Nyilvános szoptatás! Miért nem terjedt még el ez a megoldás?
Csak mert mindenki erről a nyilvános szoptatásos esetről beszél...A kislányom most 3 hónapos. Én már a terhességem alatt is tudtam, hogy nem fogok nyilvános helyen szoptatni. Nekem nem hiányzik az, hogy becsmérlő szavakat és pillantásokat kapjak az emberektől. Sokan mondják, hogy nem érdekli őket, én sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni, és rendkívül zavarba jönnék ezektől a reakcióktól. Ezért én már a kezdetektől fejek le tejet, és cumisüvegből adom a picimnek. Ezt néha alkalmaztuk otthon is, pl. mikor apa vigyázott rá, így gyorsan megszokta, és zokszó nélkül elfogadja. Szerintem minden babát rá lehet erre szoktatni. Így mi kívül maradunk ezen a cirkuszon ami a nyilvános szoptatás körül megy. Séta előtt üveg megtölt, kocsiba berak. Így még csak félrevonulnom sem kell, akár étteremben is tudok enni adni neki. És senki nem néz rám ferde szemmel. A szoptatás pedig megmarad az otthon falai között, kellemes környezetben, így igazi élmény.
Nem értem, miért nem terjedt el ez a módszer szélesebb körben??? Pedig így mindenki jól jár, a baba kaphat enni útközben is, anyukára pedig nem néznek ferde szemmel. Én minden anyukának ezt tanácsolom, és akkor nem lesznek ilyen felháborodások, tüntetések.
Persze egy 6 hónap alattinak vagy legyen 1 év mondjuk létszükséglet... de ne mondja senki h egy 1 éven felülit mindenképp szoptatni kell és nem rendes kaját vagy vizet adni neki ha éhes... a legtöbb képen is a nyugatis akción bőven egy év felett vannak senki ne mondja h egy 2 éves nem érti meg h otthon majd lesz cici és nem ott a mekiben. Kb ha egy kisbaba van a képeken... na neki létszükséglet a többi kaphatna vizet is ha annyira szomjas vagy épp kaját ha éhes.
Ráadásul a legtöbb anya otthon hagyja apával, mamával a gyereket még ide oda megy akkor nem gond ha cumisüvegből eszik de ha már utcán vannak akkor csak meg kell mutatni h szoptatnak mert a cumisüvegből adja még a végén vki azt hiszi h tápszer. Ajaj....
írod,h a park más tészta,miért is?
nyilvános hely,nyilvános hely,étteremben is tudok letakarva egy sarokban a fal felé fordulva szoptatni,és a parkban is elő kaphatom a mellem az út mellett lévő padon,nem ezen múlik..
20. vagyok, az indítóra válaszoltam, nem olvastam végig a hsz-okat. "Nem értem, miért nem terjedt el ez a módszer szélesebb körben??? " itt a stílusbeli problémám...
Egyébként nekem sosem volt problémám nyilvános szoptatáskor, mondjuk én mindig takartam magam. Simán szoptatok kendőben, csatosban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!