Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon sok szopi egy nap?...

Nagyon sok szopi egy nap? (napi 20 alkalom) Megoldás?

Figyelt kérdés

a 15 hónapos kislányom a mai nap délelőtt 9től este 8ig 20szor szopizott, és ez megy minden nap már 4 hónapja kb, csak eddig nem számoltam, mert úgy voltam vele, hogy ha akar akkor hagyom. Az éjszakánk is valami hasonló, a legjobb eset az, hogy 3-4szer kel fel szopizni de nem egyszer volt olyan hogy óránként fent volt.

Már nem bírom.....a kialvatlanság, a fájó mellbimbóm mondatja ezt velem. Ha valaki tud megoldást írjon!!! köszönöm

2013. febr. 24. 21:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

mit kap vacsira?

van valami stressz, gond az életetekben?

2013. febr. 24. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem vagy szoktasd el, vagy csak reggel-este adj neki. Már nagylány, te pedig nagyon fáradt vagy...
2013. febr. 24. 21:26
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
szoktasd le. elég nehezen tudom elképzelni, hogy azért szopik, mert éhes. gondolom, már mindent eszik emellett. ez már csak bohóckodás.
2013. febr. 24. 21:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy le leszek pontozva, de ha esetleg 1-2 szopit kiváltanál tejpépre vagy esetleg tejitalra?

Tudom, hogy az anyatej a legjobb, de talán egy 15 hónapos gyermeknek már a tejital sem árt olyan nagyot.

Az is megtörténhet, hogy jól fogja fogadni és te is tudsz "pihenni".

Szerintem ő inkább komfortérzetből akar szopizni, nem pedig azért hogy táplálékot vegyen magához.

De javíts ki, ha tévedek..

2013. febr. 24. 21:35
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszotokat is, nincs gond a családi életünkben, szerencsére, az a gond hogy nem akar elfogadni semmit sem ami nem a cici, szóval a cici nem csak a tejcsiről szól hanem a cumizásról is, sajna ha csak ketten vagyok vele akkor nem akar inni egy korty vizet sem, úgy kell erőltetnem...amikor viszont nem adom neki oda a cicit, akkor addig sír, mígnem elkezd hányni....
2013. febr. 24. 21:42
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

hát, akkor vagy tűröd, és kikészülsz, vagy kemény leszel, és leszoktatod. vegyél neki egy cumit.

az is lehet, hogy te nem tudsz leválni róla, sok esetben ez van. Ilyen idős gyereknek már tulajdonképpen semmi szüksége az anyatejre, mert a tápértéke szinte nulla.

Miket eszik napközben egyébként?

2013. febr. 24. 22:11
 7/12 A kérdező kommentje:
vettem már neki nem is egy cumit, de idegenkedik tőle, hisz soha nem cumizott, ha lát egy babát aki cumizik rendszerint ki is szedi a szájából :) ő már mindent eszik , és szerencsére jó étvágya is van (most hogy jöttek neki az őrlő fogai kevésbé volt jó étvágya)
2013. febr. 24. 22:17
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
akkor simán csak legyél vele kemény, és ne engedd neki. ha a víz nem kell, igyon teát, vagy tejitalt, vagy bármit. legyél kreatív. egyet ne engedj, hogy cicizzen.
2013. febr. 24. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Könnyű mondani, hogy ne engedd szopizni, de megvalósítani már elég nehéz. Nálunk is hasonló volt a helyzet, bár ennyiszer talán nem szopizott egy nap. Azok a napok voltak nehezebbek, amikor csak ketten voltunk otthon. Amikor a tesók nem mentek oviba, és valami program volt, akkor könnyebben el tudtam terelni a figyelmet, és akkor csak az alvós szopik voltak. Nálunk az is bevált, hogy csak otthon (esetleg mamáéknál) kérte a cicit, máshol nem. Ha valami program volt, akkor könnyebben elvolt nélküle, babakocsiban is elaludt. (fél napos játszóterezés, strand, nagy séták..) Most még ugyan nincs jó idő, de hamarosan kitavaszodik. Addig esetleg valamilyen benti program, ami jobban leköti a figyelmét (gyurmázás fél napon át), hogy ne jusson eszébe a szopi. Próbáld húzni az időt (mindjárt, csak előbb még elindítom a mosógépet, felforr a leves.)

Esetleg megpróbálhatod neki is elmagyarázni, hogy neked már fáj, ezért csak akkor van szopi, ha felébred...

2013. febr. 25. 05:20
 10/12 anonim ***** válasza:
43%
szerintme totál abba kéne hagyni AZ EGÉSZET! Már nagy, fiziológiásan nincs szüksége már anyatejre, ez egy rossz szokás, amit hagytál nála kialakulni, és a kevesebbre átállás nehezebb mint a totális leállás
2013. febr. 25. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!