Abbahagyjam a kínlódást?
Kedves Kérdező!
Az első gyermekkemmel jártam úgy hogy, görcsöltem a tejmennyiségen. Pedig adtam tejet a központba is meg a kislányom is szépen gyarapodott. Viszon mindíg csak ia cicizni szeretett volna. ha nem tudtam neki megadni akkor bömbölt de iszonyat kitartóan.
Ekkor jött a bűnös gondolat hogy, talán nem kap eleget. Így fogtam az üveget amit a központnak tároltam és megitattam a kislányommal. Természetsen a ciciből szívott és az üvegben lévő mennyiség kitötte.
Ekkor már megfészkelt a fejemben a gondolat hogy, ezek szerint nem elég neki a mennyiség. Pedig sokszor hányt meg ilyesmi. De az én fejemben csak az motoszkált hogy, nem elég a tej. Valahogy, így indult a rémálom és ez a oda vezetett hogy, lecsökkent egy hasonló szintre a tej mennyisége. A kislánynak tápszert adtam. Nekem szorult a szívem, borzalmasan szenvedtem emiatt hogy, nem tudom szoptatni. Aztán eljutottam egy olyan pontra hogy, kénytelen voltam félretenni a rossz gondolatokat.
El kezdtem újra inni de rengeteget. Ha kellett ha nem.
Állandóan cicire tettem a kislányt és szerencsére el is fogadta. Nem a cumisüveget kereste. (Itt hozzáteszem hogy, soha ne etessen senki üvegből.Inkább kiskanállal vagy pohárral.)Akkor amikor nyugodtan fogtam az egésznek és sokat tettem mellre a babám újra elkezdett emelkedni a tej. Csak is így. Elötte mindent kipróbáltam amit csak kapni lehetett. Itt pedig azt tenném hozzá hogy, lehet nem a szer volt a hibás hanem az ami az én fejemben volt. Ez biztos mert minden eredményem ellenére újfent az a rossz gondolat az aggódás véget vetett emelkedésnek. Ekkor a kislányom már 7 hónapos volt így át is tértem más táplálásra.
A második gyermekemnél úgy fogtam neki a dolgoknak hogy, ezeket a görcsös, szörnyű gondolatokat messze űztem magamtól.
Ment is 1 éves koráig. (De szerintem ha valaki egyszer átéli a kevés tej miatt kialakult helyzetet az valahogy, mindíg benne is marad.)
Sajnos a második gyermekemnél is utolért az hogy, esetleg nem e kevés az amit kap. Hiszen már egy éves stb...
Ez meg a tulzott fizikai kifáradás megint azt eredményezte hogy, ott tartok mint a kislányomnál.
Jelenleg már nyolc hónapja próbálkozok sikertelenűl.
Nem emelkedik a tej mennyisége. Megállt egy pirinyó mennyiségnél és se több se kevesebb.
Azt nem tudom mennyit ehet a baba mert megszabadultam a mérlegtől hogy, ne keserítsen el az amit mutat. Azt hiszem ezért.
Szóval nem apadt el a tej de nem is bírom emelni. Eddig nem jött be semmi. Remélem valaki tud mondani olyat amit még nem hallottam vagy bármit.
De neked viszont azt tanácsolom hogy, esetleg próbáld ki hogy, tejjel(a te tejeddel) vagy esetleg egyébb mással kend meg kicsit a melled meg eztán a baba ajkát és úgy próbáld meg mellre tenni. Hátha. Kitudja. Ez beválhat.
Nekem bejött a kisfiam esetében. Gondoltam megosztom veled.
Meg a többi irományom hátha hasznodra válik. Szívemből kívánom hogy, sikeretek legyen babukáddal. De hidd el csak akkor lesz eredmény ha nem görcsölsz már rajta. Ildikó
Szia!
Itt megint én lennék az Ildikó.
Bocsáss meg hogy, megint zavarlak.
Olvastam hogy, már mindenfélét (bogyót, teát) kipróbáltál. Jó hogy, reagálsz a levelekre. És az is nagyon szuper dolog hogy, egy két hölgy többet illetve részletesebb levelet ír mert ez segítséget adhat más anyukáknak is.
