Egy vagy két mellből kell szoptatni? Váltogatni kell?
Szia!3gyerkőcöm van,a két nagyot több mint 2 évves korukig szoptattam,a pici 3 hónapos.
Az elején elég ha egyik cicidet kiüríti.A következő szopinál,kb.3 óra múlva,a másikat add neki.Ha 3 óránál gyakrabban kéri a szopit,akkor ebben az időintervallumban ugyan azt a cicit adjad.Ha összevissza,hol egyikre,hol másikra teszed,előfordúlhat,hogy sok előtejet iszik,és nem jut a hátsó,zsírosabb tejhez,azon felül,hasfájóssá válhat.
Amikor fejlődési ugráshoz értek,előfordúlhat,hogy teljesen kiüríti egymás után mindkét melledet,de ezt a fajta változást nyugtalanságából,sírásából,a kiürített cici eltolásából eszre fogod venni.
Sok sikert!
Az én fiam 7 hónapos, őt az elejétől fogva és most is két mellből szoptattam/szoptatom. Mondjuk a jobbal kezdem, ha végzett vele, átteszem a balra. Következő szopinál fordítva.
Így a mell sem feszül meg annyira, és mindkettő minden etetésnél kap ingert.
De vannak babák, akik egy mellből jóllaknak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!