Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Biztos, hogy csak ez a megoldá...

Biztos, hogy csak ez a megoldás: Fejjél, abba ne hagyd, akkor is, ha beledöglesz, nem alszol, nem eszel?

Figyelt kérdés
Mindenki ezzel jön, hogy fejjek. Jelezném, hogy 20 ml-t termel az egyik mellem, a másik 10-et, 6 óránként kb. Kicsi még a babám, nincs egy hós, és két még nem ovis gyerek van itthon velem ezen kívül. Ebédet kell adnom nekik, foglalkoznom velük is, ja, és amúgy még háztartást vezetnem. A mai napom: kelés 7-kor, babapelenkázás, etetés (mellretétel meg tápszer), 8-kot nagyobbak reggeliztetése, utána felöltöztetni őket, beágyazni (én még nem ettem, nem öltöztem fel...) 9 óra, baba nyekereg, mellre tenni, elalszik, nagyobbak jönnek, hogy játsszunk, mondom hadd egyek és öltözzek fel előbb, fél 10, mert vagy ötször álltam neki a reggelimnek, mire sikerült ott is maradni, aztán foglalkozás a nagyokkal, egyik rajzol, másik formakirakózik, kétfele áll a szemem, mert sztereóban "anyaaaa, ide nézz, anyaaaaa!" Közben csengetnek, jön a nagypapa, elviszi motorozni a nagyokat hála Istennek, na akkor mondom, megyek, fejek. Csengetnek, jön a védőnő, mikor elmegy, elkezdek mosást berakni, de cseng a telefon, aztán 11:30, baba kel, pelenkázás, hami stb., aztán telefonon hívnak megint, letesszük, csengetnek, megjöttek a gyerekek, dél van, ebédeltetés, én is sietve bekapom velük, aztán pisiltetés, alvás (20 perc gyerekőrzés, különben nem alszanak el hanem hülyülnek), aztán most kijöttem tőlük, ezt leírtam, mennék fejni, de a baba nyekereg. Na, akkor? Érdemes? Vagy bolonduljak meg? Mindenki ezzel a fejéssel kerget az őrületbe, mégis, mikor, hogyan? Ja, és amúgy innék egy kávét, meg kicsit szívesen ledőlnék, elvégre ez még ugye a gyermekágy...na persze.
2013. febr. 18. 13:29
1 2 3 4
 21/40 xStefix ***** válasza:

Értelek. Nem egyszerű a helyzeted, az biztos, teljesen megértem, hogy kimerült és ingerlékeny vagy, főleg, ha ilyen eseménydúsan telnek a napok..!

Nos, én is azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy az 5 csepp anyatej is több, mint a semmi, pláne ilyen pici babának - de abban egyetértek veled, hogy ez így ebben a formában nem jó! Szerintem nem igazán a fejéssel magával van a probléma, hanem inkább azzal, hogy ezt perpill nem tudod jól beilleszteni a napirendedbe. Jól látom?

Namost, az első és legfontosabb talán az, hogy eldöntsd, akarsz-e még anyatejet adni a babádnak vagy sem. Mivel hormonális gondjaid vannak, pláne fontos lenne ezt tisztázni magadban, mert ez ugye nehezíti a helyzetet; vagyis ha folytatni szeretnéd, az extra erőt és kitartást követelne tőled... Tehát mérlegelni kéne, hogy akarod-e, tudod-e ezt (másképp!) tovább csinálni, hogy fel tudj készülni legalább lélekben az akadályokra. - Mondjuk szerintem már csak ezért is érdemes lenne tanácsadóhoz fordulnod, hogy a nehéz pillanatokban lelkileg is támogasson téged valaki. Ez rengeteget számíthat!

Aztán, ha úgy döntesz, teszel még egy-két próbát, akkor viszont valahogyan másképp kellene megoldanod a fejést ill. a napi beosztásod. Nem tudom, milyen előzetes tapasztalataid vannak, de a tartós fejés alapkövetelménye a rendszeresség! Vagyis nem az lenne innentől, hogy amikor épp odajutok, akkor fejek - nem, a fejésnek fix időpontjai lennének (legalábbis eleinte, amíg megszokod/megszokjátok), mert csakis így lehet hosszú távon is biztosítani a megfelelő tejtermelést. Főleg, ha alapból gondjaid vannak. Ebben az esetben tehát a fejés lenne a fontos teendőd, a többi pedig ""másodlagos"", vagyis amikor odajutsz, akkor intézed el a többségét.

