Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rossz anya vagyok amiért...

Rossz anya vagyok amiért eszembe jutott, hogy abbahagyom emiatt a szoptatást? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Tejfehérje allergiás a babám. 7 hónapja nem ettem semmi olyan ami akár nyomokban is tejet tartalmaz, pedig mindig imádtam a joghurtot, a túrót, a tejet, minden tejterméket. Annyira szeretnék meginni egy turmixot, vagy legalább tejet önteni a kávémba...

Már csak kétszer szopizik egy nap, és egyre többet gondolok arra, hogy abba szeretném hagyni, de mindig lelkiismeret furdalásom van, és azt gondolom, hogy szemét vagyok, hogy a saját kényelmem miatt elválasztanám. Ti mit tennétek?

2015. jún. 19. 17:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
hasonlót kérdeztem én is,pont ma :-) csak nekem valószínű a tojásra is allergiás már,plussz 1 evésre se elég már a tej,még a reggeli első után is kell pótlás. én is ezen gondolkozom. a kívülállók kedvéért,a főzést is nagyon megnehezíti,mert leveskockába,delikátba is van. és nem csak a tejtermékben van,hanem szinte mindenbe,mert tartósításra is használják. az már egy álom,hogy bemenjünk a pékségbe,akár csak egy nem csomagolt kenyeret venni. kérdező,megértelek azt viszont te tudod,hogyan tovább én még magunknál se tudom... bár az jó,hogy legalább a két evésre elég,nem azért diétázol,hogy aztán még kevés is.
2015. jún. 19. 18:14
 12/18 anonim ***** válasza:
82%
Végigcsináltam egy másfél éves laktóz-diétát. Nem tenném meg újra ha napi 2 szopi függ tőle! Lehet szar anyázni..nem! Tejfüggők vagyunk! Havi 24 liter tej, 5 kiló sajt kb 3 kiló túró, 2 nagy bödön tejföl, 5 nagy bödön joghurt és fene tudja mennyi kefírt eszünk meg ketten. Végigcsináltad derekasan 7 hónapig, kalapom emelem!!! Toljad be azt a málnáa shake-et de gyorsan!! ❤
2015. jún. 19. 18:41
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

A rossz anyaság nem itt kezdődik, de ezt gondolom te is tudod és csak megerősítést vársz :)

Nekem "mázlim" volt, mert a kisebbik gyerekemről 10 hónapos korában derült ki, hogy tejfehérje allergiás, előtte soha senki nem mondta nekem, hogy az általam fogyasztott tejtermékektől lehet ekcémás, én meg tök tapasztalatlan voltam.

A lényeg, hogy mire konkrétan kiderült, hogy szigorúan diétáznia kell, addigra már félig leválasztotta magát, szóval egyikünknek sem volt trauma.

Nem is értem azokat, akik ilyen korú babával katasztrófaként élik meg a szoptatás abbahagyását, mintha az anya nem is lenne ember, csak egy tejgyár...

2015. jún. 19. 19:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Le a kalappal, en azt mondom. Rossz anya, emiatt? Egy eves gyerekrol van szo, konyorgom, nem letszukseglet mar neki, hiszen mindent ehet. En teljes mertekben megertem, hogy eszedbe jutott emiatt abbahagyni a szoptatast. en bevallom oszinten, nem birtam volna ki szerintem.. turo, joghurt, sajt, de foleg tej es tejfol fuggo vagyok. Na meg csoki. Le a kalappal, megegyszer.
2015. jún. 20. 14:46
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves lepontozók, a ti gyereketek biztos nagyon boldog, hogy egy elmebeteg, ideges, hisztis, de szoptató anyja van...
2015. jún. 20. 14:56
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

9. vagyok. Az, aki olyan sokáig szoptatta a kisfiát így megvonva saját magától a tejtermékeket. Sajnálom, nem olvastam elég figyelmesen: nem 7 hós a babád, kérdező, hanem 7 hónapja tartasz tejmentes diétát. De a véleményem változatlan: nem választanám el még az egy éves gyermeket sem, mert neki még nem érkezett el az idő. Mint ahogyan a kisfiamat sem választottam el, hanem Ő döntött úgy 15 hónapos korában, hogy nem kéri többet a mellemet.

Az egyik kommentre reagálva, aki szerint jobb egy kiegyensúlyozott, nem szoptatO anyuka, mint egy idegbeteg szoptató: egyáltalán nem éreztem magam idegbetegnek, tartottam a tejmentes diétát, megtanultam a szabályokat /talán az eleje volt egy picit nehezebb, amíg meg nek szoktam/, kitapasztaltam, melyik cukrászdában vehetek tejmentes sütiket, melyik pizzeriából rendelhetem a tejmentes pizzát stb. Megtanultam kismillió tejmentes étel és süti receptjét, és még sorolhatnám. Hiszen felnőtt ember vagyok, tudok uralkodni magamon, hiányoznak a tejes dolgok, de nem egy életre kell lemondanom róluk. Arról nem is beszélve, hogy én a természet egyik csodájának tartom azt, hogy a gyermekemet a.testemből táplálom. Azt a nyugodt, kipirult babaarcot, ahogy anno a kisfiam, most pedig a kislányom szopizik, nem adnám egy bögre tejért. Majd eljön az is, most a.szoptatásnak van itt az ideje, ameddig a babám igényli. Jó tudni, hogy ilyen önuralommal és akaraterővel rendelkezem, nagyon értékes pozitív tapasztalat saját magamról.

2015. jún. 20. 16:09
 17/18 anonim ***** válasza:
szerencsere nem ebben merik a jo anyasagot ;)
2015. jún. 21. 11:41
 18/18 anonim ***** válasza:
jaj dehogy vagy rossz anya. hagyd abba a szoptatast es ne orold magad ezen. en 3 HETIG szoptattam es mert egyszeruen rosszul voltam az egesz proceduratol es nem akartam hogy logjon a mellem. a gyerek egeszsegesen felnott tapon a vilagon semmi baja nem volt. en tengerentulon elek itt amikor szulni megy az ember eleve megkerdik akar-e szoptatni es meddig. sokan cask 1 hetig vagy addig se szoptatnak ha normalis sulyu az ujszulott.
2015. júl. 30. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!