Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon sok szopi egy nap?...

Nagyon sok szopi egy nap? (napi 20 alkalom) Megoldás?

Figyelt kérdés

a 15 hónapos kislányom a mai nap délelőtt 9től este 8ig 20szor szopizott, és ez megy minden nap már 4 hónapja kb, csak eddig nem számoltam, mert úgy voltam vele, hogy ha akar akkor hagyom. Az éjszakánk is valami hasonló, a legjobb eset az, hogy 3-4szer kel fel szopizni de nem egyszer volt olyan hogy óránként fent volt.

Már nem bírom.....a kialvatlanság, a fájó mellbimbóm mondatja ezt velem. Ha valaki tud megoldást írjon!!! köszönöm

2013. febr. 24. 21:22
1 2
 11/12 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%
15 hónaposnak már nem ártana valamiféle napirend és persze maradhatna normális mennyiségű szopi de ez nagyon durva. Én biztosan nem bírnám. Először próbáld meg hogy éjszaka csak egyszer szopizzon, mi van akkor ha nem te mész be hozzá hanem az apja és csak vizet kap? Aztán szép fokozatosan a nappalikat is megpróbálnám rendbe szedni. Én nem vagyok a drasztikus változtatások híve, ha már így alakult akkor nem egyszerre venném el tőle hanem így, fokozatosan. És amíg kötődik a cicihez addig nem venném el teljesen.
2013. febr. 25. 17:45
 12/12 xStefix ***** válasza:
64%

A fő kérdés, MIÉRT szopizik ennyit??

Ha rájössz az okra, előbb-utóbb tudni fogod, hogy mire van szükség...

Szerintem se jó a hirtelen leállás, se a tejednek, se a lányodnak! (Aki pedig azt hiszi, hogy a 15 hónapos tej már semmire nem jó, olvasson csak utána... ;)

De az biztos, hogy ez így elég sok - főleg, ha te kezdesz kimerülni tőle. Tehát valamit át kell gondolni.

Egy lehetőség, hogy a szopi amolyan unaloműző cselekvéssé vált a számára. Ez esetben nyilván fokozatosan le lehetne csökkenteni a szopik számát, ill. talán még fontosabb, hogy keretbe foglald az egészet. Bátran szopizhat többször egy nap, de mindkettőtöknek jobb lehet, ha valamilyen ritmusban megy a dolog. Ennyi idősen erre az alkalmazkodásra már képes lehet.

De az is megeshet, hogy ez a fokozott igény VALÓS szükségletet takar, bár ez inkább átmeneti szokott lenni. 4 hónap azért több, mint átmenet... de lehet, hogy valami olyan dolog van a háttérben, ami elhúzódott? Probléma, ami nem oldódott meg? Pl. hogyan álltok a kötődéssel? Nem lehet, hogy valamiért fokozott anya-igénye van?

2013. febr. 25. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!