Biztos, hogy csak ez a megoldás: Fejjél, abba ne hagyd, akkor is, ha beledöglesz, nem alszol, nem eszel?
Nekem múlt nyáron született az 5. babám, nyár lévén a többi 4 is otthon volt velem (oviskorúak és az alattiak). Kb. 3 - 4hétig fejtem minden 2. etetés után, amíg van értelme - azaz, amíg a kereslet - kínálat egyensúlyt tudod egy kicsit átverni, hogy többlettermelésre állítsd be a melleidet, amiből lehet majd beállni egy szintre - ami remélhetőleg elég is a babádnak. Ha kialakult a tejtermelés, akkor max. a 3-4 óránnkénti szoptatás meglétére figyeltem, egy 1 hós baba már ügyesen tudja szívni a cicit, jól kiüríti, nem kell fejni.
Most nyáron megint babázni fogok, kiváncsian várom...
Hát először is együttérzek és megértelek. Nekem a harmadik babám született tavaly júliusban (4 fok volt kb.) egy 2 éves és egy 4 éves mellé. Ugyanezt éltem át, de nekem hálistennek volt tejem. Az első babámnál ez a fejegetés ment amit te is írsz de ott még egyszál gyerekkel kivitelezhető volt.
Most nem lett volna az szóval ha nem lett volna tejem, ennyire durván nem mint ahogy neked akkor én hagytam volna a pitlibe az egészet megmondom őszintén, pedig 2 gyereket szoptattam előtte közel 1 évig tehát nem vagyok szopi ellenes sőt.
Nekem szerencsére csak szopizott 10 percet büfi és aludt 3 órát majd megint ez szóval nem kellett fejjek.
Úgyhogy sokkal fontosabb szerintem hogy NORMÁLIS kipihent ember legyen a 3 gyerek mellett mint hogy elmondhasd hogy 1 deci anyatej ment a kis gyomrába pár hónapig...
40 fokot akartam írni.
És lemaradt az ha nem alszol nem eszel nem iszol stresszes vagy és ideges kimerült stb. akkor még annyi tejed se lesz mint egyébként szóval ez egy ördögi kör...
előttem már mindent leírtak, amit én is javasolnék.
(tejserkentő tea, nagyobbaknak bölcsi, háztartást hagyd akkora, amikor a gyerekek alszanak...)
azt is megpróbálhatod, ha nagyon fáj, hogy szopi/fejés közben masszírozod a cicidet.
ne haragudj, hogy ezt írom, de azért a 30ml-ért én nem biztos, hogy ennyit kűzdenék.
de elhiszem, hogy kivagy!
Lehet, hogy elcsúsztam felette, de miért nem szoptatsz? Hogy alakult eddig, amiért fejni kényszerültél?
Merthogy igen, érthető, ha így érzel, rendszeresen fejni sokkal nehezebb, mint szoptatni, sajnos. Ezért is próbálunk itt abban segíteni az anyukáknak, hogy inkább szoptassanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!