Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Biztos, hogy csak ez a megoldá...

Biztos, hogy csak ez a megoldás: Fejjél, abba ne hagyd, akkor is, ha beledöglesz, nem alszol, nem eszel?

Figyelt kérdés
Mindenki ezzel jön, hogy fejjek. Jelezném, hogy 20 ml-t termel az egyik mellem, a másik 10-et, 6 óránként kb. Kicsi még a babám, nincs egy hós, és két még nem ovis gyerek van itthon velem ezen kívül. Ebédet kell adnom nekik, foglalkoznom velük is, ja, és amúgy még háztartást vezetnem. A mai napom: kelés 7-kor, babapelenkázás, etetés (mellretétel meg tápszer), 8-kot nagyobbak reggeliztetése, utána felöltöztetni őket, beágyazni (én még nem ettem, nem öltöztem fel...) 9 óra, baba nyekereg, mellre tenni, elalszik, nagyobbak jönnek, hogy játsszunk, mondom hadd egyek és öltözzek fel előbb, fél 10, mert vagy ötször álltam neki a reggelimnek, mire sikerült ott is maradni, aztán foglalkozás a nagyokkal, egyik rajzol, másik formakirakózik, kétfele áll a szemem, mert sztereóban "anyaaaa, ide nézz, anyaaaaa!" Közben csengetnek, jön a nagypapa, elviszi motorozni a nagyokat hála Istennek, na akkor mondom, megyek, fejek. Csengetnek, jön a védőnő, mikor elmegy, elkezdek mosást berakni, de cseng a telefon, aztán 11:30, baba kel, pelenkázás, hami stb., aztán telefonon hívnak megint, letesszük, csengetnek, megjöttek a gyerekek, dél van, ebédeltetés, én is sietve bekapom velük, aztán pisiltetés, alvás (20 perc gyerekőrzés, különben nem alszanak el hanem hülyülnek), aztán most kijöttem tőlük, ezt leírtam, mennék fejni, de a baba nyekereg. Na, akkor? Érdemes? Vagy bolonduljak meg? Mindenki ezzel a fejéssel kerget az őrületbe, mégis, mikor, hogyan? Ja, és amúgy innék egy kávét, meg kicsit szívesen ledőlnék, elvégre ez még ugye a gyermekágy...na persze.
2013. febr. 18. 13:29
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
89%
Először is kalapot emelek előtted hogy így bírod! Másodszor nem fejnék. Nyugodtan szóljanak le, de basszus rámész erre a 30ml tejre. Még ha egy babád lenne lehet azt mondanám érdemes próbálkozni de magyarán megmondva ...-ni sincs időd... már bocsánat!
2013. febr. 18. 13:32
 2/40 anonim ***** válasza:

:DD

nekem is hasonló volt. 21 hós volt a nagy mikor a kcisi született.

nagy melleim vannak képtelen volt a baba kiszívni, így elkezdtem fejni. elsönél sem nagyon ment, de ott elöbb feladtam.

gondoltam majd a második. na de ketteske 40 percet szopizott majd 10 percet fejtem és 40 percet tápszerezett. majd elaludt és 20 perc múvla kezdödött elöröl. a nagy meg egésznap tv-t. aztán 3 hósan 5x gyulladás után feladtam és nem fejtem többet. 2 hét alatt telejsen elapadt a tejem, hiába volt 5x 40 percet cicin, nem tudta kiszívni.

Szóval ugy sem fogod feladni, de fel a fejjel, nem te vagy az egyetlen akinek nem megy.

2013. febr. 18. 13:35
 3/40 anonim ***** válasza:
73%
Ja lemaradt hogy az én tápszeres babám (sajnos nekem sem volt tejem) 10hónapos és egyszer volt 2 napig náthás, tehát az immunrendszerével úgy gondolom nincs nagyobb baj. Első voltam.
2013. febr. 18. 13:35
 4/40 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Tényleg szörnyen nehéz ennyi fronton megfelelni, ingerült is vagyok, a nagyokat is leordítom a semmiért...
2013. febr. 18. 13:37
 5/40 anonim ***** válasza:
100%
Igyál laktoherbál teát, szerintem többet nem tudsz tenni, mint hogy nem streszelsz rá, mert akkor fejheted.Ha napi 5-6* mellre rakod a babát és nem indul meg jobban a tejtermelés, akkor minek fejni, ha nincs mit. Próbáld meg a teát, aztán ha így sem megy, nem lesz semmi baja, ha tápszeres lesz. Nyugodj meg.
2013. febr. 18. 13:37
 6/40 A kérdező kommentje:
Igazából azért fejnék, hogy teljesen kiürüljön, mert 5 perc után olyan iszonyatosan fáj, keresztbe nyilall és ég az egész mellem, könyökömig sugárzik, és nem tudom, hogy azért-e, mert akkor már üres, vagy a hátsó tej pang, esetleg elzáródás van...szörnyű, hogy bármi lehet...
2013. febr. 18. 13:45
 7/40 anonim ***** válasza:
62%
Bocsi, de szerintem az időbeosztásod szörnyű. Én mosni, este/vagy ebéd után szoktam amikor altatok, és akkor teregetek, amikor alszik a baba. Gondolom a nagyok is még alszanak ebéd után. Aztán átgondolnám azt is, hogy heti 2-3szor délelőttre beadjam-e őket bölcsibe. A társaság miatt, és amiatt, hogy neked is több időd maradjon magadra, és a picire. Mondjuk, mekkorák a nagyobbak? Reggelizni, a nagyokkal reggelizz 8kor. Beágyazás meg nálunk már úgy működik, hogy leterítem az ágyat ágytakaróval, senki nem látja, hogy gyűrött alatta a paplan, majd megigazítom alvás előtt. :) Nem kell a lakásnak sem csillogni mindig, ha pihenésre van szükséged, pihenj. A gyerekek jobban értékelik a kipihent anyukát, mint a tiszta lakást. És nem kell mindent egyszerre csinálni. A laktoherb tényleg jó, de nekem az őszibaracklétől is nőtt a tejmennyiségem. Fejni meg fejj este, amikor úgy érzed, hogy sok, igyál sok folyadékot és egyél játék közben :) Sok-sok türelmet :D
2013. febr. 18. 13:52
 8/40 anonim ***** válasza:
100%
és persze, fontos az anyatej. De nem minden áron. Ha nem megy, ne erőltesd, nem fogja a pici a szemedre vetni 20év múlva, hogy: Anya, nem szoptattál engem, csak fél évig. :) Másokkal meg ne foglalkozz
2013. febr. 18. 13:55
 9/40 anonim ***** válasza:

Ne akarj mindenki másnak megfelelni. Ha ez ennyire az őrületbe kerget, hagyd a fenébe. Az idegeskedés sokkal többet árt neked, a családi kapcsolatoknak, még a picinek is. Ha csesztetnek, tojd le, engedd el a füled mellett, hagyd rájuk. A tápszertől is fel fog nőni. A lényeg, hogy egyen.

Mondom ezt úgy, hogy 6 hónapig kizárólag szoptattam.

2013. febr. 18. 14:19
 10/40 anonim ***** válasza:
1. vagyok úgy tudom van gyógyszer a tej elapasztására! valahol itt olvastan régebben. kérdezz rá nehogy begyulladjon. Így sokára tudod elapasztani szerintem ha fejed.
2013. febr. 18. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!