2eves kislanyomat meg mindig szoptatom, lassan le kene szoktassam, mert augusztustol megy bolcsibe, hogyan tudnam?
Miért kellen leszoktatni. enyén 2,5 éves lesz szpetemberben, szintén kezdi a bölcsit, reggel és set ciczik, de nem szoktatom le.
Amúgy a nagyfiam bölcsikezdés után-21 hónaposa- magától leszokott.
ha le akarod szoktatni,azt csak úgy lehet ha már teljesen elválasztod.
én így csináltam:
elmondtam a kislányomnak,hogy már nem kap cicit mert megromlott az íze,és amikor megakarta kostólni,előtte bekentem citrommal,és szembesült is vele..!
egy-két napig mindig készenlétbe volt a citrom ha megint ellenőrizné a cicit.
De én lepődtem meg a legjoban,hogy a 3.napon már nem is kérte.
tudom,hogy ez a módszer előszőr drasztikusnak tűnik,és én is kiakadtam előszőr,de végül csak ezzel a módszerrel tudtam leszoktatni.. ( ő is 2 volt ekkor)
ja,azt nem mondtam,hogy 1-2 nappal előtte már mondogattam neki,hogy ő már milyen nagy lány és nem sokára nem fog kelleni a cici,mert már nem lesz jó,stb.,így nem érte annyira váratlanul.
Egyetértek, szerintem sem biztos, hogy jót fog tenni, ha teljesen elválasztod, pláne gyorsan. Sőt, nálunk anno az ágyunkba is vissza kellett venni a lányt egy időre, mert annyira nehezen viselte a bölcsi elejét. (Mondjuk mi nehéz eset voltunk, de még egy strapabíró gyerkőcöt is megvisel egy ekkora változás.)
Ha meg tudod oldani, szerintem is tartsd meg legalább a reggeli-esti szopit. Ha a délutáni alvás előtt is szopik még, azon pedig ne aggódj előre - ha nem leszel kéznél, valószínű, hogy nem is fog majd keresni. És a gyerkőcöd habitusától függően esetleg arra is készülj fel, hogy "visszalép" a szamárlétrán és egy ideig jobban kell majd babusgatnod. Beletelhet egy kis időbe, amíg hozzászokik az újfajta életmódhoz.
tapasztalatból tudom,hogy az nem fog sikerülni,hogy csak kevesebbszer adsz neki cicit,mert nem fogja érteni,hogy miért van az hogy néha kaphat,néha meg nem,és így mégjobban fog sírni érte. Ezért is kell eldöntened,hogy vagy nem most szoktatod le,hanem majd csak ha beszokott a bölcsibe, vagy minnél hamrabb belevágsz a teljes elválasztásba.
Az én lányom is cicifüggő volt 2évesen,szinte 2óránként jött,hogy:cicit akar-de ennek ellenére nagyon könnyen és gyorsan sikerült az elválasztás.
Akárhogy is döntesz,sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!