Hogyan kell abbahagyni a szoptatást? Ki hogyan csinálta?
Nekem sem hízott ebben az időben a fiam.Elkezdtem hozzátáplálni és utána csodásan fejlődöt.De a szopit nem hagytam.Igen néha már fárasztó, de hidd el megéri!!Akkora immunerősítő hatása van.A kisfiam 13 hónapig szopizott a végén már csak reggel, de addig még csak náthás sem volt!!
Én még szívesen szopiztattam volna de ő unta meg.Egyik reggel egyszerűen kiköpte és otthagyott.Soha többé nem kellet neki...
A fiam 20 hónapos múlt,s még most is cicizik.Ősz óta most beteg,de hozzáteszem,jön a 17. foga...
Kérdésedre:a hozzátáplálás mellett tartsd meg az anyatejet,ha lehet,s nem nagy teher-ahogy az első válaszoló is javasolta.Ha kihagyod valamelyik szoptatást,azaz kiváltod,akkor a következőre termelődik elég.Bár a kereslet-kínálat elv nálam jelentősen meghatározó,lehet,hogy nálad ez másképp van.Ha estére kevesebb,lehet,hogy nagyon elfáradsz.Nem tudsz picit pihenni?
Igaz,hogy nem a leszokatáshoz adtam tippet,de talán mégsem fogod feladni:)Örülnék...
Szerintem szép lassan majd elapad. Próbáld megszoptatni, aztán pótolni amennyit kell. Nekem sem egyik napról a másikra fejeződött be a szoptatás, hanem egyre kevesebb és kevesebb lett.
Próbálj meg nem görcsölni ezen. Amit tudtál, megtettél, persze hogy jó az anyatej, de a tápszer sem méreg, rengeteg gyerek nőtt már fel rajta. A lényeg a te nyugalmad.
Vérszomja panda, te mindnhol osztod az észt?Mellesleg azt hittem férfi vagy :S
Nem méreg a tápszer, és kell a nyugi az anyukának.
De ha elhiszed kedves kérdező ha elkezded hozzátáplálni, és megpróbálsz nem görcsölni-tudom nehéz, én is görcsöltem-akkor jó lesz minden.Én is sokat izgultam, hogy nem hízott sírtam is minden.De aztán mikor szépen fejlődött, nyugis lettem.És lassan csökkent a szopik száma, a végén, mint már írtam csak reggel, és az már olyan boldogító nyugis érzés volt:)Semmi görcs:)
Én semmire nem akarlak rábeszélni csak a saját tapasztalatot meséltem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!