Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy kell abbahagyni a szoptat...

Hogy kell abbahagyni a szoptatást?

Figyelt kérdés

Szerintetek ha abbahagyom a szoptatást, éjjel nem fog felébredni többször?

Most 11 hónapos, elértem azt, hogy már csak cicivel alszik vissza éjjel, kb.5x kel.

2010. febr. 26. 12:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%
Mi van veled??? Látom a front rád nem jó hatással van bunkókám...
2010. febr. 27. 12:34
 22/34 A kérdező kommentje:

Jesszusom, már bánom, hogy kiírtam a kérdést. Csupán technikai segítségre lett volna szükségem, nem kioktatásra, bunkóskodásra. komolyan mondom, hihetetlenek vagytok. Annyit szerettem volna, hogy hogyan, milyen módszerrel kell abbahagyni a szoptatást, elvégre EGYSZER, tök mindegy mikor, de mindenki befejezi.

Az a baj, hogy kiírtam hozzá magyarázatot, hogy miért akarom befejezni a szoptatást.

Csak egy ötlet volt az, hogy hátha ezzel megoldódna az éjszakai kelések, gondoltam van ezzel kapcsolatban tapasztalata valakinek, de azért ez durva amit csináltok.

A normális válaszokat mégegyszer köszönöm.

2010. febr. 27. 14:38
 23/34 anonim ***** válasza:
88%

Elképedve olvasom a fentieket.

Szerintem nagyon szép, hogy eddig szoptattad a babád!

Egyébként a homeopátiás szerek magasabb potenciálban apasztó hatásúak, de pontosan nem tudom az adagolását.

Ezt egy homeopatától kell megkérdezned.

És ha nem bánod az én véleményem is az, hogy nem fog kevesebbszer ébredni, ha nem kap cicit, mert valószínűleg ő ilyen "rossz" alvó típus, és én szerintem csak vizet adnék neki, mert ha szomjas megissza, éjjel meg úgy gondolom már ne egyen, mert nincs szüksége ételre, maximum a mamira megszokásból.

Egyébként sok nő ragaszkodik inkább a gyerek közelségéhez, nem a baba, és igenis megértem ha te már nem akarsz szoptatni.

A lányomat 3 és fél hónapig szoptattam, ekkor kiköpte, még fejtem egy ideig, így kapott fél éves koráig tejcit, de azóta is felébred éjjel. Két és fél éves.

A pici most 2 hónapos és csak szopik, de én is egy éves koráig szeretném szoptatni, persze ha ő is akarja.

Ez a jövő zenéje, ja és lehet lepontozni ősanyák:-)))

2010. febr. 27. 18:07
 24/34 xStefix ***** válasza:
39%

Egyszer mindannyian befejezzük, igen. Csak vannak olyanok (pl. az ősanyák), akik ezt lassan, fokozatosan teszik, hogy a gyereknek könnyebb legyen megszokni az átállást. Sőt, a megrögzött ősanyák a gyerekre hagyják az elválasztódást. És vannak olyanok (nekik is van ám gúnynevük), akik úgy gondolják, hogy több hétnyi/hónapnyi megszokást pikkpakk el lehet törölni mindenfajta következmény nélkül.

A valóban vitatható stílusú hsz-ek (is) - a szándékos vagy "véletlen" bántáson túl - csak arra szerették volna felhívni a figyelmed, hogy az előbbi módszer általában könnyebb és kíméletesebb.

2010. febr. 27. 22:23
 25/34 anonim ***** válasza:
82%
Szia! Az én kislányom is állandóan szopizott éjjel, legalább ötször, és egyik napról a másikra elvettem tőle a cicit, három napig sírt, aztán átaludta az éjszakát, mert nem volt minek felkelni. Nappal még szoptatom reggel és este, de lassan kiváltom a reggelit, adok neki tejet meg rendes reggelit helyette. Az estit még hagyom egyenlőre. Pár nap alatt sztem ha fokozatosan csökkented a szoptatások számát csökkenni fog a tejed is.
2010. febr. 28. 11:31
 26/34 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó!
2010. febr. 28. 20:03
 27/34 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nem az az ősanya ki sokáig szoptat, hanem akin hordozókendőben csüng a gyereke, sosem szőrtelenít, csakk biot eszik, és fajátékokat vesz és otthon van vagy 10 évig.
2010. febr. 28. 21:04
 28/34 anonim ***** válasza:
48%
tegnap 09:48-as vagyok, fenti leírást kiegészíteném azzal, hogy előszeretettel pontozzák le a nem-ősanyákat :P
2010. febr. 28. 21:10
 29/34 anonim ***** válasza:
28%

Minekünk úgy sikerült az éjszakai 5-6 felkelést lecsökkentenünk, hogy már nem adtam neki cicit és teát fogadta el. Ja és persze ott aludt mellettem. Mert nem éhes volt a drága, hanem egyszerüen anyahiánya volt. Egy pár héten belül lecsökkent a felkelések száma 1 re.

Megértelek mert én is hulla voltam az állandó kialvatlanságtól. Nem tudom mások hogy csinálják, de ha fellébredek átmegyek hozzá cicizik ez kb fél óra, utána még kb fél óra mire visszaalszom mert kimegy az álom a szememből. Másnap persze sokkal ingerlékenyebb vagyok mert nem pihentem rendesen és ennek a levét a manókám issza meg. úgyhogy éjszaka inkább velem alszik és így mindketten jól alszunk (két pasival mégiscsak jobb:)

A másikfele még a mai napig szopizik nappal 21 hós.

2010. febr. 28. 22:38
 30/34 anonim ***** válasza:
75%

Miert kell bantani a kerdezo anyukat ti osanyak.

Ugy utalom mar a ti hulyesegeteket amit ezen az oldalon csinaltok a szoptatas korul,azt hiszitek h kulonbek vagytok mindenkinel mert szoptatjatok 18 eves koraig a gyereketeket.Szanalmasak vagytok.

A kerdezo 11 honapig szoptatott az pedig egy nagyon szep teljesitmeny.Ugy h jo lenne beken hagyni.

En mar nem is latogatom ezt a szoptatas topicot mert ha valaki nem szoptat evtizedekig az nem anya.

Egy elozo kerdesbe is valaki azt merte irni h rossz anya a kerdezo eleve tapszert akar vinni a korhazba.

Es akkor mi van?

Az en fiam 4 honaposan egyrol a kettore hagyta abba a szopit mert megjott a menzeszem es ezutan sehogy se kellett neki.

Lehet lepontozni.Nem izgat.

2010. márc. 2. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!