Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet ezt "feldolgozni",...

Hogy lehet ezt "feldolgozni", "beletörődni?

Figyelt kérdés
6 hetes a babám és nem tudom szoptatni sajnos.Bimbóvédővel tudtam az elején de nem ment neki így a védőnőmmel megbeszélve fejtem neki.De mára oda jutottam h alig van tejem 40-60 ml-et tudok fejni egy nap kb 3-szor ami marha kevés neki.így kénytelen vagyok neki tápszert adni.nyugtassatok meg légyszi h nem csak én vagyok így...aki már adott ilyen Picinek tápszert..annyira bánt h már kikészülök teljesen..próbálom magam nyugtatni h egészséges annyi baja legyen életébe h tápszeren nő fel de akkor is emészt a gondolat h később ebből nem lesz-e kára.annyi mindent lehet a tápszerekről hallani most nem arra gondolok h nagy lesz a feje stb..meg attól is félek h nem alakul ki köztünk akkora kötödés és h később ez is rossz lesz..jaj kész káosz vagyok..köszönöm a segítséget és a válaszokat...
2010. ápr. 9. 11:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%
ne stresszeld már magad emiatt :) enyém is tápszeres volt, és? tleg próbáld meg a jó oldalát nézni, amit már fentebb írtak: más is eteheti, végigalussza az éjszakát stb. én mondjuk eleve pozitív gondolkodású vagyok, de én is ezt csináltam: a tagadhatatlan hátrányok mellett meglátam az előnyöket is :)
2010. ápr. 9. 12:05
 12/18 A kérdező kommentje:
már a szülőszobán mondta a csecsemős h erre lesz szükségem mert befelé forduló a bimbóm.próbáltam én nélküle is de nem tudta bekapni csak nyalogatta:)igen csak csecsemő korában kb másfél hetes koráig porbáltam utana csak üvegből kapja.több oka is volt h feladtam h nem volt türelme megdolgozni a tejért mint írtam addig igen míg folyt a szájába de utana már nem peddig akkor még nem kapott üvegből..és amikor türelmetlenkedett kapkodta a fejét össze vissza és csak ordított és ordított megállás nélkül meg persze egy idő utan el si fáradt aztán már azert sírt...és ki-be kapkodta a bimbóvédőt a szájából.szoval nagyon nagyon nehéz időszak volt...
2010. ápr. 9. 12:17
 13/18 A kérdező kommentje:
két pózban próbáltam.fekve de az végképp nem ment meg ugye "hagyományos" tartásban.ja bocs másik kérdésben írtam le "az amíg folyt-ot":)bocsánat.eddig probáltam a laktoherb teát meg a milupa milusan teát meg az urtica urens bogyót de egyiktől sem vettem észre h több lenne...
2010. ápr. 9. 12:21
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én kérdezősködtem. Hát így értem hogy cumisüvegre váltottatok. Nem lehetett egyszerű.

Én is próbáltam tejszaporításra sokmindent, többekközt laktoherb teát, utrica urenst, alafalfát, egyik sem váltbe, csak a moremilk.

Egy próbát megér ha gondolod, de ha em fog több tejet kapni akkor se dől össze a világ, nem lesz semmi gond. A kapcsolatotok sem ezen fog múlni. A babádnak boldog anyukára van szüksége elsősorban és arra hogy ne maradjon éhen. A többi részletkérdés.

2010. ápr. 9. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
Szia! Mintha csak a saját történetemet olvasnám vissza. Nekem a kórházban hirtelen rengeteg tejem volt, viszont csak az egyik mellemre tudtam egyedül rátenni, a másikra csak a csecsemősök segítségével sikerült. Azt mondták, nagy a mellbimbóm, a babámnak meg pici volt a szája. A bimbóvédőt abszolút utálta, nem is evett vele. Így én az 5. naptól kezdve fejtem. Minden nap rátettem cicire, hátha..., de nem lett jobb. Így maradt a fejés. 6 hétig tudtam elegendő tejet fejni, és utána egyszerűen bármit csináltam, szépen lassan elfogyott. Tetszett, vagy sem, tápszert kellett adnom a kisfiamnak. Ő már elmúlt 1 éves, abszolút nem lett duci, imád enni, és mindent megeszik, imádja a hasát. A kötődés miatt ne aggódj, nem csak szoptatás miatt alakulhat ki! Kisfiam 4 napig szopizott, de az apukája szerint 1 éve a köldökzsinórt elfelejtették elvágni, mert nagyon anyás!! :) Ja, és nézd a jó oldalát, amit én is már így visszatekintve látok, hogy sokkal előbb lett napirendünk és teljesen kiszámítható étkezési rendszerünk! Tehát, fel a fejjel!! Ne aggódj! Így is odaadó, gondoskodó anyukája vagy a babádnak!! :)
2010. ápr. 9. 14:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, ez nem rajtad múlott. Én az első gyereket 1,5 éves koráig szoptattam. Sok tejem volt, és meg is maradt.

A 2. meg nem hajlandó szopni. Nagyon kínlódom vele. Most 2 hónapos, fejek, még elég neki. De két mellből fejek 100 gr-ot, pedig az elején 200-300 ml volt 1 mellben. Én is sokat sírtam miatta, de már beletörődtem, hogy ebből előbb-utóbb tápszer lesz. Több ismerősömmel beszéltem, és mondták, hogy vannak ilyen babák. Még a nőgyógyászom is azt mondta, hogy a 3 gyerekéből a középső nem szopott, akármit csináltak vele, tápszerezni kellett. Nem lesz tőle semmi baja.

2010. ápr. 9. 22:34
 17/18 anonim ***** válasza:
75%

szia

Én is csak 3 hétig tudtam szoptatni,nem tudtam miért ordít a picim,mint a sakál,amikor kíváncsiságból lefejtem a tejet és 40 ml jött össz-visz a 2-ből.Na akkor 1 percet sem gondolkodtam,egyből kevertem neki a tápszert.Pár napig még napi 1 kajcsira valót tudtam fejni de a végén már olyan volt mint a víz és fájt tőle a hasa.Így sajna az én kislányom sem kap már anyatejet.De nem látszik rajt,egészséges és gyönyörű kislány.Te se keseredj el,nem vagyunk egyformák,nekünk ez jutott,de ettől ugyan annyira szeretjük a babánkat,mint akinek van teje és ők is minket

2010. ápr. 10. 16:59
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.kicsit megnyugodtam h nem csak én vagyok így...
2010. ápr. 10. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!