Rossz anya vagyok amiért eszembe jutott, hogy abbahagyom emiatt a szoptatást? Részletek lent.
Tejfehérje allergiás a babám. 7 hónapja nem ettem semmi olyan ami akár nyomokban is tejet tartalmaz, pedig mindig imádtam a joghurtot, a túrót, a tejet, minden tejterméket. Annyira szeretnék meginni egy turmixot, vagy legalább tejet önteni a kávémba...
Már csak kétszer szopizik egy nap, és egyre többet gondolok arra, hogy abba szeretném hagyni, de mindig lelkiismeret furdalásom van, és azt gondolom, hogy szemét vagyok, hogy a saját kényelmem miatt elválasztanám. Ti mit tennétek?
Ez nem türelmetlenség.
Iszonyatosan ki tud éhezni a szervezet.
7 hónap az iszonyatosan sok idő.
Én az első 4 hónapban nem ettem semmi zöldséget gyümölcsöt, tejterméket, ezektől fájt a babám pocija. Én is áldozatot hoztam, és hoznék is. De nagyon nehéz. Testileg-lelkileg gyengének éreztem magam.
Itt bárki bármit mond, ezt neked kell érezni, hogy abbahagyod-e. Neked kell tudnod, hogy mennyire tudsz megbirkózni a lelkiismeretfurdalással.
Ha amellett döntesz, hogy abbahagyod, gondolj arra, hogy milyen jó dolgot tettél a babádnak, hogy 7 hónapig tudtad szoptatni. Mert bizony nagyon sokan vannak, akiknek nem adatik meg a szoptatás csodája.
Én 15 hónapig nem ettem tejtermékeket, nem ittam tejet, mert a kisfiam tejfehérje-allergiás volt. Nem mondom, hogy élveztem vagy nem esett volna jól egy jó kis túrógombóc, de elfogadtam. Szoptatni akartam a fiam, hagyni akartam, hogy Ő hadd válassza el magát, amikor itt az ideje. 15 hósan egyik napról a másikra abbahagyta, azután tömtem magamba a jó kis pizzát, túrós ételeket, a joghurtokat, de addig nem is volt kérdés, hogy szoptatom a fiam, tehát ezek az ételek tabuk voltak számomra.
Most 4 hós a kislányom, Ő is tejfehérjés, újabb kb. másfél év tejmentes étrend:-[ Szuper! De Ő is megérdemli, hogy addig szopizzon, ameddig igényli.
A.te babád még pici. Egy héthónapost nem választanék el a saját igényeim miatt.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Várom még a további véleményeket, sokat segítenek, mert nagyon sokat vívódom ezen.
Nem 7 hónapos egyébként, ezt nem írtam, lassan egy éves, 4 hónaposan derült ki a tejfehérje allergia. A lefekvés előtti az egyetlen olyan étkezés amikor csak szopizik, reggel szopizás után reggelit is kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!