Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Abbahagyjam a kínlódást?

Abbahagyjam a kínlódást?

Figyelt kérdés
Most múlt 3 hónapos a babám. Az elejétől fogva alig volt tejem, hiába próbáltam ki minden csodaszert és ótánkénti fejést. Most már jó ideje nem szopik a babám, csak fejek neki. A mennyiség kb 2 hete odáig csökkent, hogy 20 ml-t fejek ki 3 nap (!) alatt, így minden 3. napon megkapja ezt a minimális mennyiséget... Van ennek értelme? Először úgy gondoltam, hogy minden csepp jó lehet neki, hogy erős immunrendszere legyen, de most már annyira elkeserít ez a mennyiség, hogy nem tudom, csináljam-e még tovább??
2008. szept. 26. 09:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
23%
Igen, csináld tovább. Ez most a babáról szól, hogy neki mi a legjobb, és nem arról, hogy te mennyire szenvedsz. Ez a minimum, amit egy anyának meg kell tennie a babájáért. Szerintem.
2008. szept. 26. 10:01
 2/22 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel nem értek egyet. Mármint azzal ,hogy a húsz ml, háromnaponta ér valamit. Persze értem, hogy abban is van ellenagyag, de egészségügyis vagyok és szerintem ez a mennyiség sajnos nem számottevő ilyen szempontból. Inkább azt javasolnám, hogy próbáld visszaszoktatni türelmesen mellre, és amennyir sikerülül kiszívnia, az egészen biztosan több lesz!!Esetleg hívd fel a LL. Liga szoptatási tanácsadóját, hátha tudna segíteni!!!

Sok sikert

2008. szept. 26. 10:09
 3/22 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem pedig,ha te szenvedsz az a babód is megérzi.

Nem leszel rosszabb anya,ha nem ideggörccsel várod az etetést,hogy most mennyit sikerül kipréselned.

Fontos az anyatej,de a tápszeres babák is egészségesen nőnek fel.

2 hónapos kisfiú anyukája

2008. szept. 26. 10:10
 4/22 A kérdező kommentje:
Mellre már régen nem tudom tenni, annyira idegesíti, hogy cseppenként jön a tej, az se sokáig, hogy ordít - meg tudom érteni. Amikor fejek, látom, hogy kb. minden 5. szívásra jön egy csepp - ehhez szerintem egy babának se lenne türelme. Segítséget már kértem, együtt tettük mellre a kisfiam, de attól még nem jött több tej és nem lett türelmesebb a baba.
2008. szept. 26. 10:15
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Szintén ebben a cipőben jártam. Egyre kevesebb volt a tej, és azt is 1,5 óra alatt tudta kiszivni. Én persze egyre elkeseredettebb. Sírás, szenvedés, sírás, szenvedés. Ez volt a napunk. Aztán azt mondtam nem leszek rosszabb anya ha nem tudok tejet adni, kap tápszert. Ez azonban nem volt olyan egyszerü, mivel cumisüveget akkor látott először és már 2,5 hónapos volt. Na ekkor még jobban kiborultam, se tej, se a tápszert nem eszi meg. 3 napig kinlódunk, és próbálgattuk a cumisüveget, és sikerült, megette. Persze nagyon éhes volt. Ekkor én is kicsit fellélegeztem. És újabb 3 nap elteltével megnyugodtam. Most egyszer kap este tápszert, és lassacskán egyre több tejcsi van.

Már feladtam a bogyók szedését. Csak iszom a folyadékot ezerrel. Tegnap 6 litert megittam, délutánra bedurrant a mellem!

Kívánom hogy javuljon a helyzet nálatok is.

A lényeg az először magadban bíz, és nyugodj meg. Ne hergeld magad, hogy kevés a tej.

2008. szept. 26. 10:16
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is begerjedt ha nem jött a ciciből csak cseppek. Ekkor áttettem a másik mellre. Ott is cumizott kicsit. Begrejedt. Vissza az elsőre. Szóval nem volt egyszerű, de kitartás.
2008. szept. 26. 10:18
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Szerintem 20 ml/3 nap nagyon kevés. Tényleg nem megy vele sokra a baba, te meg csak kínlódsz. Szerintem próbáld ki nyugodtan a tápszert, persze beszéld meg előbb a gyerekorvossal, hogy melyiket javasolja. Ha nem fogadja el a cumisüveget, akkor adhatod neki pohárból, vagy kanállal. Én azt csinálnám, hogy előbb megkapná a tépszert, utána mellre tenném, hogy ha már jóllakott, de van még kedve cumizgatni, akkor ingerelje kicsit a mellet, hátha az is segít a tejtermelődésben. Ezt a mellen cumizgatást azért nem szabad túlzásba vinni, mert berepedezhet a bimbó, és az eléggé tud fájni. Ha meg nem megy, akkor hagyjátok. Szerintem nem leszel rossz anya attól, hogy nem sikerül szoptatni. Sokan vannak így. Valószínűleg kevés a tejmirigyed.
2008. szept. 26. 11:03
 8/22 anonim ***** válasza:
71%
Most lehet nagy huyeseget irok, de vannak olyan helyek, ahol anyatejet lehet leadni (nagyon megvizsgaljak az anyat, meg utana a tejcsit is), nem tudsz utánkérdezni a védőnődnél pl hogy lehet ilyen anyatejhez hozzájutni? Mert az anyatej valóban jobb, mint a tápszeres cuccok, és ha találnál ilyet, akkor nem kene magad stresszelned,és a babódnak is jó lenne!
2008. szept. 26. 11:24
 9/22 anonim ***** válasza:
16%
Na ez a baj, hogy sokan úgy gondolják, még aki egészségügyben dolgozik az is (marha jó szakember lehet), hogy 20ml/3 nap semmit nem ér a babának. Közben meg dehogy nem... Csak sokan inkább bebeszélik maguknak, hogy nem ér semmit, azért, hogy ne kelljen "kínlódni". Egy anyának minimum ennyi "áldozatot" hoznia kell.
2008. szept. 26. 11:41
 10/22 anonim ***** válasza:
87%

Köszi!

Biztos, hogy te kiváló szakember vagy! Gondolom a magad területén és nem a másén!Erről is megoszlanak a vélemények, mármint az anyatej kérdésen, és ha te a saját gyerekednek adnád minden nehézség és lelki tortúra ellenére, az a te dolgod. Ő azt kérdezte, hogy érdemes-e szenvednie: Én túlzásnak tartom azt, hogy a minimum az, ha lefeji gyötrelmek árán is a tejet, és cak ettől jó anya!!! A feszültség többet árt a babának is!

Ha te fanatikus vagy, ám legyen, de azért nem kell "marha"jó szakembernek titulálni mást, azért mert nem egyezik a véleményed vele.

A kérdezőnek: Megértelek, mert nekem sem akart a középső lányom szopni, akárhogy próbáltam. Az ember ekkor elér egy pontot, amikor változtatni kell, mindenki érdekében!

Nekem szerncsére volt mit fejnem, de amikor a nagyobb iskolába ment sajnos nem fért bele az időmbe a tortúra: Na, nem tettem meg a minmumot sem. Azért szültem három egészséges gyereket, 6-7 hónapos korukig kaptak anyatejet. Ez ma már lehet, hogy rossz aráy. most várom a negyediket. Szerintem, ha megnyugszol és bárhogy alakul, az lesz a legjobb mindenkinek. Csak azt kívánom neekd, hogy az elvakultak kerüljenek!!!!

2008. szept. 26. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!