Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy kell abbahagyni a szoptat...

Hogy kell abbahagyni a szoptatást?

Figyelt kérdés

Szerintetek ha abbahagyom a szoptatást, éjjel nem fog felébredni többször?

Most 11 hónapos, elértem azt, hogy már csak cicivel alszik vissza éjjel, kb.5x kel.

2010. febr. 26. 12:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom miért nem lehet tiszteletben tartani ha abba akarja hagyni a szoptatást a kérdező. Mindenkinek magának kell eldönteni mit szeretne. Én 1 évig fejtem, a babám 8 hónaposan elutasította az anyatejet de én még próbálkoztam neki belecsempészni hogy minél tovább kapjon anyatejet. Elég rosszul éltem meg hogy már nem kell neki de egyben azt is vártam már hogy befejezem a fejést. Attól még nem rossz anya ha már nyűg neki a szoptatás!!!!!
2010. febr. 26. 17:03
 12/34 anonim ***** válasza:
92%
14:25-ös, 16:51-es! Szégyelljétek magatokat a stílusotok miatt, bújjatok vissza az odútokba ahonnan előmásztatok, ilyen véleményekre senki nem kíváncsi. Csupa rosszindulat és vagdalkozás. Hogy jöttök ti ahhoz hogy valakinek azt mondjátok hogy lusta dög, hogy nem szereti a gyerekét meg kár hogy anya lett. Szerintem meg pont nektek nem való a gyerek mert csak a rosszindulatot és az agressziót ültetitek belé. Nem értem mi olyan felháborító abban hogy valaki lassan egy év után szeretné már magát normálisan kipihenni és nem keljfeljancsit játszani minden éjszaka? Komolyan az a cirkuszt amit nálunk egyesek a szoptatás körül csapnak, elképesztő. Nem csoda ha sokaknak elmegy a kedve is tőle. Lehet pontozgatni, nagy ívben les***om.
2010. febr. 26. 17:50
 13/34 anonim ***** válasza:
16%

utolsónak:

te nem vagy magadnál.

basszus azt lehúzzák, aki nem marad otthon 3 évig, de aki nem szoptat, az lassan teljesen elfogaott lesz. nem vagyok kelfeljjancsi, de kibírom, ha felkel agyerek éjjel és nem választom el.

2010. febr. 26. 18:11
 14/34 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Tarthattok akárminek, túlzottan nem érdekel a dolog, eredetileg is így terveztem, hogy 1-1,5 éves korig szoptatom a babámat, persze ehhez sincs senkinek semmi köze.

Pusztán egy kérdést tettem fel, hogy ki hogy csinálta a szoptatás befejezését, mert gondoltam én naiv, hogy egyszer mindenki befejezi, legyen az 1 hét, 1 hónap, 1 év vagy 2 év.

És tudjátok okoskák nem pusztán a magam érdekében akarom az egészet, hanem elsősorban a babám, másodsorban én, harmadsorban a férjem miatt, ugyanis senki nem alszik éjjel, így a baba nyűgös egész nap, én nem tudom kipihenni magam, fáradt vagyok és nem kiegyensúlyozott és a férjem pedig reggel 7-kor munkába indul...

de nem is tudom mit magyarázkodom itt nektek.elszomorítóak vagytok.

a normális hozzászólásokat köszönöm.

2010. febr. 26. 18:11
 15/34 anonim ***** válasza:
96%
Miért nem vagyok én magamnál? Én nem húztam le senkit, sem azt aki sokáig szoptat, sem azt aki rövidebb ideig szoptat, de még azt sem aki egyáltalán nem szoptat mert ez a mindenkinek a magánügye. Csak egyes válaszolók stílusán háborodtam fel és ennek adtam hangot.
2010. febr. 26. 19:13
 16/34 xStefix ***** válasza:
92%

Kérdezőnek, de úgy általában is: én úgy gondolom, hogy következetesen érdemes szoptatni (is). Nagyon nem pártolom a Suttogót, de amit a konzekvenciáról ír, az szerintem is igaz. Egy kezdő(?) anyuka nyilván nem nagyon tudja, mit hogyan érdemes csinálnia ahhoz, hogy elkerüljön bizonyos helyzeteket vagy könnyebben oldjon meg gondokat (mint itt a gyakori éjjeli kelés, aminek valószínűleg kinyomozható és kezelhető oka van); de idővel egyre több tapasztalata lesz és megtanul következetes lenni.

