Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellgyulladás hány nap alatt...

Mellgyulladás hány nap alatt gyógyul? Részletek lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A babám 11 hónapos, és nagyon sokat szopizik még mindig, éjszaka is, tejem is viszonylag sok van még. Pár napja viszont valami miatt sokkal kevesebbet kért, inkább csak nyammogott, komfortszopizott, és begyulladt a mellem. Nagyon fáj, az egész csomós, kb olyan, mint amikor belövellt a tej az elején. Mivel lázam is volt, és tiszta vörös, elmentem dokihoz, kaptam antibiotikumot, amit ma kezdtem el szedni. A lényeg, hogy azóta sem akar szopizni, vagy sír, és megfeszül, vagy beveszi, és mivel nem jön egyből, annyira csomós, ezért szívogatja egy kicsit, aztán elfordul. Masszírozom, melegítem, váltogatom a testhelyzetet, próbálok mindent, de hiába. Az lenne a kérdésem, akinek volt már hasonló, hogy az antibiotikum fog segíteni? Mi lesz, ha nem boldogul, és nem fogja kiszívni? Mellszívóval nem megy sajnos, próbáltam. Ill. volt akinek több napig is csomós, kemény volt a melle?

Köszönöm előre, is, eléggé el vagyok keseredve, főleg, hogy nem értem egyik napról a másikra mi történt vele, és vissza fog -e még jönni a tej egyáltalán?!

2015. ápr. 11. 20:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt csomós,kemény,majd ki durrant(még az elején)!Azt hittem megőrülök,úgy fájt!Nem messze volt a gyulladás,mert már a hónaljam mellett is kemény volt.

A lényeg,hogy üres legyen a mell.Etesd,de ha nem kéri,akkor is muszály kiüríteni a mellett,mert csak rosszabb lesz.Nekem egy kórházi dolgozó jött,és rettentő erősen masszírozta,lefejte kézzel.

Állj be a zuhany alá,meleg vizet engedj rá,maszirozd a mellett,nyomd ki belőle a tejet.

Csak akkor könnyebbül meg,ha üres lesz,nem feszül.Kell az antibiotikum is természetesen.

De irhatsz szoptatási tanácsadónak,nekem válaszolt meg aznap.

2015. ápr. 11. 20:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Az első jól leirta. Még meleg vizes törölköző is segíthet és a masszírozás. Megtanitottak kézzel fejni?
2015. ápr. 11. 20:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem is volt anno, és antibiotikum nélkül is elmúlt pár nap alatt. Elmondom a házipraktikát: káposztalevelet kicsit kicsapkodod, majd ráteszed a gyulladt melledre. Már amikor ráteszed enyhíti a fájdalmat és hűsít. És igen, muszáj kiüríteni, mert rosszabb lesz!
2015. ápr. 11. 21:08
 4/12 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok kézzel fejni,zuhany alatt masszíroztam,utána próbáltam szoptatni,fejni. Kőkemény,és csillagokat látok úgy fáj. Káposztalevél nincs itthon,ha hétfőig nem múlik veszek.

A kézi fejés amúgy hatékonyabb,mint a kézi mellszívó?

2015. ápr. 11. 21:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Kézi mellszívó tökéletes én azt haszálom már 8 hónapja lassan. Tejleadó vagyok 3,5 L amit leadok. jól írták a többiek kezd ell mihamarabb mert akár csíkozás is lehet a vége!!
2015. ápr. 11. 23:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem hatékonyabb a fejes szempontjából, ellenben a technika arra most tökéletes lenne, hogy szétmaszirozd a csomokat. Talán van róla video fent valahol, nézd meg, a lényeg, hogy egészen magasan kell kezdeni, kb egy tenyernyivel a váll alatt és a mellbimbó fele kell nyomkodni. Nekem "ököllel " tanították, tehát ökölbe zárt jobb kézzel maszirozol - ballal megtamasztod a melled, (már ha a bal mellet kezeled) és a jobbal, az ujjak mozditsaval maszirozol. Lassan körbe is kell menni, tehet egy csigavonal szerű "pályán " haladsz. A mellbimbohoz közeledve már nem kell öbölben lennie a keznek. Ha nagyon tele van a melled akar spriccelhet is a tej. Ez nem egy nagyon gyengéd módszer, de nagyon jó mellgyulladasra. Ha előtte meleg vizes ruhával borogatod, kevésbé fog fájni. Hasznalhatsz valami testapolot is, akkor könnyebben megy. Ha viszont használsz, akkor a lehet tejet ne add oda a babának. Mielőbbi jobbulast.
2015. ápr. 12. 06:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Szoptatás 14. fejezet: A fejés: [link]
2015. ápr. 12. 06:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Én jártam így. Egyik napról a másikra nem jött egy csepp sem! Rá 1 hónapra (biztos voltam benne hogy elapadt) begyulladt, az antibiotikum nem segített semmit. Kórház, sebészet...és felnyitották! Egy rémálom volt az egész! :/ Tályog alakult ki, és elzáródott a tejcsatorna, ezért nem jött ki. Kívánom hogy te megúszd ezt a herce-hurcát, kérj segítséget, orvosnak mondd hogy ultrahangozzák meg a cicid. És tényleg próbáld meg valahogy fejni.
2015. ápr. 12. 07:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Próbálj meg valakitől elektromos mellszívót kérni, ha a baba nem akar szopizni.

A kézi fejés technikája nagyon jó, tényleg az a fontos, hogy alaposan masszírozd a melled. Akár a férjed is csinálhatja. Amikor nekem begyulladt, a csecsemős nővér javasolta, ha a baba nem akarja/tudja szopizni, szívja meg a férjed.

Van egy krém, a patikában ki tudják keverni, Burow a neve. Ez gyulladásra van és csak az érintett területet kell vele kis időre bekenni.

Amit még én kaptam tanácsnak, jégkockát tekerj textilzsepibe/pelenkába és a vörös foltokra tedd egy kis időre.

Úgy zuhanyoztasd a ciciket, hogy "lógjon", tehát hajolj a zuhanytálca vagy kád fölé.

A tej apadásáról csak annyit, ha a gyulladás után se akar már szopizni a kicsid, valameddig fenn tudod tartani fejéssel, kérdés, hogy akarod-e. Nem ritka, hogy a baba egyik napról a másikra már nem kéri a cicit és elválassza magát.

2015. ápr. 12. 08:34
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a sok jó tanácsot! Próbáltam kézzel fejni, valamennyi jött, meg most mintha a kézi mellszívóval is megindult volna egy kicsit, bár még mindig nagyon csomós. Gondolom hat az antibiotikum, mert kevésbé vagyok rosszul legalább. Arra gondoltam, hogy ha bemennék a kórházba, ahol szültem, szerintetek tudnának segíteni?

A babám viszont továbbra sem akar szopizni, amit nem értek, mert 3 napja még napi 6-7 szer minimum evett, és nem is keveset. El vagyok keseredve:(

Aki írta, hogy tályogja lett, megkérdezhetném, hogy azt ambulánsan nyitották fel, vagy be kellett feküdni?

2015. ápr. 12. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!