Nagyon sok szopi egy nap? (napi 20 alkalom) Megoldás?
a 15 hónapos kislányom a mai nap délelőtt 9től este 8ig 20szor szopizott, és ez megy minden nap már 4 hónapja kb, csak eddig nem számoltam, mert úgy voltam vele, hogy ha akar akkor hagyom. Az éjszakánk is valami hasonló, a legjobb eset az, hogy 3-4szer kel fel szopizni de nem egyszer volt olyan hogy óránként fent volt.
Már nem bírom.....a kialvatlanság, a fájó mellbimbóm mondatja ezt velem. Ha valaki tud megoldást írjon!!! köszönöm
A fő kérdés, MIÉRT szopizik ennyit??
Ha rájössz az okra, előbb-utóbb tudni fogod, hogy mire van szükség...
Szerintem se jó a hirtelen leállás, se a tejednek, se a lányodnak! (Aki pedig azt hiszi, hogy a 15 hónapos tej már semmire nem jó, olvasson csak utána... ;)
De az biztos, hogy ez így elég sok - főleg, ha te kezdesz kimerülni tőle. Tehát valamit át kell gondolni.
Egy lehetőség, hogy a szopi amolyan unaloműző cselekvéssé vált a számára. Ez esetben nyilván fokozatosan le lehetne csökkenteni a szopik számát, ill. talán még fontosabb, hogy keretbe foglald az egészet. Bátran szopizhat többször egy nap, de mindkettőtöknek jobb lehet, ha valamilyen ritmusban megy a dolog. Ennyi idősen erre az alkalmazkodásra már képes lehet.
De az is megeshet, hogy ez a fokozott igény VALÓS szükségletet takar, bár ez inkább átmeneti szokott lenni. 4 hónap azért több, mint átmenet... de lehet, hogy valami olyan dolog van a háttérben, ami elhúzódott? Probléma, ami nem oldódott meg? Pl. hogyan álltok a kötődéssel? Nem lehet, hogy valamiért fokozott anya-igénye van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!