Nem tudom, hogy a kérdező kért-e korábban segítséget a problémája megoldásához akár itt, akár máshol, erről nem írt. Ha igen, de nem jött össze, akkor érthető, hogy egy idő után elege lett. Ha nem, akkor már lehet azt gondolni, hogy "túl korán" feladja, legalábbis a szoptatás szempontjából (magam is így érzek egy kicsit) - de ez mindenkinek a magánvéleménye. Én sem tartom helyesnek, hogy egyesek így kikelnek magukból, ha valaki szoptatást lezáró döntést hoz. Az okokat nem ismerjük, úgyhogy nem tudjuk, mi van a háttérben. Emiatt pedig kicsit toleránsabbnak kellene lennünk szerintem.

Mivel a kérdező (már korábban) eldöntötte, hogy nem szoptat tovább, ezért erről tényleg felesleges beszélni és csak a befejezés módja marad kérdés.

egy 2 éve szoptató anyuka

2010. febr. 26. 20:35
 17/34 anonim ***** válasza:
29%
Persze, magánügy. De nagy áttörésre ne számíts, ha leszoktatod az éjjeli szopiról, mert attól valószínűleg ugyanúgy fel fog ébredni, csak sokkal nehezebben tudod majd visszaaltatni. Na, és akkor tényleg fáradt lesz az egész család. Egyébként meg sok anyukát azért húznak itt (is) le, mert 1,5-2 év után is még szoptatja a gyerekét.
2010. febr. 26. 22:37
 18/34 anonim ***** válasza:
70%

aki tanácsot nem tud adni, az inkább hallgasson, és háborogjon magában. ez az oldal ugyanis azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy SEGÍTSÜNK egymáson...

szóval: a tejapasztó gyógyszer, amit írt valaki, 1-2 nap alatt hat. én úgy csinálnám, hogy először válaszd el, tehát éjjel nem Te mész be visszaaltatni, ha mégis, akkor tápszert adsz neki, illetve ha biztos vagy benne, hogy éhes nem lehet, akkor csak innivalót. közben beveszed a gyógyszert. egy pár rossz éjszakád lesz, de általában ez ennyi idős korban csont nélkül szokott sikerülni. egyébként 11 hónap tleg szép teljesítmény, nekem csak 4 hónapig sikerült, mégis egészséges a lányom (már 4 éves).

2010. febr. 27. 09:48
 19/34 anonim ***** válasza:
2%
Te komolyan azt hiszed,ha leállsz a szoptatással,akkor minden megoldódik? Akkor lesznek még csak kialvatlan éjszakáitok! Gondolj már bele,hogy felébred a kicsi és nem kap meg "téged", akkor milyen hisztit fog rendezni?! Ugyanúgy ébredni fog,mint eddig,söt többször,mert nem kapja meg,amit akar! És táppszerezni fogod ezután? Mert ugye valamilyen tejre szüksége van. Szerinted kevesebb energiát vesz igénybe,hogy éjszaka csinálod a tápszert,teát stb? Szerintem cicit adni neki sokkal egyszerübb! De figyelj,te tudod,csak nehogy megbánd!
2010. febr. 27. 10:06
 20/34 anonim ***** válasza:
77%

Hallgassatok már el nagy magyar ősanyák!

Szoptassatok éjjel-nappal,amíg a gyerek be nem tölti a 18-at és utána is csak finoman válasszátok el őket,jó?

Azt hiszitek különbek vagytok mindekinél?

Ha szeretné abbahagyni az ő dolga,idióták!

2010. febr. 27. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!