Olvastam egy leveledben hogy, az alvás hiányzik az életedből. Hogy, a síró babát kiveszi fel ha te nem.
Van egy barátnőm akinek most van egy 3,5hónapos babája és bizony éjjel elöszeretettel keltette fel az egész családod. Neki emiatt a helyzet miatt csökkent az anyateje. Persze ezt nem tudtuk. Kipróbált ő mindent amit csak lehetett de a tej annyira kevés volt mindennek ellenére hogy, majdnem feladta. Ez a szorongás és az HOGY, NEM ALUDT ez tehetett mindenről. Mondtam neki hogy, csinálja amit én. Lehet hogy, most megkapom a negatív véleményezést de én bizony hagytam sírni.
Nem azért mert nem érdekelt vagy az hogy, én aludni szerettem volna és nem érdekelt mi van vele.
Hanem arra gondoltam hogy, ha mindíg kiveszem az ágyából akkor miért ne sírna hiszen úgy is kiveszem. Természetesen amíg aprócska volt és a 3-óránkénti szopiztatást be kellett tartani az be is lett tartva.
Viszont nem csináltam meg azt hogy, ha fél óra múlva is sír akkor újra kiveszem. Hagytam sírni. Ezt szerencsére csak pár napig kellett csinálni. Utánna rájött hogy, nincsen értelme és ő is igazodott hiszen az anyának is pihennie kell. Egy totál lestrapált anyuka nem lehet kielégítő egy baba számára és nem csak az anyatejet tekintev. Egy fáradt ember ingerlékeny, fáradékony. Elöbb utobb romlik mindenféle szempontból.
A barátnőm amikor megpróbálta a javaslatom bevezetni a babaájánál szenvedett egy pár napig hiszen az embernek a szíve szakad meg de aztán az ő babája is aludt.
Én is kint sírtam szinte a konyhában mert nem bírtam volna aludni úgy hoyg, szegénykém keservesen sír. Legszívesebben kiragattam volna az ágyából és cicire tettem volna.
Neked kell nevelned tanítanod őt. Lehet ez nem mindíg csak vidám dolog dehát egy gyermek nevelésébe bele tartoznak a keserves dolgok is.
A lényeg hogy, a megfelelő alvástól kipihentebb, türelmesebb, nyugodtabb és jobb kedvű az ember. Így mindjárt más lesz a problémák felé fordulni.
Az pedig valószínübb lesz hogy, az anyatej mennyisége emelkedni fog. Ez sok anyukánál derült ki. A védőnő is igazolni fogja ezt. Meg az hogy, a stresszelést űzd el magadtól. Meg annyi lenne még hogy. soha ne fejj óránként. Csak 3 óránként. Illetve 4.
Ne haragudj hogy, megint zavartalak. Annak a hölgynek aki pedig negatív dolgokat írt neked egy szavát se hidd el.
Az anyatej a fagyasztóban 6 hónapig áll el+- 15nap. De inkább a 6 hónapot tarcsd be.
Te egy szuper édesanya vagy. Igenis is mindent megtettél hogy, nőveld a mennyiséget. A cselekedeteid nem rólad szóltak csakis a babádért tettél mindent és hidd el ez egy csodálatod dolog tőled.
Az meg amit a manikűrosről meg a fodrászról írt az hidd el véleményezért sem érdemel. El sem tudom képzelni hogy, milyen ember édesanya írhatta ezt. Szavakat nem találok rá.
Az immunrendszernek pedig az volt talán a legfontosabb amit a ciciztetés legeléj megkapott a babád. A colostrumot. Meg hozzájött a többi és ez a lényeg.Az amit kapott mindíg is a baba szükségleteihez igazodott ezét sem lesz soha összehasónlítható a tápszer és az anyatej. A tápszer mindíg ugyan az de az anyatej mindíg olyan lesz amilyen összetételre a babádnak szüksége lesz.
Na de zárom a soraim mert már nagyon sokat zavartalak.
Talán tudod is illetve te is tisztában vagy azzal amiket itt meg a másik levelemnél leírtam neked.
Örülnék egy visszajelzésnek. Ha az ember pontosan tudja mi a szituáció akkor könnyebben tud segíteni.
Sok boldogságot kívánok a babukáoz és a ciciztetéshez.
Ildikó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!