Ötnapos kislányomat nem tudom szoptatni, több gond is van, mit csináljak?
Nagyon nehezen indult meg a tejem, ezért a kórházban már tápszert kapott és azzal is jöttünk haza. Mára azonban eljutottunk odáig, hogy tejet is tudok neki adni, igaz, nem sokat, de nagyon igyekszem. Medela Calmát használunk és minden etetés előtt megpróbálom szoptatni.
A fő gondom a következő: egyszerűen nem tudom mellre tenni. Nagy a mellem, nagy a mellbimbóm, az ő szája meg picike. Nem találunk olyan pozíciót, ami jó lenne, pedig próbáltam ülve, fekve, oldalt, talán csak fejem állva nem. Egyszerűen nem tud rácuppani, ahogy kellene.
Bimbóvédővel is próbálkoztunk, az egy kicsit segített, de folyton leesik (még ha megvizezem, akkor is).
A másik, hogy rettenetesen ideges, feszült, ha rá akarom tenni. Kapkod a kezeivel, csapkodja, forgatja a fejét és persze panaszkodik is. Majd kiugrik a kezemből...
El vagyok keseredve.
Szerintem ez egy tanácsadói, szaktanácsadói javaslatra szoruló helyzet. Itt találod őket: lll.hu, ibclc.hu
Így látatlanban még a hátradőlve szoptatást tudnám én javasolni, ha ezt még nem próbáltad. De a legjobb az lenne, ha valaki szakember személyesen meg tudna nézni titeket szopi közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!