Babát várok. Leszoktassam vagy ne szoktassam és ha igen, hogyan 20 hónapos cicifüggő kislányomat?
20 hónapos a kislányunk és még napi 3x szopizik + az éjszaka, min. 1x.
Most babát várok és elgondolkodtunk azon, hogy abba kéne hagyni a szoptatást. Ha rajtam múlna,még hagynám, de lassan amúgy is esedékes, plusz kell a kicsinek a hely. Más hogy csinálja? Ilyenkor elapadok, majd 8 hónap múlva, szülés után újra "termelek"? Vagy hagyjam még?
Hogy érted,hogy kell a hely? ha attól félsz,hogy kevés tápanyaghoz jut a baba,akkor beszéljétek meg a nőgyógyásszal,hogy mekkora adag vitamint kell szedned. Ha magától elapad,akkor ez van,majd szülés után visszajön,de szerintem hagyd még,vagy csak csökentsd a szoptatást.
Amúgy majdnem csúnyát akartam írni,mert azt láttam cigifüggő... :)
énis annak olvastam XD
amúgy osztom a véleményt az elsővel,és szerintem a nagyobb gyereknek adj tápszert o.O
Én félidőig szoptattam és csak azért hagytam abba, mert a méhszájam már nem volt teljesen a régi (3. baba). A doki javasolta, hogy elkerüljük a koraszülést (így is 2,5 héttel korábban jött!!!)
Ha nem lett volna orvosi indok, nem hagytam volna abba, 13 hónapos volt a nagyobbik ekkor.
Arra vigyázz, hogy sok vitaminhoz juss, mert a sorrend a következő:
1.baba a pocakban
2.baba a "cicin"
3.Te magad.
Tehát ha jut neked is, akkor jut, ha nem, akkor nem, sőt, lehet hogy belőled szívják ki, pl kálciumot...
Jó babavárást!
Amúgy 4 hónap maradt ki így végül szopi ügyileg, de olyan volt, mintha sosem szoptattam volna, vagyis minden elölről kezdődött: tejbelövellés, gyulladás, fejés, borogatás, aztán már simán ment minden, amikorra a pindurka megtanult rendesen szopizni...
Én két terhességemet szoptattam végig,a második ikerterhesség volt.Se koraszülés nem lett-mindkét alkalommal indítani kellett a kiírt időpont után-,se vészes vitaminhiánya senkinek.:))Figyelj az étkezésre,folyadékbevitelre.
Ha orvosilag nem indokolt-vetélésre,görcsre való hajlam-,tehát nem tilt el az orvos tőle,akkor nyugodtan szoptathatsz.Én egyébként egyetlen görcsöt,méhösszehúzódást nem tapasztaltam.Abszolút problémamentes terhességeim voltak.
A nagyfiam 9 hónapos volt mikor teherbe estem a kicsivel,és a születése után még fél évet tandemszoptattam őket.Aztán ikreket szoptattam 3 évig,6 hónapig kizárólag anyatejesek voltak.(Sok "hozzáértő" előre károgott,h ikreket nem lehet szoptatni,muszáj lesz tápszerezni őket.Nem kellet.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!