És ugye itt jön megint egy nehézség, hogy mit mikor és hogyan végezz el a maradék időben. Hogyan foglalkozz a nagyobbakkal, egyáltalán a kicsivel is érdemben, kit tudsz segítségül hívni magad mellé, hogyan tudnád ésszerűbben átszervezni a házimunkát, programokat stb. Ezek végiggondolása igényelne némi időt és kreativitást, de talán nem lenne lehetetlen megoldani. Ilyen szempontból mondjuk érdemes lenne akár itt a fórumon is olvasgatni vagy kérdezni más, sokgyerekes anyukáktól, akik egyedül vannak vagy szintén fejnek stb., hogy nekik milyen praktikáik, ötleteik vannak erre.

De bárhogy is legyen, szerintem próbálj meg picit lazítani testileg-lelkileg, mert úgy olvasom, hogy már mostanra is eléggé rástresszelted magad a témára. Ez pedig valóban nem jó, se neked, se a tejednek, se a gyerkőceidnek, családodnak. Vegyél egy mély levegőt, "válts agykereket":) és mondd azt, hogy jó, megteszem, amit bírok, de hagyom egy kicsit menni is a dolgokat a maguk útján. Lehet, hogy pár nyugisabb óra után már más színben látod a világot. Drukkolok neked! :)

2013. febr. 19. 12:29
 22/40 xStefix ***** válasza:

Ja igen, és most villant be pont, hogy talán éppen neked találták ki a Szoptanítot (SNS-t)! Olvasd el hozzá ezt a történetet, szerintem nagyon tanulságos:

[link]

2013. febr. 19. 12:31
 23/40 A kérdező kommentje:
20-asnak: ezzel kezdtem, hogy egyik 20-at, másik 10-et termel 6 óránként! :-)
2013. febr. 19. 20:06
 24/40 A kérdező kommentje:
Köszi, asszem hagyom, tart, ameddig tart. Mivel hormonális az ok, ez már több nem lesz.
2013. febr. 19. 20:09
 25/40 anonim ***** válasza:
Nem leszek népszerű, de miközben olvastalak az a kérdésem merült fel, hogy ha ennyire nagyon elfoglalt vagy, akkor hogy van időd egész nap itt írogatni? Mondjuk amíg itt leírtad a kommentjeidet, fejhettél volna, vagy foglalkozhattál volna a gyerekeiddel, esetleg pihenhettél volna, ha már ennyire nagyon (?) kimerült vagy.
2013. febr. 20. 05:51
 26/40 xStefix ***** válasza:
Legközelebb akkor inkább előbb kérdezek, mielőtt ilyen hosszan válaszolnék, fölösen. :)
2013. febr. 20. 12:19
 27/40 A kérdező kommentje:
Kedves xStefix, nagyon díjazom, hogy válaszoltál, és nem fölösen, gondolkodom azóta is a soraidon. Köszönöm a készséges segítséget, a jószándékot!
2013. febr. 20. 13:30
 28/40 A kérdező kommentje:
25-ös, bocs, hogy élek! Csináld utánam ezt 3 gyerekkel, aztán oszd az észt. Bunkó!
2013. febr. 20. 13:44
 29/40 anonim ***** válasza:
38%
Már bocs, de pisztolyt tartottak a fejedhez, hogy neked 3 gyereket kell a világra hoznod és felnevelned? Te döntöttél így, ne mást bunkózz le és hárítsd a felelősséget azért mert ki vagy merülve. Abból pedig, hogy leírod ennyi tejed van, nem derül ki, hogy hormonális okok miatt nem tudsz tejet termelni.
2013. febr. 20. 15:28
 30/40 xStefix ***** válasza:

A Kérdező leírta, hogy bizonyítottan nincs több teje hormonális okokból....

Kérdező: Nem azért írtam ám az előbbit, mert "megsértődtem" vagy hasonló. Remélem, nem is így vetted. :) De örülök, ha elgondolkodtatott, ennél többet nem is szerettem volna elérni. Nagyon drukkolok, hogy a legjobb döntést hozd meg!

Ha gondolod, tudok neked segítséget ajánlani, aki szintén nagycsaládos és szopis, valamint pszichológus szakember is egyben. Szóval elég jól látja, tudja, mi fán teremnek az ilyen helyzetek. :)

2013. febr. 20. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!