Rossz anya vagyok szerintetek?
Nekem már az elején se volt tejem. Kapott tápszert. Ragyogóan van azóta is, már elmúlt egy éves.
Én nem csináltam lelki kérdést belőle. De ahogy nézem, te is inkább társadalmi nyomásra kerítesz neki nagy feneket.
Nálunk valóban az én hibámból lett tápszeres a fiam 4 hónaposan. Akkor bántott, de ez van, már nem tudok változtatni.
Most 2 éves, és mindegy, meddig volt anyatejes, nem lényeg.
Nem ettől vagyok jó anyja a fiamnak.
Nem szabad semmibe sem ennyire belebetegedni!
Én első gyerekkel 6 hónapig sz.ivattam magam a szoptatással. Azért írom így, mert nagyon nehezen ment, fájt, nem tudtam fejni, nem tudtam szaporítani, és azt hittem rosszat teszek, ha nem küzdök eléggé a tejért. Aztán rájöttem, hogy tiszta dili vagyok, mert nem ezen múlik a boldog gyerekvállalás. Sőt, amikor már hozzátápláltam, meg kapott tápszert, és nem feszélyezett már a szoptatás, sokkal jobban éreztem magam, és eskü innentől kezdve tudtam "jobb" anya lenni.
Szóval kell egyfajta lazaság, és nem szabad mindenből ügyet csinálni. Második babámmal már így is tetten, és sokkal boldogabb vagyok.
Egészséges és kiegyensúlyozott a gyerek? Ha igen, akkor ennyi.
Ne külső véleményekre támaszkodj, mert egy szorongó anya végképp nem jó a gyereknek.
Anyáddal ne beszélgess túl gyakran, ha ilyen jó fej...
"Az a baj hogy edesanyam is engem hibaztat h megy a tejem. en vagyok a szar emiatt."
Na most akkor ki a rossz anya?
Anyukádnak üzenem, hogy a tej mennyisége hormonális kérdés, és nem az anya "minőségén" vagy hozzáállásán múlik. Persze, ha valaki sz.rik rá, annak nyilván nem is lesz, de van egy plafonszint, aminél akkor sem tudsz többet produkálni, ha belegebedsz.
Ne hagyd magad ezzel idegesíteni, mert az viszont tényleg negatívan befolyásolja a mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!