Nyilvános szoptatás! Miért nem terjedt még el ez a megoldás?
Csak mert mindenki erről a nyilvános szoptatásos esetről beszél...A kislányom most 3 hónapos. Én már a terhességem alatt is tudtam, hogy nem fogok nyilvános helyen szoptatni. Nekem nem hiányzik az, hogy becsmérlő szavakat és pillantásokat kapjak az emberektől. Sokan mondják, hogy nem érdekli őket, én sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni, és rendkívül zavarba jönnék ezektől a reakcióktól. Ezért én már a kezdetektől fejek le tejet, és cumisüvegből adom a picimnek. Ezt néha alkalmaztuk otthon is, pl. mikor apa vigyázott rá, így gyorsan megszokta, és zokszó nélkül elfogadja. Szerintem minden babát rá lehet erre szoktatni. Így mi kívül maradunk ezen a cirkuszon ami a nyilvános szoptatás körül megy. Séta előtt üveg megtölt, kocsiba berak. Így még csak félrevonulnom sem kell, akár étteremben is tudok enni adni neki. És senki nem néz rám ferde szemmel. A szoptatás pedig megmarad az otthon falai között, kellemes környezetben, így igazi élmény.
Nem értem, miért nem terjedt el ez a módszer szélesebb körben??? Pedig így mindenki jól jár, a baba kaphat enni útközben is, anyukára pedig nem néznek ferde szemmel. Én minden anyukának ezt tanácsolom, és akkor nem lesznek ilyen felháborodások, tüntetések.
Vajon milyen szót használnál akkor a tápszerre... Az tényleg nagyon büdös tud lenni.
Bár érdekes amit írtál, talán érzékenyebb az orrod, mint a miénk, de én nem tudom elképzelni, hogy egy étteremben vagy ahol sok ember összegyűlik ott éppen az anyatejet lehessen érezni (most mindegy, hogy milyen illata van, jó vagy rossz). Annyi minden mást lehet egyszerre érezni.. Főleg egy étteremben. Lehet, hogy egy gyermekorvosi várót nem bírnál, de gondolom, egyébként sem mennél be oda. Én úgy gondolom, hogy egymásra való tekintettel a szoptatást valóban diszkréten, a melleket letakarva kellene végezni és akkor nem lenne hisztériakeltés, provokálás egyik oldalon sem.
Nem olvastam vegig az előttem szólókat, de nekem az egyik gyermekem nem volt hajlandó rászívni a cumisüvegre. Hiába próbáltam a 40 fokban nyáron legalább baba vizet adni neki..., nem fogadta el, sőt 11 hónapos koráig nem ivott semmit... A gyerek orvosnak minden alkalommal mondtam, de végül nem történt semmi, egyszer csak elfogadta pohárból, közel 1 évesen.
A másik gyerekem nem volt ekkora cicis, ő csak annyit volt mellen, amennyit muszáj volt..., inkább az újját szopta. Nála 6-7 hónap után megpróbáltam a cumisüvegből táplálását, és 9 hónapos korára elfordult a cicitől, nem fogadta el. Nagy lelkifurit nem okozott, mert a legfontosabb hónapokat ő is megkapta. Viszont tényleg soha nem volt annyi tejem, hogy még szopi után annyit fejjek, hogy a következő étkezésre elég legyen. Azon kívül utaltam fejni, cincálni a melleimet.
Mindig tudtam szoptatni nyvanos helyen, legyen az állatkert, etterem, utcán egy padon. Altaban olyan ruhát hordtam, hogy könnyen megoldható legyen, és háttal a nagyközönségnek...
SOHA, DE SOHA NEM SZÓLT ÉRTE SENKI. EGYSZER SEM KAPTAM MEGJEGYZÉST! RÁADÁSUL A VILÁGON A LEGSZEBB, LEGTERMÉSZETESEBB DOLOGNAK TARTOM, HOGY EGY ANYA TÁPLÁLJA A GYERMEKÉT.
Elég primitív lehet az az ember, aki ezért szól, és egy nő szoptatása megjegyzést vált ki belőle. Ebben nincs semmi... Ne legyünk már állszentek....
Nekem sajnos több negatív tapasztalatom van a nyilvános szopi miatt.
Második gyerkőc, a nagy lassan öt éves.
Pont múlt héten volt az utolsó negatív komment.
Orvosnál voltunk a naggyal, utána pedig mentünk anyósomhoz. Korábban végeztünk, ezért bementünk egy játszótérre. Fél kettő volt, épp csak lézengtek a játszótéren.
A nagy futkosott, a pici éhes lett. annyi sem látszódott a mellemből, mint amennyit egy kivágott felső megmutatna, mégis problémája volt vele egy anyukának.
Idézem: itt szexizel a játszón, ahová gyerekek járnak?
42-es vok:
Hát biztos beszóltam volna annak a primitív lénynek, aki így beszólt. Egy játszótéren, ami egyértelműen olyan hely ahol csak megértő kisgyermekes anyák mennek, akik hasonló helyzetben voltak már java részt. "Szexizik" egy szoptatós anya..., Istenem, milyen gyökér... Pont annyira, mint aki a mozgássérült wc-be küldené a szoptatós anyát...
Azért nem terjedt el, mert:
nem tud mindenki fejni.
nem fogadja el a baba.
volt már cumizavar, nem akarják még egyszer.
egy átlagos bevásárlós, orvoshoz menős utam minimum négy óra. Te megitatnád a gyerekkel ennyi idő után a hűtetlen tejet?
Ráadásul egy szopi közben kevesebb látszódik egy mellből, mint amit egy-két felső megmutat. Nem csak amiatt van gond hogy egy kisbaba van a végén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!