Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szoptatást hogyan kell...

A szoptatást hogyan kell abbahagyni?

Figyelt kérdés

tudom, hülyén szól a kérdésem, de tényleg nem tudom. Lányom elmúlt 1 éves, mostanra leépítettük a szopikat, már csak este szopizik. Próbáltam már, hogy korábban szoptattam, hogy fürés után is elalszik-e, és simán elvan szopi nélkül.

Azt nem tudom, hogy ha tegnap még szoptattam, ma már nem, akkor mit tegyek, hogy ne gyulladjon be a tej? (sokszor küzdöttem gyulladással, ezért aggódom).

Köszönöm a segítséget! (Kérlek, az olyan válaszoktól kíméljetek meg, hogy még sokáig szoptathatom, neki kell elválasztani magát...stb Már így is rengeteg küzdelem van mögöttem, ez volt a kitűzött célom, hogy 1 éves koráig bírjam. Köszi!)

2011. júl. 20. 07:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs sok tejed,akkor nem fog begyulladni. De tehetsz a melledre hideg vizes ruhát,az sokat segít.
2011. júl. 20. 07:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?mert ha 1 évesnél fiatalabb,álljatok át fokozatosan a tápszerre,az még kell neki.
2011. júl. 20. 07:34
 3/9 A kérdező kommentje:
elmúlt 1 éves
2011. júl. 20. 07:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Probálj mást is adni szopi elött vacsira.babám ennyi idősen tápszueres volt,de elötte adtam neki másfélét,igy egyre kevesebbet kért tápot.
2011. júl. 20. 07:58
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi! jó ötlet, de egy zabagép a lányom, addig eszik, amíg van előtte kaja, utána addig szopizik, amíg ki nem üríti teljesen.

de azért megpróbálom emelni a vacsi adagját.

2011. júl. 20. 08:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Elvileg ilyenkor elhagyhatjátok egyik napról a másikra, hiszen meg volt a fokozatosság.
2011. júl. 20. 12:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindig adj vacsira annyit amennyit kér,hidd el észre se veszed,egyre kevesebbet fog majd tejet kérni.
2011. júl. 20. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia,hasonlö a problémám,mi 2 évesek vagyunk.Elhagytam,okos volt,reggelig aludt,amit azelótt soha.Csak éppen a melleim brutálisak lettek,és fájnak.Nem gondoltam,hogy vízesruha,pici fejés meg egyebek.Hát nem könnyű.Én is attól félek,hogy nem értené meg,hogy mondjuk egy nap csak egyszer van.Így viszomt lehet,hgy nagyobb galibát okoztam...
2011. júl. 23. 07:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezért egyen rendes vacsit egyre többet,és egyre kevesebbet fog szopizni.és igy szép fokozatosan kevesebb tej is termelődik majd(mikor kisfiam lefejve fogadta el csak a tejet,és már csak nagyon keveset tudtam fejni,mikor csak 30ml volt benne,onnantol nem fejtem már)
2011. júl. 23. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!