Hogyan döntsek, abbahagyjam a szoptatást?
Babám 11 hós, napi 3szor, reggel-délután-este szopizik. A problémám az, hogy sajnops én nem az a típus vagyok, aki a szoptatástól fogy, nekem kell a plusz kiló, hogy legyen tejcsi. Eddig ettem is rendesen, kb 15 kg maradt rajtam, próbáltam csökkenteni az evést és mozogni, de a tej is vele csökkent.
Eltekintve az esztétikai okotól, egyre komolyabb egészségügyi gondokat is okoz a túlsúly.
Nem tudom mi tévő legyek, várjak még, mert szívem szerint még vagy egy évig szoptatnék, lenne is rá kereslet, vagy lassan válasszam el a babám.
Nagyon tanácstalan vagyok, ti mit tennétek a helyemben?
Tudom, hogy a szoptatás nagyon klassz dolog a babának, de van, ami ennél is fontosabb: egy kiegyensúlyozott és egészséges anyuka, aki nem patkol el a túlsúlya miatt szövödmények következményeiben idejekorán.
11 hósan már nem olyan picike, az anytejnek már nincs akkora szerepe és másdképp is össze lehet bújni a babáddal (esti éneklés a szoptatós székben dajkálva stb :)
Egy cipőben járunk. Én úgy tervezem, hogy 1 éves koráig mindenképpen szoptatom (ne kelljen tápszer, ha már eddig nem kellett).
Aztán 1-2 hónap alatt megpróbálom egyesével elhagyni a szopikat, de ez alatt már elkezdek enyhén fogyózni.
1 eves koraig eleg ha szoptatod ha sok a tulsulyod. Magadra is gondoljal, hiszen ha te boldogtalan vagy akkor a babad is az lesz.
Most 1 evesen majd mindent ehet mar, szepen lassan valaszd le!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!