Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet egy mellből szoptatni?

Lehet egy mellből szoptatni?

Figyelt kérdés
Van elegendő tejem, de a jobb mellemből képtelen vagyok táplálni a kisbabámat. Ezen a mellemen a melbimbó befelé forduló. A mellszívóval sikerült kiemelni, de teljesen szétrepedt, mondhatni darabokban van. Nagyon fáj, ha ráteszem a babámat. A másik mellemből gond nélkül tudom etetni. Rettenetesen el vagyok keseredve, csak sírok, fekszik a baba a mellemen és potyognak rá a könnyeim.
2010. febr. 26. 19:22
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Jaj istenem szegénykém, először is NYUGI!!! Én szintén így jártam az első babámmal!! LEHET egy mellből szoptatni, ne félj!! A másikat próbáld fejni ha begyógyult, kenj rá anyatejet vagy garmastant vagy neogranormont (kinek mi válik be) és ha gyógyult már kcisit, azért próbáld meg mindig arra is rátenni előbb , esetleg fejni belőle mindennap.

Én a fiamat egy ciciből szoptattam 4 hós koráig tökéletesen elég volt neki 4 hós korától meg estére kellett tápi kiegészítést kapnia, de igy is kihúztuk 6 hóig, akkor meg jöttek a kaják.

Most a lányommal már semmi ilyen baj nincs, mindkettőből szopik rendesen.

Nem tudom mitől függ ez, talán a fiamnál még egyáltalán nem volt edzett a mellem, de most a jobbnál is jobban ki van fordulva a bimbó.

A barátnőmmel épp most beszéltünk ő is csak bal ciciből szoptat 4 hós a legénykéje és 8 kiló:)

Szóval hajrá és ne keseredj el!! Akkor se ha esetleg adnod kell majd neki tápit is, azért szoptasd amig csak birod!! az is sokat számít!!

2010. febr. 26. 19:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál.Jól esik az együttérzésed, és megnyugtató a válaszod.Üdv.:KR
2010. febr. 26. 19:32
 3/10 A kérdező kommentje:
És mégegy kérdés kedves Válaszoló! Milyen időközönként használjam a mellszívót a "beteg" mellemen? A legnagyobb félelmem,hogy elapad a tejem... attól,hogy nem tudom mellre tenni a babát és a sok sírás, idegeskedés sem segít.Pedig nagyon akarom és nem megy. :(((
2010. febr. 26. 19:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet.Nekem az elejétől nem nagyon fogadja el a bal mellemet, így abból csak egyszer tudom etetni egy nap.Reggel hatkor teleeszi magát a jobból, visszaalszik, aztán kilenc körül eszik a balból.De ekkor is csak olyan 60-90 grammot tud enni, lemértem egy párszor, de már nem idegesítem magam rajta.Utána egész nap a jobból etetek, bár még kétszer-háromszor ráteszem a balra, de az inkább csak ivás, mert max. tizet kortyol belőle.Most 5,5 hónapos, és már 4,5 kilót hízott így születése óta.

/Z/

2010. febr. 26. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet,persze.

Én mindkét gyermekemet szoptatom,16 hó van köztük.Először a kisebb kap,ha már nem kéri jöhet a nagyobb.A másikat a tejadóba fejem,+ a maradékot a nagyobbal kiszívatom.

9 dl-t fejek ki egy mellből(24 óra alatt).Bár én el se apasztottam,amiért itt lehet,hogy meg is köveznek,mert terhesen is szoptattam napi egyszer.De úgy voltam vele,a természet úgyis a kisebbet védi,és így is lett.Egy kicsivel többet ettem,ennyi.

2010. febr. 26. 20:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem a bal mellem volt ilyen, és nem is lett benne mennyiség, így mi mindig azzal kezdjük a szopit, ha jön belőle jó, ha nem az se baj, mert ott a másik. Kicsi kora óta az étkezések 90%-a egy mellből van, úgyhogy ne aggódj. Fejni meg a legkisebb fokozaton próbálj, és ha fáj, hagyd kicsit abba, aztán folytasd. Én a medela purelan krémjét használtam, azzal együtt fejtem is, azt mondták, mivel gyógynövényes nem árt a babának, de ha emiatt aggódsz, akkor azt a tejet ne tedd el. Akkor is megmarad a tejed, ha rendszeresen éri inger a melledet. Kitartás, gyorsan meggyógyul, és utána nem lesz gond!

ҝ

2010. febr. 27. 09:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Próbáld a sebes melled minél többet a szabad levegőn tartani,nekem is 1 hét volt borzasztó, szintén sírva szoptattam de a sok levegőzéstől helyrejött.Anyatejen kívül semmi mást nem kentem rá.
2010. febr. 27. 10:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja és nem utolsósorban nagyon fontos hogy csak semmi pánik, ilyenkor a legfontosabb a nyugalom.Próbálj meg a napi munkákhoz segítséget kérni és csak a szopira figyelni.
2010. febr. 27. 10:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Én bimbóvédővel szoptatom a babám, az elején kisebesedett, csak ezzel tudtam, mostmár megszokta.
2010. febr. 28. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
En szules utan 1 hettel belazasodtam, ezutan a jobb mellembol elment a tej. Most harom honapos manom 6.4 kilo, csak anyatejes es meg a fagyoba is jut neha! Remelem, sikerul helyreallitani a mellbimbod, de ne panikolj, mert a rosszabb verzio sem rossz! A tested tudja, hogyan kell dolgoznia, hogy ne legyen baj emiatt! Jo babazast!
2010. márc. 1. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!