biztos, hogy jobban járnál akkor sem, viszont így nehezebb vissza altatni.

2014. ápr. 1. 20:19
 14/54 anonim ***** válasza:
50%
Igazuk van. Egyáltalán nem normális, hogy egy ekkora gyerek szopik, de az meg pláne nem, hogy így alszik el és éjjel is ébred szopni.
2014. ápr. 1. 20:22
 15/54 anonim ***** válasza:
40%
Tényleg fura gondolkodású emberek vannak itt..még jó hogy csak a neten találkozom ilyenekkel,a környezetemben senki nem kezeli csecsemőnek 1,5-2 éves gyerekét,és mindekié alszik éjjel
2014. ápr. 1. 20:23
 16/54 A kérdező kommentje:
De tényleg mert merem magam mellet altatni, ne adj isten kétszer háromszor a szájába veszi a mellem, akkor csecsemőként kezelem????? Ezt hol olvastátok? Hogy kéne akkor kezelni? Be vágom az ágyba és sírj amíg el nem alszol mert felnőttél édes lányom?!?!?!
2014. ápr. 1. 20:25
 17/54 A kérdező kommentje:
Gratulálok az ismerőseidhez!
2014. ápr. 1. 20:26
 18/54 anonim ***** válasza:
55%
Nem hanem az ágyába kellett volna szoktatni,ahhoz,hogy saját magát altassa el,hogy képes legyen végig aludni az éjszakát,hogy biztonságba érezze magát egyedül is éjjel.Igen csecsemként kezeled,mert éjjel megszoptatod és a ciciden alszik el,ráadásul fel kel 3szor éjjel,és te megint a melleddel altatod el.
2014. ápr. 1. 20:28
 19/54 anonim ***** válasza:
47%
Ezt az 59%-ost figyelembe se vedd, minden ilyen témánál telehányja a hülyeségeivel az egészet. Én már abszolút nem foglalkozom vele, ismerem már, ez a kedvenc témája, azonnal ugrik rá, és osztja a baromságait.
2014. ápr. 1. 20:29
 20/54 anonim ***** válasza:
52%
De amíg te magad nem veszed észre,hogy ugyanazt csinálod,mint amikor pisi baba volt,és neked ez a kényelmes úgysem fogadod el más véleményét.Én nem vágtam be a fiam az ágyába,de egyedül alszik 3 hónapos kora óta azóta végig alussza az éjszakát,néha felkelt ha beteg volt vagy rosszat álmodott és ennyi.
2014. ápr. 1. 20:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!