Lehet egy mellből szoptatni?
Jaj istenem szegénykém, először is NYUGI!!! Én szintén így jártam az első babámmal!! LEHET egy mellből szoptatni, ne félj!! A másikat próbáld fejni ha begyógyult, kenj rá anyatejet vagy garmastant vagy neogranormont (kinek mi válik be) és ha gyógyult már kcisit, azért próbáld meg mindig arra is rátenni előbb , esetleg fejni belőle mindennap.
Én a fiamat egy ciciből szoptattam 4 hós koráig tökéletesen elég volt neki 4 hós korától meg estére kellett tápi kiegészítést kapnia, de igy is kihúztuk 6 hóig, akkor meg jöttek a kaják.
Most a lányommal már semmi ilyen baj nincs, mindkettőből szopik rendesen.
Nem tudom mitől függ ez, talán a fiamnál még egyáltalán nem volt edzett a mellem, de most a jobbnál is jobban ki van fordulva a bimbó.
A barátnőmmel épp most beszéltünk ő is csak bal ciciből szoptat 4 hós a legénykéje és 8 kiló:)
Szóval hajrá és ne keseredj el!! Akkor se ha esetleg adnod kell majd neki tápit is, azért szoptasd amig csak birod!! az is sokat számít!!
Szia!
Lehet.Nekem az elejétől nem nagyon fogadja el a bal mellemet, így abból csak egyszer tudom etetni egy nap.Reggel hatkor teleeszi magát a jobból, visszaalszik, aztán kilenc körül eszik a balból.De ekkor is csak olyan 60-90 grammot tud enni, lemértem egy párszor, de már nem idegesítem magam rajta.Utána egész nap a jobból etetek, bár még kétszer-háromszor ráteszem a balra, de az inkább csak ivás, mert max. tizet kortyol belőle.Most 5,5 hónapos, és már 4,5 kilót hízott így születése óta.
/Z/
Szia!
Lehet,persze.
Én mindkét gyermekemet szoptatom,16 hó van köztük.Először a kisebb kap,ha már nem kéri jöhet a nagyobb.A másikat a tejadóba fejem,+ a maradékot a nagyobbal kiszívatom.
9 dl-t fejek ki egy mellből(24 óra alatt).Bár én el se apasztottam,amiért itt lehet,hogy meg is köveznek,mert terhesen is szoptattam napi egyszer.De úgy voltam vele,a természet úgyis a kisebbet védi,és így is lett.Egy kicsivel többet ettem,ennyi.
Nekem a bal mellem volt ilyen, és nem is lett benne mennyiség, így mi mindig azzal kezdjük a szopit, ha jön belőle jó, ha nem az se baj, mert ott a másik. Kicsi kora óta az étkezések 90%-a egy mellből van, úgyhogy ne aggódj. Fejni meg a legkisebb fokozaton próbálj, és ha fáj, hagyd kicsit abba, aztán folytasd. Én a medela purelan krémjét használtam, azzal együtt fejtem is, azt mondták, mivel gyógynövényes nem árt a babának, de ha emiatt aggódsz, akkor azt a tejet ne tedd el. Akkor is megmarad a tejed, ha rendszeresen éri inger a melledet. Kitartás, gyorsan meggyógyul, és utána nem lesz gond!
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!