Hogy kell abbahagyni a szoptatást?
Szerintetek ha abbahagyom a szoptatást, éjjel nem fog felébredni többször?
Most 11 hónapos, elértem azt, hogy már csak cicivel alszik vissza éjjel, kb.5x kel.
Nem attól lesz valaki "ŐSANYA" típus, hogy évekig szoptat, csak azért, hogy elmondhassa, hogy ő mekkora mártír... Nem attól lesz valaki "ŐSANYA" típus, hogy bunkó módon le "lusta dög"-özi a másik anyukát. Egy anyának szíve joga eldönteni, hogy meddig szoptat, főleg már 11 hónap szoptatás után!!! Mellékesen jegyzem meg, hogy 18 hónapja szoptatok, de soha, eszembe sem jutott még megszólni valakit azért, mert nem szoptat!!! Én a saját sikeremnek örülök, és nem csámcsogok a másik döntésén. Különben is honnan tudjuk, hogy nincs nyomós oka az anyukának elválasztani a csöppségét?!!
Kedves kérdező: Először csak minden második étkezés legyen ciciből, a szopit lassan váltsd ki az életkornak megfelelő tápszerrel, mert a tejalapú étkezés még fontos ebben a korban is. Szerintem vegyél olyan cumisüveget, amelyik hasonlít az anyamellre, pl Tommee Tippee, vagy itasd a babát csészéből.
Szépen lassan egyre több szopit válthatsz ki, majd általában egy marad. Eleinte adj éjjel is tápit, majd egy idő után az éjjeli tápi helyett teát!
Garancia nincs arra, hogy ezek után nem fog ébredni a babád, de szerintem ez egy eléggé kíméletes elválasztási mód!!!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!