Nyilvános szoptatás! Miért nem terjedt még el ez a megoldás?
Csak mert mindenki erről a nyilvános szoptatásos esetről beszél...A kislányom most 3 hónapos. Én már a terhességem alatt is tudtam, hogy nem fogok nyilvános helyen szoptatni. Nekem nem hiányzik az, hogy becsmérlő szavakat és pillantásokat kapjak az emberektől. Sokan mondják, hogy nem érdekli őket, én sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni, és rendkívül zavarba jönnék ezektől a reakcióktól. Ezért én már a kezdetektől fejek le tejet, és cumisüvegből adom a picimnek. Ezt néha alkalmaztuk otthon is, pl. mikor apa vigyázott rá, így gyorsan megszokta, és zokszó nélkül elfogadja. Szerintem minden babát rá lehet erre szoktatni. Így mi kívül maradunk ezen a cirkuszon ami a nyilvános szoptatás körül megy. Séta előtt üveg megtölt, kocsiba berak. Így még csak félrevonulnom sem kell, akár étteremben is tudok enni adni neki. És senki nem néz rám ferde szemmel. A szoptatás pedig megmarad az otthon falai között, kellemes környezetben, így igazi élmény.
Nem értem, miért nem terjedt el ez a módszer szélesebb körben??? Pedig így mindenki jól jár, a baba kaphat enni útközben is, anyukára pedig nem néznek ferde szemmel. Én minden anyukának ezt tanácsolom, és akkor nem lesznek ilyen felháborodások, tüntetések.
első gyerekemnél megszenvedtünk a szoptatással,rengeteg szaporító fejés,ilyen-olyan teák,bogyók,stb,ennek következtében sikerült felhalmozni egy szép készletet anyatejből(egy fejésből kb 40ml-t..képzelheted mennyit fejtem,és mennyi tejem volt),párszor tápszert is kapott vagy lefejt tejet.
Végül sikerült,öröm boldogság,gyermek rákattant a szopizásra,minden flottul ment...Aztán egy délelőtt anyuval maradt otthon,semmi gáz,lefejt tej a hűtőben,majd megeteti...Hát nem,kb. fél órát "kínozta" a lányomat,mire felhívott,h menjek haza,mert sehogy sem fogadja el a lefejt tejet...A friss kellett,originál csomagból:D
Innentől kezdve eszembe se jutott neki lefejt tejet adni. Két gyerekem van,lassan 4 éve folyamatosan szoptatok...én sem repesek a boldogságtól mikor parkban,itt-ott kell megetetnem(nyilván mióta a kicsi is elmúlt 1 éves könnyebben vagyok),de ettől még elvonulok/tam és megetettem,legutóbb pl. egy kirándulóhelyen,egy padnál félrevonulva,ami mellett egy gyerekeknek kialakított fészekhinta volt...én még bőven szoptattam a kicsit,mikor cigiző tizenévesek foglalták be a hintát,nem törődve azzal,hogy mi épp 3 gyerekkel voltunk ott,ebben az esetben vajon nekem kellett volna szégyellnem magam,mert szoptattam?
szóval te nyilván tanácsolhatod,hiszen neked ez bevált,de én meg azt tanácsolom,h mindig tartson magánál anyuka egy kendőt v. textilpelus és szoptasson ahol kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!